LES VERGONYES DEL FUTBOL

No cal ser cap il·luminat ni ser culé per saber que els jugadors del primer equip del Barça han pres el pèl a tota l'afició, a la directiva i a la principal víctima que un cop més ha estat l'entrenador, Frank Rijkaard. Més que tocar la pilota sobre la gespa, se les han tocades les dues i ben tocades per rematar una temporada de pena on no han guanyat ni la Copa Catalunya. La plantilla blaugrana ha demostrat ser una banda de mercenaris que sap cobrar milionades i no donar la cara quan toca. Han estat la riota a la lliga que han regalat a un Real Madrid fluix però més constant. Han fet riure a la Copa del Rei, han caigut a la Champions fent un joc més convincent i el Nàstic els va prendre dignament el trofeu de casa. El brasiler de torn ha tornat a fallar i ja en van quatre. Ronaldinho va arribar amb una mà al davant i una al darrere, va prometre amor etern al Barça, se'l va recompensar amb un contracte astronòmic i ell ha respòs tocant batucades, fent copes de nit i consumint altres coses que, per si no ho sabia, al nostre país es fan en recapte. La temporada en blanc dels blaugranes s'ha cobrat el cap de la persona que sempre el perd primer, l'entrenador. Rijkaard ha estat cessat per unes persones que haurien de plegar amb ell desprès d'haver donat al club cinc trofeus i entre ells dues lligues i la Copa d'Europa. Txiqui i Laporta SI han fallat però es queden per seguir un projecte amb una continuïtat més que dubtosa i amb un nom que divideix l'afició, Pep Guardiola. Aquest invent que proven pot ser una caixa de trons o la sort del principiant. Situar al capdavant d'un equip que es vol que sigui el millor del món a una persona que ha entrenat únicament a un Tercera Divisió, és llençar-se a la piscina. El temps dirà però el futbol, es demostra un cop més, no entén de justícia.
Mentre el Barça es renta la cara, l'Espanyol torna a demostrar que són al món del futbol per estar a algun lloc. La directiva ja ha anunciat que tots els jugadors de la plantilla estan a la venda. El projecte iniciat fa dues temporades per Ernesto Valverde ja no els serveix perquè estan pelats i per aconseguir quatre pessetes dinamiten de nou les il·lusions de l'afició. Ho venen tot i potser compraran alguna cosa al mercat. Mala gestió per estirar més el braç que la màniga i gràcies a una junta directiva molt dividida entre el senyor de les conserves i el senyor dels llibres. Veient aquest panorama ara entenc més que mai perquè sempre miro futbol anglès i passo del de casa.

Comentaris

mossèn ha dit…
a mi només m'interesa el nàstic ... curiós, però cert ... salut
és impressionant la rascada de collons que se foten els jugadors... si naltros fessim aixo en els nostres llocs de feina, ens foten fora al cap de dos dies, i aquestos segueixen guanyant milionades, en fin...

i sobre l'Espanyol... és que és un club d'una gestió esportiva PENOSA. Cada any fitxen a tort i a dret, a veure si rasquen algun jugador bo de casualitat. me n'alegro que hagin fet una segona volta tan patètica, més tneint en compte que al principi de lliga deien que fins i tot podien guanyar-la jajajajajajajaja en el fons fan pena...
Oscar Ramírez ha dit…
A mi em passa igual Mossèn. Del futbol estatal només m'interessa el Nàstic.
L'Illa, un pel contundent però no et falta raó. Per cert, els nois del Barça, per rematar la seva inoperancia i falta de tacte, han acabat perdent el partit que guanyaven davant el Mallorca i han negat al seu entrenador el plaer de tancar la seva estada al Camp Nou amb una victòria. I l'Espanyol, més rídicul encara. Ara entenc perquè cal que els venguin a tots. Faltarà saber si algú els voldrà comprar.
Anònim ha dit…
Detrás de todo lo que ha pasado está Cruiff.

Este es el verdadero cáncer del Barça. Mientras este tío no desaparezca de la escena, el equipo no se recuperará nunca.

Saludos.
Unknown ha dit…
Al Laporta li estan fent el llit... sinó com s'explica el tractament que fa TV3 d'algune spancartes contràries a ell, com qui no vol la cosa? Com s'explica el robatori de l'ordinador? I les amenaces que va rebre?

I sobre l'espanyol no és un cub que m'interessi massa però l'ernesto valverde m'agrada com treballa i penso que no s'ha merescut aquest fial de Lliga.

I del Nàstic... que puc dir-ne sense esmolar la ironia?
Jesús M. Tibau ha dit…
Amb Rijkaard se'n va tot un senyor i un cavaller que tardarem temps a oblidar, ja que ens ha ensenyat coses més importants que el futbol.
M'hi jugo qualsevol cosa que, tard o d'hora, tornarà.
Oscar Ramírez ha dit…
Jesús, jo crec que tornarà d'hora perquè dubto que el projecte de Guardiola sigui ferm i de futur.

Tondo, jo estic com tu. Indignat per la situació del Nàstic. Calia fer tant el ridícul? Passa de pensar en tornar a primera a estar fins la última jornada patint per no baixar encara més?
Josep (sl) ha dit…
Per desgràcia el què ha passat amb el club quan tenia la plantilla amb el màxim nivell de la seva historia. Em recorda el canvi de la EGB a l'ESO i la baixada general de resultats de la meva classe al perdre's la autoritat dels professors i quedar les classes en "mans" dels que ni feien ni deixaven fer.
Josep (sl) ha dit…
Crec què el pitjor que ha fet en Rijkaard ha estat creure que donant llibertat total als jugadors i cedint la seva autoritat els jugadors mantindrien el nivell que feu el equip el millor d'Europa.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS