SENSE MORTS NO HI HA REMEI

El nostre és un país on els problemes no tenen solució sense una tragèdia prèvia, on es fa la cura després de la mort perquè no s'ha fet la prevenció. Hi ha mil exemples de problemes que denuncien els ciutadans als seus polítics locals i a les altes administracions i que només són ateses un cop produït el drama. Passos a nivell sense senyalitzacions o sense soterrar (Plaça dels Carros de Tarragona), edificis vells que s'esfondren amb indigents al seu interior o punts negres de la xarxa viaria que estan mal senyalitzats o poc il·luminats i que acaben sent punt de trobada de famílies que hi posen creus fetes de flors per a recordar als seus fills, pares, oncles o amics.
Faig aquest post per a denunciar aquestes situacions i perquè hi ha un cas que m'ha arribat a l'ànima. Aquest darrer cap de setmana va tenir lloc un accident mortal a Calafell. Va ser a la C-31 al seu pas per Segur de Calafell que s'ha de convertir en la principal avinguda d'aquesta zona en format de via urbana, amb quatre carrils. Mesos enrere els comerciants van queixar-se de la lentitud de les obres i aquestes ultimes setmanes les protestes han estat de caire més veïnal. Diverses persones s'havien queixat de l'estat de les obres: mala senyalització, asfalt en molt mal estat que impedia la circulació en moto pels bonys, pedres i ferros o la mala il·luminació a les nits per no dir que aquesta és inexistent. Les protestes han estat inútils i la tragèdia ha arribat.
L'accident d'aquest cap de setmana ha estat la gota final. Tres joves viatjaven en un tot terreny en direcció a Vilanova i la Geltrú. Era la matinada de dissabte a diumenge i anaven cap a casa quan els va aparèixer davant una rotonda que no van veure. El vehicle va volar perdent el control i donant voltes uns 60 metres per acabar rebentant el mur del jardí d'una casa de la zona. Un dels tres ocupants, un jove de 21 anys, va morir a l'acte. La segona víctima, una jove de 17 anys, va morir quan la traslladaven a l'hospital. El conductor, un noi de 19 anys, va patir ferides lleus i ja l'han donat d'alta. Les proves d'alcoholèmia que li van fer han donat negatiu i es parla, com a causa de l'accident, d'un excés de velocitat. El cas no és aquest excés, és el fet que al lloc de l'accident, a la zona de la rotonda, no hi ha cap il·luminació ni senyalització d'obres i, literalment, te la trobes a sobre i te la pots menjar. Els treballadors de les benzineres que hi ha a la zona diuen que a la nit no es veu res, el mateix avis que havien fet els veïns mesos abans. Per part de l'administració, la mateixa passivitat.
Un veí de Calafell que havia parlat del problema al seu blog ha aportat les proves necessàries per fer caure la cara de vergonya als responsables polítics i als responsables de l'obra. La nit següent a la de l'accident va enregistrar un vídeo passant per la mateixa zona on va tenir lloc l'accident i el resultat és clar. Aquest ciutadà que signa al seu blog com a Nevot serà el responsable que les coses canviïn, segur. Estic convençut que el seu vídeo que es pot veure al seu blog i al Youtube farà que ara hi hagi millor senyalització, més il·luminació, que les obres s'acabin d'una vegada i es facin bé. Sempre és així, sempre fan falta els morts com a prova que les coses es fan malament i es podrien haver fet molt millor. Gràcies Nevot.

Comentaris

Nevot ha dit…
Oscar, gràcies pel teu comentari i suport.

Entre tots, de mica en mica, podem fer molt. Soc el veí de Calafell que intenta que es millorin les coses i ha fet el video.

Vull agraïr-te el teu suport. Fa molta ràbia passar a diari per un lloc que saps que és perillòs, veure que ningú fa res i al final moren dos joves. Vaig fer el video amb una barreja de responsabilitat i ràbia.

Espero de veritat que serveixi perquè no mori ningú més allà.
mossèn ha dit…
trist, molt trist ... salut
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies a tu Nevot. Crec que amb aportacions com la teva els responsables polítics, els de les empreses pseudo-públiques i els empresaris que reben les concessions de les obres, haurien d'obrir els ulls. Sovint, en aquests temes, es troba a faltar la co-responsabilitat que caldria per solucionar els problemes entre tots.

Mossèn, mai millor dit: molt trist.
Charlie ha dit…
És curiós perquè ahir al vespre vaig pensar el mateix.
Vaig estar a punt de menjar-me una esllavissada no senyalitzada (provocada per les plujes de la tarda) que ocupava tot un carril, just abans de l'entrada d'un túnel sense iluminar, a la ronda nord de Granollers. Menys mal que sóc de córrer, perquè molt possiblement no estaria aquí escribint això.

Divendres us diré si ho han arreglat o, com a mínim, senyalitzat.
Oscar Ramírez ha dit…
És curiós Charlie perquè hi ha molta gent cada dia que té problemes semblants. Bé, de fet més que curiós és del tot vergonyós que hi hagi trams en aquestes condicions. Vas tenir sort però a vegades passa el que els hi va passar a aquests joves. Ja ens mantindràs informats.
zel ha dit…
Tens més raó que un sant (perdó) però és ben bé així, fins que no hi ha hagut unes quantes desgràcies sembla que ningú s'adona del que pot passar. Ara, que globalment les carreteres una meeee. si veiessis per quina passo jo per anar a treballar....estreta, mil camions i tractors i ara afegim-hi els turistes, i encara diuen que hi ha solidaritat en despeses...
Charlie ha dit…
(lògicament, volia dir "Menys mal que NO sóc de córrer")
Oscar Ramírez ha dit…
T'entenc Zel, moltes carreteres són en un estat insultant i especialment les que depenen directament dels ajuntaments i de l'Estat.

Charlie, ho sé. Per això no vaig dir res.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS