UNA DE FREDA I UNA DE CALENTA

M'ha agradat saber que l'Ajuntament de Cambrils es planteja la possibilitat de copiar un mètode per estalviar aigua a les platges que ja es va provar l'estiu passat al municipi de L'Escala. El sistema consisteix en cobrar una petita quantitat de diners, es parla de 10 cèntims, per utilitzar les dutxes. El pagament es fa mitjançant una tarja com es va fer a la Platja de Riells de L'Escala o es poden inventar altres alternatives. El cas és que l'aigua és un bé molt preuat, no en tenim en excés i a les dutxes de les platges se'n gasta molta i se'n malgasta encara més. A Cambrils la prova la podrien fer aquest mateix estiu a la platja del Regueral i crec que cal aplaudir aquesta mesura.
Dit això i parlant d'aigua he de manifestar la meva indignació amb la gestió que el govern del consistori cambrilenc realitza amb altres aigües. La foto que il·lustra aquest post és una visió aèria d'una part d'una urbanització de Cambrils, una imatge treta del Google Earth on he marcat amb un quadrat vermell les piscines que s'hi poden localitzar. Només en aquest fragment del municipi hi ha una vuitantena de piscines que de fet en són més perquè quan es van prendre aquestes imatges via satèl·lit, ja fa uns quants anys, encara faltaven parts d'aquesta urbanització per a construir. En tot cas són 80 piscines que contenen milions de litres d'aigua.

Fent els números a la baixa i amb unes mides de piscina normaleta podem dir que cada piscina de 9 metres de llarg, quatre d'ample i 1,5 de fondària acumula 50 metres cúbics d'aigua que són 50.000 litres. Si multipliquem les 80 piscines pels 50.000 litres ens dóna un total de 4.000.000 de litres.
Sorpresa! Tota aquesta aigua es llença! Quan una comunitat de veïns o propietaris comunica a l'Ajuntament que han de canviar l'aigua de la piscina (es canvia cada quatre o cinc anys) la resposta és negativa. Aquesta aigua no la volen i per tant es llença directament a les clavegueres.

El més indignant del cas és que mentre rebutgen aquesta aigua que és apta per a rentar carrers i fins i tot per a regar els jardins i la gespa (amb un tractament del clor i els sediments) fan aquestes tasques amb aigua apta per al consum. El rec de plantes i parcs i la neteja dels carrers la fan amb aigua de boca, aigua potable. Al·lucinant, indignant en aquests temps que corren on hi ha sequeres. Una vegada més van coixos, fan un pas en positiu amb la mesura de les platges i desprès es posen de peus a la galleda.

Comentaris

Anònim ha dit…
el problema es diu

URNANISME

PD-1
Aixo del:

Jocs del Mediterrani 2017,
es una ASSOCIACIÓ., com la del meu barri.

Es una curiositat que miran la seva web he vits

Si es cert ,no ho entenc

podeu ferme lum, Aquest comentari el sento per el company SALVI. pero es currios que es parli de Associació

Apa Noi

PD2
http://www.youtube.com/watch?v=dctbvLFej0g&eurl=http://quiron.wordpress.com/2007/12/26/el-psc-i-la-catalunya-barruda/
Anònim ha dit…
i això no es pot denunciar a algún lloc? Tan que diuen que no volen donar aigua a Barcelona i ells la llençen. pocavergonyes.
zel ha dit…
Nano, a qualsevol lloc d'una mica de bon rendiment econòmic els darrers anys, el primer que la gent pensa a fer, és una piscina. Jo et puc dir que sóc testimoni que fins i tot conviden als amics dels fills o als d'un a la inauguració oficial de la piscina, amb festorra com si haguéssin aconseguit una diplomatura...
És que som així, materialistes!
Petons
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, de moment ja ho hem denunciat aquí.

Zel, primer la piscina, segon el camnvi de cotxe i tercer començar a començar a golf. Després ja arribaran les lamentacions.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS