EL PONT DEL DIMONI


I no es pas el Pont del Diable. Aquí la gent no hi ve a menjar-se la mona, ni a passar el diumenge a la fresca. Ni tan sols és un paratge amb vestigis de l'època romana ple de les restes de la paella, embolcalls dels entrepans i envasos de mitjana consumides en els àpats esmentats. L'únic punt en comú entre el Pont del Diable autentic i aquest Pont del Dimoni ubicat a Vilafortuny, és l'aigua.

Si pel del Diable els romans hi feien córrer l'aigua, pel del Dimoni els cambrilencs hi fan córrer, sense voler, les seves motos. Rep aquest nom perquè els renecs dels qui hi cauen. i que escolten sense problemes els veïns de la zona propera al pont, són propis de Satanàs i tenen molta relació amb Déu. Si observeu la foto que enceta el post podreu comprovar com tot aquell que hi baixa, ho fa amb por i amb el vehicle frenat.
El problema és endèmic. Sota el pont hi ha un aqüífer, una bossa d'aigua que no para de rajar i que manté inundada la part central de la rampa. Fa anys que raja, cada setmana hi cauen entre quatre i cinc motoristes (ho diuen els veïns i ho confirmo jo que he vist unes quantes caigudes) però tot es manté igual. Als qui s'han queixat a l'Ajuntament els han dit que no s'hi pot fer res, que l'obra és massa complicada i massa cara. I així, per invertir diners en altres projectes més vistosos però menys socials i de serveis, van trencant-se motos i més d'un os d'algun motorista.
Les dues imatges que segueixen, fruit de les fotos realitzades per un servidor que per sort encara no ha estat víctima del Pont del Dimoni, mostren una possible solució. Si, com veiem a l'esquerra, sabem d'on surt l'aigua, posem una protecció, en forma de corba com l'actual traçat , que permeti salvar la zona de l'aigua (lletra A), i de pas, tingui espai interior per filtrar l'aigua que s'hi genera de manera natural i bombar-la a una altra indret (lletra B). És una solució senzilla i no massa cara. I si no agrada als qui governen no passa res, que pensin en les solucions els tècnics municipals que per alguna cosa cobren. Solucions ja! que aviat hi haurà eleccions municipals.


Comentaris

Remei ha dit…
Però no els ho posis en safata home. La solució és força bona i la història de les caigudes encaraa més tot i que per a denunciar a la Policia.
Anònim ha dit…
I l'aigua de l'enbotellin i li posin "Aigua del diable".
Oscar Ramírez ha dit…
Remei, si era per ajudar, amb bona fe.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, bona proposta, jajaja. O que li diguin "Pont Picant" jajaja.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA