UN ESTIU DIFERENT


Escric aquest post tot just abans de marxar de casa per anar a sopar al Xiringuito Marino, un els meus indrets predilectes a l'estiu. Com a resident a Cambrils m'agrada sortir per la zona i, de pas, comprovar com evolucionen aquests mesos tant importants per sectors com la restauració i el comerç. Cambrils, com Salou i altres municipis de costa, ha rebut un any més la visita massiva dels turistes. Però enguany les coses han canviat. Enguany hem vist als visitants passejar pels carrers però sense consumir a les terrasses o als restaurants com ens anys anteriors. Indrets com el McDonalds no han vist perillar la seva facturació per els establiments de restauració de sempre i els xiringuitos han patit una davallada important, com les botigues de souvenirs i objectes de platja, com les de menjar per emportar o les bodegues que venen licors barats per a turistes que frueixen bevent en excés.

Ara falta ben poc per acabar la temporada estiuenca, dues o tres setmanes com a molt. Caldrà veure quines lectures en faran els responsables dels patronats de turisme, acostumats a engreixar les dades. Caldrà conèixer quina opinió en tenen els qui més han patit els descensos sempre i quan els tingui en consideració i els pregunti què en pensen. Personalment crec que ciutats com Cambrils han pecat de ser cada cop més cares augmentant els preus de serveis tant habituals i senzills com una canya de cervesa o una tapa. I això es paga. Els preus a molts xiringuitos són abusius i ja no parlem dels d'alguns restaurants. S'ha volgut tenir massa marge de benefici, guanyar molts diners i molt ràpid. I ha passat el què es preveia, que molts turistes ja no gasten i molts altres han canviat de destinació tot descobrint nous països que ja ens fan la competència i ben feta. Llàstima que això, tampoc ho vegin els patronats. Esperem a escoltar-los a tots.

Comentaris

Anònim ha dit…
els patronats són com els polítics, sempre guanyen i mai perden. Engreixaran les dades una vegada més i tot haurà anat de conya.
Anònim ha dit…
Hi ha molt de turisme español que també han deixat de vindre aquest any a pobles com Salou, Cambrils o Vilaseca. La gent menja a casa i fa les vacances a casa i no gasta fora.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim 1, molt bona comparació la dels patronats. Suposo que enguany hauran d'admetre la davallada.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim 2, és veritat. Hi ha moltes persones que han optat per quedar-se a casa però no són les que tenen segona residencia. Aquestes han vingut igualment però enlloc de sortir a sopar al restaurant, han comprat menjar al super o la botiga i se l'han fet a casa. Només cal preguntar a les peixateries i veuràs com han duplicat o triplicat les vendes en comparació a l'estiu passat. I els restaurants han baixat la facturació un 50 per cent. Coses que passen per tenir preus abusius i voler guanyar molts diners en poc temps.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA