REFLEXIONS NADALENQUES


Llegeixo que els majoristes de fruites, verdures, peixos i mariscos han decidit deixar els seus productes a uns preus més populars per evitar una davallada en les vendes o, dit en un argot d’esperit nadalenc, per facilitar unes bones festes a tothom.
Tinc un amic que em deia que fa anys que el preu del peix i el marisc es manté i no s’ha augmentat quan arriba l’època de Nadal. Tinc un altre amic fruiter que em comenta que enguany per només 15 euros podrem fer un menú nadalenc que inclou peix i marisc, verdures i fruites a dojo, per parar un tren.
I me’ls crec a tots, de veritat. El que no em cap al cap és que ara baixin els preus i encara hi guanyin diners quan han estat anys i anys fent-nos pagar xifres insultants per omplir-se les butxaques gràcies al nostre afany consumista.
Diuen que aquest any únicament augmentaran els preus de les joguines i que cada nen en rebrà, de mitjana, fins a vuit. Particularment em sembla molt excessiu que es facin realitat tots els desitjos i peticions que els més petits escriuen a la carta als Reis. Crec, sincerament, que els pares han de ser els primers en donar exemple i fer entendre als nens, en nom de ses majestats d’Orient, que tot no es pot tenir.
Si comprem al nen tot allò que ens demana l’estem acostumant de la pitjor de la maneres, li estem dient que tot és al seu abast i que la vida són flors i violes. Si donem més valor a les coses, als petits fets, si pensem en la nostra infància, podrem aportar nous valors als nostres fills i fer-los entendre que si els Reis els hi porten tot el que demanen, a altres nens no els hi toc a res.
Són petites reflexions nadalenques, sense cap intenció de crear un debat amb comentaris enfadats. Amb tot, quan compreu, feu la compra amb mesura.

Comentaris

Lluís Bosch ha dit…
Molt bo, sincerament. També ens podem plantejar deixar de celebrar el Nadal. Què coi celebrem?
Oscar Ramírez ha dit…
Lluis, jo particularment sóc molt poc de celebrar el Nadal i enguany, per la recent pèrdua del meu germà, encara menys.
Realment el que fem és participar en una orgia consumista on tothom s'hi suma.
DAVID K. ha dit…
Un cop més has fet una molt bona lectura del sector pesquer. Enhorabona i bones festes.
Anònim ha dit…
Hay que cambiar este consumismo y enseñar a los más pequeños lo importante que es tener poco y apreciarlo.
Oscar Ramírez ha dit…
David K, moltes gràcies i molt bones festes a tu i tots els teus.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, completamente de acuerdo. Lo de los ocho juguetes de media me parece exagerado. Con menos también se consigue la felicidad y los padres podrian aplicar otros valores.
Anònim ha dit…
Jo diria que els teus pares varen passar amb bona nota la prova de educacio de nens:)
Molta Felicitat i Salut a tots, Oscar.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, moltes gràcies i moltes bones festes. Salut!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS