ECONÒMICAMENT EMPRESONATS

Avui toca ser realista, exercici que per altres significa aplicar la demagògia a teu discurs i especialment quan cantes les veritats o dius allò que pensa la majoria. Hem sabut que la futura presó de Tarragona, ubicada als terrenys de Mas d’Enric, està quasi enllestida però no entrarà en funcionament fins el 2013.

Les retallades, derivades de la gestió del tripartit que ha deixat les arques del país completament buides, està obligant al govern d’Artur Mas a reduir per tots els cantons i en totes les partides. Sigui com sigui, culpa d’uns o mala planificació dels altres, és vergonyós que es construeixi un edifici penitenciari i que ara es deixi, abandonat i buit, fins d’aquí a dos anys.

I més tenint en compte l’estat de l’actual presó de Tarragona, un edifici vell i massificat pel que fa a la capacitat d’atenció i bon tracte cap als interns. A les celes on hi hauria de conviure una sola persona n’hi pots trobar fins a quatre. Això ho diu tot.

Crec, sincerament, que hi ha formules per evitar retallades com les destinades a aquests equipaments. No entraré al detall per fer propostes perquè no em paguen per això. Dic, únicament, que hi ha despeses que si es poden evitar (i ja sabem quines) per oxigenar una mica, l’economia, les arques i el nostre dia a dia que, a hores d’ara, es basa en llegir als diaris i veure a les televisions les penúries del país i l’horitzó negre que ens dibuixen entre tots.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA