NO TOT S’HI VAL. DEIXEM AL TURISME EN PAU.

Estic d’acord amb certes mesures imposades per la Generalitat per aconseguir ingressar més diners. Les rebaixes dels sous dels funcionaris i d’alguns dels privilegis que gaudien fins ara, el pagament d’un euro per recepta i altres propostes poden ser correctes però sempre si van acompanyades, visualment i de cara a la societat, d’altres retallades que afectin a qui les imposen, els propis polítics. Que no cobrin dietes ni desplaçaments, que viatgin menys i no disposin de tants vehicles oficials o que es rebaixin realment el sou i redueixen el nombre de pagues.
Però el que em sembla inadmissible és la proposta feta pel Conseller Mas Colell d’imposar una taxa d’un a tres euros als qui pernocten a casa nostra quan vénen de turisme. Parlem de l’únic sector que, de moment, ens esta “salvant el cul” i sobreviu a la crisi. Posar-los aquesta taxa és absurd i equivocat atès que perjudica la decisió final que pren una persona quan tria la seva destinació de vacances i obliga al sector hoteler, que ja ha rebaixat preus, a reduir encara més el marge de guanys.
Amb la proposta es cometen dues greus errades perquè es posa contra les cordes al contingut (sector que oferta) i al continent (sector que demanda). Els ciutadans ja ens hem acostumat a ser sagnats per l’administració actual que actua en nom i com a efecte de l’anterior. No entrem a dir qui té la culpa de l’actual situació però si toca posar seny perquè, metafòricament parlant,  retallant per tot arreu es trencaran les vores i no ens quedarà vestit.  
És recomanable que el Conseller d’Economia i la resta del govern de Catalunya facin enrere les seves pretensions i no apliquin la taxa turística. L’errada ja s’ha comès anunciant la possibilitat de la mesura però encara estem a temps de posar la pota fins el fons.

Comentaris

Anònim ha dit…
Has fet un tomb per França? Algú deixa d'anar a França per la taxa que apliquen?
Oscar Ramírez ha dit…
I què vols dir amb això? Com ho fa França ho han de fer tots? No ho veig així.
Rafel ha dit…
A França segurament ho fan alguns ajuntaments. Els céntims van a parar al mateix municipi, per millorar-lo. A més, només ho fan els ajuntaments que 'poden', ja que tenen mes demanda que oferta.
Oscar Ramírez ha dit…
Rafel, el problema és que aquí s'ha imposat a tothom i sense consultrar res al sector afectat ni consensuar-ho. A més, reitero, no cal fixar-se en que fan a França. Crec que podem passar d'aquesta taxa de moment. Gràcies per la teva aportació.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS