ASCÓ I L'AIGUA

He decidit tancar la enquesta iniciada fa uns dies on preguntava si l'actual Delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, ha de dimitir per les seves declaracions tot parlant dels problemes patits a Ascó. La immensa majoria dels molts que heu votat, un 89 per cent, heu decidit que Sabaté SI hauria de deixar el seu càrrec. Al final ha rodat un cap, el que més penjava, en un intent de solucionar unes anomalies que de ben segur, malgrat ara es convidi a les escoles a fer-se controls de radiació, tindran repercussions futures. Ha caigut el cap que havia de caure però en aquest blog s'ha posat de manifest que hi ha altres closques que haurien de rodar o, en cas contrari, començar a pensar i opinar conseqüentment.No es poden fer discursos amagats, opinions tímides i banals sobre temes importants com aquest i altres que ara són conversa diària a tots els cafès i tertúlies de carrer. He rebut correus interns parlant-me de blocaires que eren anti-transvasament i ara es mostren d'acord en regalar aigua per que estan sotmesos a les subvencions dels qui abans deien NO al PHN i ara diuen SI al transvasament. Són blocaires joves però malgrat això creen opinió igualment i el fet no els eximent de la possible culpa. No entraré en discursos externs tot i respondre als qui m'han fet arribar els correus interns com així he fet. Fa pocs dies vaig llegir a l'Ajuntament de Reus un article d'un amic meu que es dedica a la política des de fa molts anys i que té la meva edat. L'article era al butlletí Parlem-ne, revista periòdica que publiquen totes les seus de CiU a Catalunya i el meu amic deia, sintetitzant les seves paraules, que cal tenir sempre els peus al seu lloc malgrat et trepitgin. Jaume, crec que tens molta raó. Cal ser molt integre sempre, coherent sempre, es perdi o es guanyi però sempre amb les idees clares i definides. En el tema de l'aigua, ho deia en Jaume, ens han fet un gol monumental aquells que han amagat les seves intencions per aconseguir vots. Altres blocaires d'altres partits com el PP pensen igual i els sap greu aquest engany aplicat per altres forces polítiques. Ara, diuen ells, ja està tot fet perquè els hem deixat fer, perquè ens han venut una moto que molts han comprat. Ascó, l'aigua i altres temes importants que es volen banalitzar són el futur que no podrem afrontar amb garanties perquè a alguns els ha fet falta tapar-ne la realitat. Ens prendran l'aigua, ens arribaran els efectes d'Ascó i, qui pensi el contrari, temps als temps. La política no és un joc ni s'hi juga.

Comentaris

Anònim ha dit…
lo de ASCO.1 , si no per la informacio d,un treballador que var filtar la fuga , si un treballador , el politics , el cni, i la nuclear estaria TOT PAPAT
el cas es del novenvre del 2007, i avui tallen el cap a dos per d¨fer la peliculeta, pero la responsabilitat es de algun mes.

Apa Noi

en el cas del TRANS.vasament he tingut fa dies el documents signats per el liders de
PSC
ERC
IV
on diuen que mai mes un tranvasament .

estan enviats a l,oscar

cok diu el MON

CURIOR

Apa Noi





si els voleu deiseu el E:MAIL
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, gràcies per la documentació que m'has fet arribar. Li donaré el tractament que es mereix, de veritat.
Unknown ha dit…
Sobre aquest tema de la radioactivitat (no de l'accident en concret) un funcionari d'una institució ebrenca que no puc citar va comentar-me un fet, si més no escandalós. Jo evidentment només puc creure'm les seves paraules o no`, no ho puc demostrar però aquí queda un resum de la conversa que va mantenir amb mi aquesta persona en un ambient -diguem-ne- distés.

Existeixen ferrocarrils que traslladen material radioactiu més o menys d'incògnit i alguns d'ells han estat hores aturats a l'estació de de trens de Tarragona, fent una pausa en el seu camí, esperant el moment més idoni per circular, suposo.

La conclusió a que aquest funcionari va fer-me arribar és que en alguns moments hi ha hagut més risc a l'estació de la renfe de Tarragona que no pas a la pròpia Ascó.

És cert, és incert... no ho sé, però fa POR.

Sobre lo de l'accident, doncs que puc dir que no us imagineu, éssent el meu pensament antinuclear...

Sobre en Sabaté no tinc gaire informació però si no m'erro el seu germà és treballador d'Erkimia en excedència i te un fort vincle amb aquesta empresa.

Els germans Sabaté són riberencs... en algún moment de la seva joventut van oposar-se a les nuclears d'Ascó? No ho sé, només m'ho pregunto, pe`rqiè durant la seva vida adulta no ho han fet.

Salut
Jobove - Reus ha dit…
dos dimisions (a hores d'ara ja estan colocats) i aqui pau i allà glòria

salutacions
Anònim ha dit…
Fa pocs dies vaig veure aturat a l´estacio de tarragona un mercaderies amb uns vagons-contenidors molt rars. N´he vist alguns de contenidors i aquestos eren diferents, per aixo em vaig fixar mes.
La especie de pols pastosa blanc-cendrosa que portaven, sortia pam i mig per sobre del nivell del vago. Suposo que el material radioactiu va en bidons.
De totes maneres, sigui en el cas del carbo, clinker o del que sigui, no es forma de transportar.
Unknown ha dit…
... i mentrestant a l'Ajuntament de Tarragona es dediquen a organitzar fires d'embarcacions de luxe i vigilar que al mercat de Bonavista no volin les bosses de plàstic...
Anònim ha dit…
FELICITAS A LA MAR

8"=,,88,¨¨¨_.
¨¨¨¨¨8""=""8'¨¨"88a88'
..¨.;88m¨a8¨¨¨,8""¨"8
¨"8"'¨¨"88"¨¨A"¨¨¨¨¨8;
¨¨¨"8,¨¨"8¨¨¨8¨¨¨¨¨¨¨"8,
¨¨¨¨"8¨¨¨8,¨¨8,¨¨¨¨¨¨¨"8
¨¨¨¨¨8,¨¨"8,¨"8,¨¨¨¨___8,
¨¨¨¨¨"8,¨¨"8,¨"8mm""""""8m.
¨¨¨¨¨¨"8,am888i"'¨¨¨,mm"
¨¨¨¨¨¨,8"¨¨_8"¨¨.m888"
¨¨¨¨¨,88P"""""I888888
¨¨¨¨¨"'¨¨¨¨¨¨¨¨¨"I888
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨"I8
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨I8_
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨18
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨18
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨18
¨¨¨¨¨¨¨¨¨18
18
18 18

Oscar et falta un regal per la Mar
una rosa


Apa Noi

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS