EL COCO I EL POC COCO

Si, ho de reconèixer. D'ençà que visc a Cambrils la meva incontinència verbal s'ha incrementat fins el punt que em costa molt callar quan veig algunes de les accions del govern municipal. De la meva incontinència no en tinc tota la culpa. És que me les posen en safata.

Resulta que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha cedit un solar on s'ha de construir el futur nou CEIP la Bòbila. Mentre les obres no estiguin enllestides, parlen del 2010-2011, cal buscar una solució per als alumnes del centre i l'Ajuntament va oferir al govern català dues possibilitats, dos solars on ubicar els barracons on hauran d'estudiar. Al final han triat el solar més llunyà, situat al costat del jaciment arqueològic de La Llosa. Primer problema derivat dels caps pensants de la Generalitat que no van veure mai el capítol de Barrio Sésamo on en Coco diferenciava el "lejos" del "cerca". Feta la tria i davant el silenci del consistori cambrilenc, els barracons aniran a l'altra punta de poble i els nens i nenes afectats per aquesta distancia, una quinzena, ho tindran complicat. O els munten uns "plegatines" dins els barracons per dormir sense haver d'anar a casa o els compren un paler de Red Bull per volar cada matí de casa al col·legi. Bé, hi ha altres solucions que passen pel terme de la mobilitat, un terme ampli que es pot aplicar de moltes maneres i que, en aquest cas oh sorpresa!, es posa en practica de la pitjor forma. Els caps pensants de la Regidoria d'Ensenyament de Cambrils (el dia del capítol del Coco devien estar de vacances) proposen que els nens vagin cada dia a escola en taxi. Com ho sentiu. Cinc nens en cada taxi i problema solucionat. Transport de luxe per uns quants i el "coche de San Fernando" per la resta.


Resumint: es pot afirmar que l'audiència del Barrio Sésamo no era tanta com ens pensàvem i que els nens d'aquella època que ara ja tenen una edat pateixen un problema de càlcul de les distancies. Fruit d'aquest problema, si els afectats acaben formant part d'un govern ja sigui local o autonòmic tenen moltes dificultats per raonar amb coherència davant un problema. Si tenen previst portar als nens en taxi a escola, exigeixo un tracte semblant cada cop que m'hagi de desplaçar al centre a fer la compra. Si pot ser, trio una limusina enlloc d'un taxi. Si pot ser, trio uns altres polítics més preparats per la vida moderna, dels que veien la tele quan eren petits enlloc de xupar càmera ara que ja són grandets.

Per acabar i pel mateix preu, una entrega molt interessant de Barrio Sésamo amb l'Epi i en Blas.




Comentaris

Anònim ha dit…
en plan cuní: bo bo bo bo bo......... bo bo bo bo bo bo.
Ets una maquina.
Jobove - Reus ha dit…
a vegades penso que els polítics son extraterrestres, que venen a tocar els collons a la gent de la terra
Anònim ha dit…
envieulos el capitol del lejos-cerca que aprendran alguna cosa perque ara no saben fer res.
Anònim ha dit…
A la finalització del curs escolar, dia 19 de Juny de 2008, ens fan arribar a les famílies usuàries del transport escolar del CEIP Mare de Deu del Miracle, un document, signat per la Gerent del Consell Comarcal, en la qual ens indica que a partir del curs 2008/09 haurem de pagar el tranport del nostres fills, que es treuent la subenció.
Aquest nou escenari suposa a tots els alumnes de la zona de llevant:: FERRAN, LA MORA, LEVANTINA, FLORIMAR, BOSQUES , ELS PINARS, CALA ROMANA, i ARREBASADA, pagar per no tindre cap centre a la zona de Levant .Així , de cop , al fi del curs escolar , per carta, sense cap reunió, això si tot indicant que l`article 1 del Decret 161/1996, de 14 de Maig que regula el transport escolar per tal de facilitar el desplaçament de l´alunnat en l´educació obligatòria., si com sona un Decret del 1996. i a pagar per anar els notares fills al cole
El cole de zona es a uns quants quilometres de distancia , i lo que segons el Decret 161/1996, de 14 de Maig que regula el transport escolar diu:
Disposicions addicionals
1 Quan les necessitats d'escolarització en un determinat municipi així ho aconsellin, i d'acord amb les consignacions pressupostàries existents, es podrà facilitar el servei escolar de transport o la concessió d'ajuts destinats a l'alumnat que cursi el segon cicle d'educació infantil que hagi de desplaçar-se fora del seu municipi de residència, i a l'alumnat d'educació obligatòria que s'hagi de desplaçar a centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residència.

Espero que es sol-luconi aquest malentesOS, o si no com CAMBRILS AMB TAXI,

POCA PERON

aquest de Cambril com la canço de soPa de cabra

TOCATS PER LA TRAMANTANA
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, moltes gràcies per tants bons junts, jejejeje.

Té la Mà, et confirmo les sospites. Hi ha polítics d'altres planetes i són entre nosaltres. Jo a Cambrils he detectat la presència d'onze exemplars.

Anònim, bona idea però llàstima que jo per cultivar ments cobri i ells només paguin als seus.

Apa Noi, entenc al cent per cent la teva indignació però suposo que ja saps que et diran que en materia de transport escolar té les competencies la Generalitat. Passar la pilota a la teulada del costat sempre és fàcil i més si les teules són del mateix color.
Anònim ha dit…
no oscar
les competencias las te el consel comaecal segon aquest decret del 96
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, estic convencut que com tu dius, oficialment, les competencies són, en aquest cas, al Consell Comarcal del Tarragonès. Però si els demanes explicacions et diran que ella obeeixen les directrius de Barcelona. Prova-ho si pots, ja veuràs que et diuen. Si no és així, recorda-m'ho.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS