30 de juliol 2008

L'obra Hansel i Gretel té com a protagonistes dos personatges que tenien com a principal afició anar pel bosc llençant molles de pa fins que un dia el llop se les va menjar i van acabar perduts i sols com la una. Aquesta versió moderna de la història dels germans Grimm em serveix per dibuixar una situació que, en ple segle XXI, hi té algunes semblances. Em permetreu que, per fer més narratiu i menys avorrit aquest post, faci un símil amb la història fantàstica que de fet ara és real.
Hansel i Gretel van a la seva bola i decideixen argumentar que el llop és més ferotge del que el pinten. Tot allò que els passa de dolent al mig del bosc és culpa del llop. Si algú els diu les seves veritats a la cara, la culpa és del llop. Si reben cops i no saben d'on venen, els cops són del llop. Si alguna bestiola del bosc els mossega, davant del dubte, sempre és el llop. I en aquesta història jo sóc el llop però el llop, cansat de ser el dolent de la història, ha decidit posar punt i final a la llegenda i demostrar que, en aquest cas, el dolent no és ell.
Afrontem la realitat.
Un servidor, Oscar Ramírez, té un blog a internet i es dedica a publicar cada dia, últimament i pecant és cada dos dies, un post.
Un servidor, Oscar Ramírez, sempre ha donat la cara a tots els espais de xerrada, foros i tertúlies.
Un servidor, Oscar Ramírez, ja té prou feina amb els seus afers i gasta el poc temps que li queda en coses interessants que els mortals anomenem llegir, escriure, veure la tele, escoltar la ràdio o música, fer vacances, fruir en família, compartir amb els amics i mil coses més.
Un servidor, Oscar Ramírez, quan finiquita de la seva vida a alguna o algunes persones ho fa en condicions i aquestes condicions passen per parlar dels finiquitats quan jo vulgui al meu racó anomenat blog però mai, i menys sense donar la cara, a altres racons aliens.
Jo llenço les molles de pa, com Hansel i Gretel, al meu propi bosc. Jo NO vaig amagant el cap sota les ales perquè no tinc cap motiu per a fer-ho malgrat alguns desinformats així ho pensin. Són aquests desinformats, ex-membres de la meva vida, els qui fa poc m'han deixat dues perles enregistrades al meu telefon mòbil que, potser aviat, compartiré amb tots vosaltres. Són perles convertides en insults i amenaces que tenen autors, data i nou xifres de mòbil. Com les perles mai es llencen, les vaig enregistrar en un CD, les vaig passar a net en un foli i les vaig entregar en forma de querella (dues querelles), ara fa pocs dies al jutjat. Els qui acusen hauran de demostrar que allò que ells pensen que és obra meva, del llop, és realment obra meva. Serà llavors, quan hagin de preparar la seva defensa, quan comprovaran sorpresos que acusar per acusar i sense proves pot portar molts mals de cap. Si sóc el llop que es demostri però aquest llop, que no mossega i mai ha mossegat, té memòria i no pensa perdonar. Tinc la consciència molt tranquila i també tinc el plaer d'haver entregat una segona còpia del CD i dels documents a un notari i una tercera a un amic. Ho he fet així per si les mosques que ara a l'estiu són molt pesades.

Endevinalla: Què faran Hansel i Gretel quan vegin que el seu bosc té altres llops i el llop que ells pensaven no és tant dolent?

29 Responses so far.

 1. molt bonic, marxo de vacances fins la tornada

 2. zel says:

  Una bona barreja de realitat i ficció, Òscar. Però, amb tanta experiència com portes, no t'havies trobat mai amb cap animalada? De veritat mai t'havien fet mal així, directe al cor? Ai, rei, desitjo que tinguis sort i admiro els pebrots (perdó) que has tingut en fer el que has fet. Sí senyor, pastanaga al burro! Sort! petons i mil gràcies pel teu comentari, ets un sol!

 3. Molt bones vacances amic! No estiguis massa dies que trobarem a falta els vostres regals visuals.

 4. Zel, moltes gràcies pel comentari i el suport.
  Et responc a les teves preguntes. Si, amb els anys que porto en aquest camp havia vist animalades però mai havia estat acusat de tantes i tantes coses sentint-me protagonista d'una especia de caça de bruixes on no hi ha ni tan sols una reunió de bruixes (akelarre) perquè aquí s'em crema a mi sol per la via directa i apa, tot llest.
  Ja no és nomès el mal que et puguin fer. Hi ha la dignitat i com dic al post, jo assumeixo tots els comentaris que faig al meu blog i aquells altres que faig a altres blogs donant la cara perquè sempre l'he donat. Si altres persones volen inculpar-me a mi dels comentaris dels altres i no veuen que estan envoltats d'enemics, és el seu problema. De moment, al jutjat i et garanteixo que el contingut de les dues perles telefòniques per un jutge no tenen cap desperdici. Em sap greu però és així. Jo tinc la consciència molt tranquila i per això puc actuar per la via legal.
  Una abraçada molt forta guapa!

 5. Aprofito també per agraïr tots els comentaris que he rebut via e-mail per part de persones que són al meu costat i que han preferit dir la seva des de la vesant anònima. Ho entenc i ho respecto.

 6. bajoqueta says:

  Jolin com està el pati...
  Espero que es quede en no res.

 7. jesús sainz says:

  Oscar et conec fa molts anys i sé que tens la raó des del moment que decideixes anar per la via judicial. Estic al teu costat i si et convé un bon advocat ja saps on trobar-me.

 8. Anònim says:

  I no ens diràs quines són aquestes persones que t'han insultat?
  Sóc molt tafaner. Anims Oscar.

 9. Crec que se a qui et refereixes. Ja "parlarem" pel correu. És una llàstima, si són qui jo em penso, que després de tants anys i tantes experiències viscudes plegats, la cosa acabi d'aquesta manera. Però les coses són com són...
  Una abraçada.
  Em faria molt feliç que tot es pogués arreglar, però crec que les coses han anat massa lluny.

 10. Jesús, fa mesos que no ens veiem i em sorpren gratament que viatgis pel món blocaire. Gràcies per l'oferiment però ja tinc advocat que per cert és molt tarragoní i molt conegut.

 11. Anònim: No diré qui són aquestes persones. Al seu moment tot arribarà.

 12. Amic Salvi.

  Gràcies pel teu comentari. Rebré amb molt plaer els teus correus privats i els contestaré, cap problema. Les coses no s'arreglen si una de les parts no vol i a aquestes alçades, amb tot el que m'he hagut de sentir, ho veig (malgrat el nom del meu blog) quasi impossible.
  Sempre he pensat que no hi ha res etern ni per sempre, tot té un principi i un final.

  Torno a reiterar que jo tinc la consciència molt trànquila i que sóc responsable de tot allò que he dit, sigui al meu blog o a altres, quan ho he signat i he posat la cara en forma de foto. Tu mateix sap que al Saló dels Penjats he arriat canya a tort i dret i més tard a alguns dels afectats me'ls he trobat i m'han dit el què m'havien de dir. No assumeixo com a meus altres comentaris que mai he fet. I ja està. Ben tranquil i tema finiquitat per part meva.

 13. apa noi says:

  oscar
  amb lo ve que es viu sense mals rollos, espero que no sigi res serios.

  salut
  ja diras alguna cosa

 14. Apa Noi, gràcies. No ha estat res insuperable. Sóc feliç i estic ben tranquil. No hi ha res a amagar.

 15. yo que soy guerrero de guerreros, pienso que no hay conflicto sin sangre, que hablando no se solucione.
  pienso tambien, que de no haber sangre y no entenderse, cada uno por su lado y a seguir caminando.
  una guerra no es buena para nadie, ni para buenos, ni para malos, pues en toda guerra hay bajas y daños colaterales.
  pienso que luchar por algo que no sea encontra del ser humano y sus derechos, no es justificable.
  conclusion:
  no llevo todabia un año en la blogsfera y este caso como otros tantos que e observado en este tiempo de bloguer no lo termino de comprender al grado que ha llegado.
  que desde la barrera e visto mas o menos lo sucedido y ambas partes teneis la culpa, porque de perlas os habeis dicho ambos.
  que aunque injustificable si se han producido los hechos, se han de buscar soluciones para terminar de una vez con este conflicto.
  que por otro lado oscar, conociendo a la otra parte no veo lo de depositar ante notario pruebas, eso es mas de pelicula de polis, aunque esta usted en su derecho, porsupuesto.
  un consejo:
  dejense de bananeces y historias los dos y atraquense de sardinas del serrallo, que a buen seguro seran de mas probecho que movidas de esta indole.
  un saludo y paz, que como no os porteis bien llegara el ogro pinel y impartira paz....

 16. Respuesta a La Casa del Pinel.

  Me place mucho responder su mensaje ya sea suyo o enviado por terceras partes.

  Lo voy a analizar a fondo por diversión.

  Yo siempre hablo y hablo y hablo... pero cuando no puedo hablar porque no se me deja, paso al grado 2.
  Com usted, cuando no hay entente o punto en común, he vivido y he jado vivir pero o ha sido posible. Si se complican las cosas, aplico el grado 2.
  Debe usted entender que, con solo un año de bloger, no podra comprender mas años de relación entre las partes implicadas. Ante lo contrario y por si le sucede lo mismo algún dia, cosa probable, apliquese el grado 2.
  Dudo que usted, con un año como blogger, haya visto ningún toro cuando el más bravo era una simple vaquilla que, con el tiempo y para no ser toreado más, se ha convertido en un Mihúra. Tampoco debe entender más, mejor quedarse al margen, por si un dia es usted la victima o toreado.
  Las perlas son aquellas donde se dan nombres y caras. Aquel/lla que intente buscar mas donde no lo hay, que lo demuestre. Fujitsu.

  IMPORTANTE: Yo no deposito pruebas ante notario. YO, como persona afectada o aludida en muchos momentos y reivindicando como he hecho en muchas ocasiones el derecho a la inocencia, recibo dos llamadas que han sido registradas en mi telefono. Posteriormente, al cabo de dos dias y harto de insultos, he decidido transcribirlas y acompañarlas de mas datos con los cuales, los dos interlocutores telefonicos, deberan pedir disculpas publicamente. Yo mismo me encargare de convocar a la prensa que, en este caso, acudirà sin problemas. Yo mismo tendre el permiso judicial para publicar ambas llamdas muy pronto y con nombre y apellidos. Con el actual código penal, cualquier juez admite a tramito estas graves amenazas que, en mi caso, no son hechos ante el notario sino QUERELLAS GRAVES POR AMENAZAS E INSULTOS.

  Para acabar, en esta vida no hay nada eterno y quiero recordar a quienes le han encargado este mensaje y que quizas no me conocian lo suficiente, que la razon esta de mi parte y que se lo hagan mirar, especialmente EL, antes de dejarse manipular por sus allegados que, visto el caso y sera muy sonado en su momento, los han condenado de por vida.

  P.D: Las sardinas me las como en mi casa en compañia de mi abogado quien, por cierto, las pesca en su velero cuando quiere.
  Las copias de las pruebas SI las tienen un notario y un amigo mio. Por si un caso, jejejeje.

  Pinel: gracias por su comentario y por merodear graciosamente por mi blog.

 17. Por cierto, el grado numero 2 de llama QUERELLA presentada, con par y la conciencia tranquila, ante el Juez.

  En esta vida uno debe saber, antes de emprender un nuevo camino, cuantos enemigos tiene o, mejor dicho si tiene mas enemigos que amigos. Lo de los IP responden a dos letras: Impresentable P...


  A partir de ahí, pido disculpas y como no las habra, cada uno a lo suyo y en mi caso JUZGADOS. En el caso de otros OREJAS CACHAS Y FUJITSU.

 18. le parecera cretino señor oscar lo que le boi a decir, pero e de decirlo.
  a mi no me manda dar recados ni mi padre, en primer lugar.
  cualquier acto que realice, incluido este, lo realizo por creo debo realizarlo.
  decirle que si bien como bloger llebo un año, como hombre 38.
  no se ofenda pero creo y dado el contenido de su respuesta a mi mero parecer de la situacion que yo e comentado, creo que es usted un poco prepotente, haya usted.
  le repito para terminar que de mensagero nada, simplemente yo.
  creo por si tiene usted alguna duda que lo habra entendido, pues le agradecere que no se repita tal acusacion.
  un saludo.

 19. PINEL: Tercera parte. Ya he visto que le faltan pilas a mi teclado y que aparecen palabras cortadas. Disculpame/Disculpadme todos/as los autores /as del comentario que ha motivado este.

 20. por cierto señor ramirez, su amigo el del velero, no sera ese que pretendio expoliar a mas de 4000 personas con el poum.
  no mas que nada por saber con quien hablo.

 21. Sr. Pinel.

  Le pido mis mas humildes disculpas pero tambien le aseguro que seguire siendo aquello que algunos llaman prepotentes y otros sinceros.
  Dicho esto y agradeciendo su mensaje que pronto leera su amiga para llevarlo deformado a su amigo, hay lo que hay. Cuando se acusa se deben tener pruebas que jamas, en mi caso mi examigo pronto sabra, jamas han existido. Me sabe mal pero quien se junta con un cojo, al cabo de un año, acaba cojonudo o cojo y medio.
  Hagase un favor y retirese a tiempo o cualquier dia se le condenara radicalmente por nada.

 22. se agradece el consejo señor oscar, pero el pinel sabe por donde anda.
  que sepa que ha sido esta tarde cuando navegando e visto el post e relacionado cosas vistad por la red y mas lo escuchado por otros blogers e sabido de que iba el tema, nunca me ha pedido nadie realizar nada de nada, de hacerlo soy bastante grandecito para hacer lo que deba.
  esta usted le repito en su derecho de hacer lo que crea conbeniente ante esta situacion que dice usted vivir, yo no soy nadie y es mas tampoco le e indicado que haga lo contrario, faltaria mas.
  esta es una guerra entre ustedes y ustedes sabran, logicamente, pero a mi personalmente que vivo por desgracia en continua lucha, no me gusta la vida asi llena de rincor y lo mismo que hoy e hecho en su blog metiendo las narices donde no me llaman, lo volvere ha hacer en el sitio donde vea una situacion similar.
  un saludo.

 23. Para acabar con el tema y si le parece, Sr. Pinel, permitame dos cosas.
  1. Puede usted seguir navegando por mi blog cuando desee. Yo he visto el suyo en tres o cuatro ocasiones y me ha gustado. Gente com usted, luchadores natos, hacen falta. Se lo digo sinceramente.
  2.Para mi ya no existe ninguna guerra, de verdad. Yo finiquito a la gente que me rodea y que creo que no es eterna, cuando me place. Y respeto cuando se me finiquita a mi cosa que, en este caso, ha sido al reves. El problema no lo tengo yo porque lo que tengo en mis manos, compartido muy alegremente por mi abogado, el notario y mi amigo, es un documento de graves amenazas muy suculento ante cualquier juez.
  Sobre el abogado y sus especulaciones que me parecen licitas, le dire que no a lugar o, mejo dicho, como jamas segui el tema del POUM, no se nada de nada, de verdad.

 24. me prece correcto lo dicho por usted, por mi parte tambien zanjado el tema y como usted dice, que el juez decida, que para eso esta.
  quizas una pelea entre abogados sea mas probechosa que cualquier disputa verbal.
  en lo del velero no me referia yo ni por asomo a su letrado, me referia a antiguos gobernantes, por a lo que usted hacia alusion.
  en fin que usted lo pase bien y que todo se arregle satisfactoriamente para ambos.

 25. Ok, muchas gracias por el dialogo establecido.

 26. Hansel i Gretel responen al llop

  Mira Xato, als que et refereixes en els teu post i posteriors comentaris generats, només deixar clar, que abans de que aconsegueixis el teu moment de gloria (fins ara, si has tingut algun, m’ho deus a mi) som un servidor , Pitu Tarrasa i la meva senyora Maribel Álvaro.
  Efectivament et vam trucar i vam deixar-te en el teu contestador alguns insults (contundents i que no es fan gratuïtament), la resta ...”Imaginación al poder”, en qualsevol cas, fes el que vulguis, ... com comprendràs a les cinc i mitja.
  Ara dubto que ens veiem en cap jutjat.
  Simplement et recordo que aquests insults “tipus”, es van realitzar de forma absolutament privada.
  En una cosa t’equivoques, Si ,demano disculpes, exclusivament a la teva mare, i a la teva avia, que no tenen, la culpa, de tenir un fill i un net com tu

  PD: Jo amb el meu advocat em menjo de tant en tant llagostes, no en té de veler per que encara no li han regalat cap, ja que no Fomenta aquests desitjos, però també es conegut i a més a diferencia del teu, ell es reconegut i molt més tarragoní.

  PD1: Per cert, has pensat que suggereixes en el teu post de Hansel i Gretel, és a dir Pitu Tarrasa i Maribel Álvaro, que podem ser uns delinqüents?

  M’oblidava avui he incorporat un nou enllaç al meu bloc de recomanada lectura
  http://www.salvadormatas.blogspot.com/

 27. hablando mal i pronpo, si se que se liaba todo, esto me ubiese metido la lengua donde yo se.
  siento oscar y pitu que en esta ocasion esteis dicutiendo por culpa mia, me duele de veras.
  quiero mantener que nadie me indico que existiera este post, hoy pienso que incluso fue una desafortunada fatalidad leerlo, no por el contenido, si no por los hechos que han acontecido tras mis comentarios.
  os pido disculpas a los dos y os ruego que si es por culpa de mi intrusion en vuestros desencuentros, os pido que no sigais en esta actitud, os lo rogaria de veras.
  un saludo a ambos.

 28. Sr. Pinel.

  Le pido disculpas. No habia visto su último comentario hasta este momentp. No se preocupe, no tiene la culpa de nada de lo dichon ni expresado y, como ya hice en su momento, le pido mis mas humildes disculpas por dudar de usted y sus palabras.

 29. Por cierto, estoy en proceso de cambiar mi teclado que se desconfiguró hace unos dias y se come palabras. Cosas que pasan, jajaja.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -