I ARA QUÈ FEM?

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Reus ha condemnat a quatre mesos de presó i 16 mesos de retirada del carnet de conduir al conductor salvatge i amb poc cervell que fa uns dies va atrevir-se a conduir a 224 quilometres per hora per l'autopista AP-7 al seu pas per Vandellòs. Aquest ciutadà rus de 41 anys, resident a Torrevieja, ja ha estat sotmès al judici ràpid que li tocava però ara, llegit el veredicte i vista la falta, cal plantejar-nos el problema. De fet el problema és ell i ho són tots els conductors que decideixen posar la seva vida en perill i de pas, sense demanar permís, la dels altres. Per culpa de gent com aquest personatge les carreteres són plenes de creus i rams de flors que han deixat els familiars de les víctimes que hi han perdut la vida. En molts casos eren les mateixes víctimes les culpables però n'hi ha molts altres on es produeix la injustícia i moren innocents que reben l'impacte dels kamikazes del volant. Crec que els quatre mesos de presó que no complirà en cap moment i els setze mesos de retirada de carnet són molt poc. D'aquí a setze mesos aquest individu, tot un perill públic, tornarà a tenir a les mans el seu cotxe i segur que tornarà a reincidir utilitzant la nacional o l'autopista com si es tractés del circuit de Catalunya. Cal un canvi del codi penal que tipifiqui encara amb més força els delictes contra la seguretat viaria. Cal parar els peus a aquests impresentables abans que ells posin punt i final a més vides. Si per ells moren justos per pecadors, que purguin el pecat tota la vida.

Comentaris

Salvador Guinart ha dit…
O el que és pitjor, seguirà conduint sense carnet com tants i tants rucs hi ha...
Jesús M. Tibau ha dit…
També crec que cal ser més dur amb les persones que estúpidament posen les vides dels altres en perill.
bajoqueta ha dit…
Este tipo de gent hauria de pagar-ho car. No hi ha dret que vaigues tranquil·lament per la carretera, i un dia algú te pregue a alguna persona estimada.
Oscar Ramírez ha dit…
La coincidencia és ben clara. Cal la reforma del codi penal de manera immediata per apartar aquestes persones de la carretera.
zel ha dit…
I encara més, caldria imposar (vaja paraula) un qüestionari de salut mental a segons qui que agafa un cotxe... o té un fill, o un càrrec públic, o es fa mosso...en fi, molta gent irresponsable al món! Petons!
Jobove - Reus ha dit…
no agafem be el tema, el tema passa pels constructors de vehicules, fer vehicles que no superin el 120 km per hora i llestos, però passa com les drogues, agafen a tot el món menys els productors i traficants
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, crec que aportes una molt bona idea tot i que, malauradament, sigui difícil d'aplicar pels nostres polítics.

Té la Mà, el problema que comentes és tota una realitat però també serà sempre utòpic que els fabricants redueixin la potencia dels vehicles. A altres països les carreteres estan en millors condicions de manteniment i els seus habitants estan en millors condicions mentals. A indrets com Alemanya on hi ha carreteres sense gaires corbes i que sembla que mai s'acabin hi ha la meitat d'accidents que aquí i en teoria com més recta tens, més corres. A Suïssa hi ha moltes carreteres plenes de corbes i la mortalitat a les carreteres també és més baixa. Crec que, com tu dius, cal un replantejament en el tema potencia dels cotxes però sobretot el que ens convé és una societat conscients dels perills que suposa conduir a aquestes velocitats.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS