SEGUR QUE NO ESTEM SEGURS

FOTO: REVISTA CAMBRILS
Ara hem sabut que els veïns del Moli de la Torre, una de les urbanitzacions de Cambrils més conegudes, van aconseguir, ara fa quinze dies, que un empresari que viu en aquesta zona patis un segrest exprés per part de dos desconeguts. Els fets van tenir lloc el passat dia 11 quan aquest empresari va arribar al pàrquing privat de casa seva acompanyat de la seva filla, menor d'edat. Un individu estrany i vestit de negre es va apropar al vehicle i li va dir que l'havia de dur a la seva empresa perquè tenia un problema. L'empresari va olorar la trampa i va respondre que no es mouria d'allí. L'home de negre va sortir corrent i un matrimoni que passejava per la zona va veure tota l'escena: l'entrada del cotxe al pàrquing, l'home que seguia al cotxe i la fugida del mateix. Aquest matrimoni ja havia vist coses estranyes abans. Davant de l'aparcament, a l'altra costat de carrer, una moto amb la matricula tapada amb una bossa i el conductor, també vestit de negre, amb un passamuntanyes sota el casc. Els dos estranys van fugir dalt de la moto però abans van mantenir una conversa telefònica. Uns diuen que eren italians, altres albanesos. Acabada aquesta estona de desconcert i de tensió, que es va prolongar com a mitja hora, els veïns van trucar a la Policia Local.
El cas és que la decisió de l'empresari de mantenir-se tancat al vehicle va ser la millor i que la presencia dels veïns va ajudar a incrementar els nervis entre els presumptes atracadors.
Tot això ens ha de fer reflexionar pensant en el concepte de solidaritat i ajuda. Molta gent, en la pell del matrimoni que veu el que van veure, hagués marxat a tancar-se a casa però ells no ho van fer. Aquest fet és lloable.
També hem de pensar en aquest sentiment d'inseguretat que els polítics neguen malgrat el pateixin molts ciutadans. L'any passat es parlava de l'onada de robatoris a certes parts de Cambrils i especialment a les urbanitzacions. Els responsables polítics van amagar, com es diu vulgarment, la merda sota la catifa. Dit d'una altra manera, van negar les evidencies (no hi ha més cec que el qui no vol veure-hi).
Recordo la presencia policial al Moli de la Torre i a Vilafortuny. Havíem passat de no tenir-ne a tenir-ne massa. Semblava que aquests dos barris acollissin una reunió del G8 o la cimera de països iberoamericans. Va ser flor d'uns dies.Els veïns del Moli es van manifestar per a reclamar més seguretat i l'Ajuntament de Cambrils els va demostrar la seva ajuda multant-los amb 200 euros per col·locar una pancarta reivindicativa, la de la foto, entre dos fanals a l'entrada del barri. Més tard, per la pressió veïnal i la vergonya aliena que encara tenien els qui governen aquest poble-ciutat, van treure la multa però això no els va salvar de les critiques. Ara tot torna a ser com abans. Poca presencia policial, la mateixa sensació d'inseguretat i, de tant en tant, un atracament, robatori o intent de segrest. No parlo per parlar, a l'enllaç del cas del Moli de la Torre, hi sumo aquest altre publicat avui mateix.
És el peix que es mossega la cua, el cicle que comença en disbauxa i acaba en disbauxa, el cúmul de despropòsits. Protegir el teu veí dels perills no té preu, fer la vista grossa i vendre fum no té paraules.

Comentaris

Anònim ha dit…
Oscar,qui és responsable de tot això? A mi em sembla que de primer, ha de ser l'ajuntament. Què fa la Forcadell? Gratar-se la panxa i gastar-se la pasta fent campanyetes d'imatge de la policia Ui!, potser és que vaig força esverada, jo... Què burra! Com puc demanar a l'ajuntament que es preocupi dels ciutadans
Anònim ha dit…
Cambrils es un poble manat per un cacique que es diu RB. És l'amo del poble pels seus cullons.
Anònim ha dit…
Miri, no el coneixia però veig que parla de veritats. A mi aquest senyor alcalde men ha fet unes quantes al poligon de les bases. Que marxi i que ens deixi en pau.
Anònim ha dit…
FORA AL GOVERN DEL PINOTXO BENAIGES AMB FAGOCITATS DELS D'ERC I LA MENDICITAT DELS VERDS QUE ESTAN MÉS MORTS QUE EL MEU CANARI.
Anònim ha dit…
tripartit és merda i ciu+erc serà una altra merda.
Anònim ha dit…
Cambrils és insegur i molt irresponsable. La regidora de mobilitat va venir quan la multa i va fer el ridícul espantós com mai hem vist. Era una imatge del poder que ens governa i que no sap que fer cada matí, quan es lleven que, per cert és ben tard.

Una funcionaria de l'Ajt.
Anònim ha dit…
Al nostre barri mai més es votarà el PSC, un partit que ens va multar per defensar el nostre dret de manifestar-nos i ens va donar l'esquena quan ens havia d'ajudar. Que marxin ben lluny a fer mal a un altre poble i molt especialment la regidora de seguretat i mobilitat a qui ja li passarem factura al seu moment. La gent no oblida ni és tonta.
Anònim ha dit…
estos socialistas cambrilenses y sus socios de gobierno dan pena, son de lo peorcito que se ha visto en política local. Venga, a poner la mano el dia 1 y a coger el dinero de todos los ciudadanos que para ellos son solo votos cada cuatro años. Muy pronto vamos a poner en marcha una recogida de firmas para pedir la dimisión de todo el gobierno de Cambrils. Ya avisaremos del tema y de los lugares de recogida. Temblad malditos!

Pablo S.C
Apa Noi ha dit…
de seguritat es dificil de parlar. pero lo segur es que si no et fiques a la feina. segur que no estas segur,
a per feina en temes de seguritat sr´.

salut i seguretat
Oscar Ramírez ha dit…
Maria, totalment d'acord. La responsabilitat única és de l'Ajuntament i,en segon terme, del responsable polític en l'àmbit de la seguretat, en aquest cas "la responsable". Sobre la campanya que esmentes, no faré cap comentari perquè podria ferir alguna sensibilitat. Gràcies pel comentari.
Oscar Ramírez ha dit…
A tots els altres que heu enviat comentaris, dir-vos que estic molt d'acord amb moltes de les coses que dieu. Per cert, Pablo, quan comenceu la campanya de recollida de signatures m'ho fas saber que us donaré un cop de mà.
Anònim ha dit…
can u leave ur phone number to me???

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS