CANVI DE GOVERN A CAMBRILS



(NOTÍCIA EN PRIMÍCIA): Cambrils tindrà nou alcalde d'aquí a poques setmanes. Un acord àmpliament negociat entre Esquerra Republicana de Catalunya i els tres partits de l'oposició, La PLIC, CiU i PP, donarà l'alcaldia cambrilenca al republicà Joan Recasens. El proper 8 de gener els quatre partits presentaran al registre de l'OAC una moció de censura que farà possible el canvi de govern un cop aquesta s'aprovi al proper ple, el de gener. La darrera assemblea local d'ERC va donar llum verd al pacte i la direcció nacional del partit ha recolzat la decisió de la militància local. Les desavinences entre els republicans i els seus actuals socis de govern, el PSC i Iniciativa per Catalunya-Verds han estat evidents els darrers temps. Els intents fracassats d'ampliar l'actual equip de govern amb l'entrada d'algun dels tres partits de l'oposició que ha fet els darrers mesos l'actual alcalde, Robert Benaiges, han estat el detonant.

El nou govern

Amb el nou pacte els 8 regidors del PSC i el representant d'Iniciativa, passaran a l'oposició. Joan Recasens serà el nou Alcalde de Cambrils mentre el número 1 de La PLIC, Xavier Martí, serà el primer Tinent d'Alcalde i Regidor de Turisme. La número 1 de Convergència i Unió, Mercè Dalmau, ocuparà la segona Tinença d'Alcaldia i la Regidoria d'Hisenda mentre la lider del PP, Carme Cros, serà tercera Tinent d'Alcalde i Regidora d'Ensenyament. Jordi Savall (ERC) serà el quart Tinent d'Alcalde i conservarà la cartera de festes i joventut. La PLIC controlarà les regidories de Serveis (Salvador Franch), Promoció Econòmica i Relacions Ciutadanes (Laura Mellau) i Cultura, Esports i Patrimoni (Mar Roca). CiU tindrà al seu càrrec les carteres de Benestar Social (Lluïsa Rom) i Medi Ambient (Jesús Nogués). Per últim, el PP gestionarà Urbanisme (Francesc Garriga) i Mobilitat (Iñaki Carnero).


Prioritats i objectius

El nou equip de govern de Cambrils s'ha marcat com a principals objectius comunicar a la Generalitat de Catalunya que no es construirà cap Àrea Residencial Estratègica ARE al municipi, eliminar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i revisar a fons l'actual Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per canviar-ne alguns aspectes considerats com a dubtosos.
Entre les prioritats del nou govern hi haurà la contenció pressupostària que comportarà eliminar la publicació del Butlletí Municipal i la reducció de les partides destinades a publicitat i propaganda que passarà dels actuals 400.000 euros als 200.000. Amb la diferència obtinguda s'aplicarà la gratuïtat dels llibres de text per als alumnes d'entre 3 i 16 anys matriculats als centres d'ensenyament de Cambrils. El futur Auditori Municipal serà cofinançat per La Caixa gràcies a un acord molt important que s'ha assolit aquests darrers dies i sense problemes. En el capítol d'inversions i dins el Pla de Mandat del nou govern és prevista la remodelació de la Rambla Jaume I i la construcció de dos aparcaments al passeig Lluís Companys i al carrer Francesc Macià que es connectaran en la seves sortides amb el vial de Cavet per a descongestionar el trànsit.

El dia desprès

Els quatre partits que presentaran la moció de censura ja han anunciat que el dia després de l'aprovació d'aquest document i del canvi de govern hi haurà un acte simbòlic que consistirà en retirar del hall de l'Ajuntament les barreres de lectura magnètica i el programa informàtic instal-lat per l'actual govern al considerar que el consistori és la casa de tots i hi ha de tenir entrada lliure tothom. Hi ha més canvis ja anunciats com el que afectarà a la Policia Local que deixarà de ser la policia sancionadora per convertir-se en l'autentica policia de proximitat. Pel que fa a l'increment de personal només s'ha previst ampliar la plantilla de l'arxiu tot i que les places vacants es cobriran amb personal de la casa que ara és a altres departaments. Part de la programació de la televisió local serà "amollada" i per primer cop en la seva història s'entrevistarà a tothom, inclosos els futurs regidors de l'oposició.

Comentaris

Albert Puñet ha dit…
Innocent innocent!!!! Reconec que he dubtat un moment pq t'ho has currat molt!!

Jeje
Anònim ha dit…
I això no podria ser real?

Cambrilenc emprenyat
Anònim ha dit…
Si, jo seré el nou alcalde i seré menys traïdor que l'actual mal poeta que teniu ara. Els poetes, a les escoles si hi poden entrar (oposicions).
Laia Martínez ha dit…
ostres... no visc a Cambrils i no se els "merders" k hiha però jo m'ho havia cregut... jolin óscar!! això no es fa! jejeje semblava real!!!! en fi, que si les coses van bé que continuent anant-hi i si nó doncs que canvii allò que destorba,no?

;)
Jesús M. Tibau ha dit…
ai! la política ficció
Anònim ha dit…
Jo també he dubtat pero no m'ho podia creure...
mon pare regidor???? espero q en un futur ho sigui per aixo...jejej!
molt bona innocentada...!!!

jessica
Anònim ha dit…
Molt bona noticia però és una pena que sigui fictícia i no real. Tot arribarà perquè tot és possible, oi que si Oscar?
Anònim ha dit…
I la tanqueta a l'arxiu?
jo,jo,jo, aquesta si que és bona. Si no hi cap!!
jo,jo,jo
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies a tots pel vostre sentit de l'humor. La intenció era aquesta, riure el dia dels inocents. Ja sé que a algú no li ha fet massa gràcia el tema però ja se sap, ajo i agua.
Per cert, a través del facebook he rebut una vintena de missatges més d'amics que també han entès el tema com una simple juguesca. Gràcies també.
Anònim ha dit…
lol,so nice

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS