LLADRES, SERENOS I MOSSOS


M'ha sorprès un titular del Diari de Tarragona que diu textualment "Veïns i comerciants de diverses zones de Reus lamenten l'augment de robatoris". Vull pensar que la sensació dels comerciants reusencs davant l'increment dels robatoris és d'emprenyament, indignació, ràbia, impotència i malestar però no pas de lamentació. Quan et roben no ho lamentes, et cagues en tot pels lladres, poses a parir l'absència policial i maleeixes haver obert una botiga a la zona on la tens perquè a altres zones segur que no hi roben (pensa el comerciant). L'enquesta feta entre els botiguers que han estat víctimes de robatoris els darrers dies també posa de manifest que la presencia dels cosos de seguretat és nul·la. Diuen que els Mossos d'Esquadra no fan patrulles de nit i no passen per carrers que estan en obres on els comerços queden lliurats a la seva sort i són com un oasi al mig del desert.

Ja se sap que els Mossos tenen diversos problemes d'origen. No els veuràs mai al carrer si plou perquè s'encongeixen. Tampoc surten si fa fred, no sigui que se'ls congeli la màquina de bufar. I si ha obres en un carrer, perquè hi han de passar? Malgrat tinguin un 4x4 els falta cotxe per protegir aquestes zones. Jo els hi compraria un 5x9 o, encara millor, un globus sense bitllet de tornada. Nosaltres, com a veïns i comerciants, si hem de lamentar, en nom de les víctimes dels robatoris, que passi el que passa.

Comentaris

zel ha dit…
Un tema pelut, delicat com si diguéssim...un tema de covards que porten uniforme i que normalment, inverteixen el 80% del temps enxampant mainada o pobres miserables que saben que poca resistència real poden oferir...

A gal.leres, haurien d'anar...
Anònim ha dit…
Los Mossos nunca estan cuando los necesitas pero si los tienes al lado cuando deben cubrir su cupo de sanciones y multas.
Anònim ha dit…
Els comerciants sempre estem abandonats a la nostra sort. Paga i paga i torna a pagar per no tenir res a cambi.
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, a gal·leres a remar, com diu la cançó del Ultimo de la Fila. Bones festes guapa!
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, buena lectura que imagino que compartiran muchos otros lectores. Un saludo.
Oscar Ramírez ha dit…
Josep (Reus), qui paga mana és una gran utopia. El cert és que quan hi ha un robatori mai hi ha la policia al davant (cosa dificil per altra costat). Cal més presència policial i una policia de més proximitat, que s'impliqui més.
Anònim ha dit…
Què se n'ha fet de la figura de parella de policies que estaven tota la jornada patrullant a peu pels carrers de la ciutat, treient en nas als establiments i mirant per dins de les portalades? Almenys, els no gens anyorats "grisos", això sí que ho feien.

Albertus Magnus
Oscar Ramírez ha dit…
Albertus, tu parles de veritable policia de proximitat, la que ara no existeix. No hi ha contacte amb els comerciants ni els veïns i així ens van les coses. Salut i bones festes!
Anònim ha dit…
how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA