IL CAVALIERE I EL FREMEME

Torna Berlusconi i ho fa amb majoria absoluta al Congrés i al Senat. Il Cavaliere s'ha imposat de nou en les eleccions italianes i ho ha fet per tercera vegada. Aquest noticia em decep molt perquè no acabo d'entendre aquest tarannà dels italians que van escollir Berlusconi l'any 1994 i el van fer fora als següents comicis, van tornar-lo a escollir el 2001 i el van tornar a fer fora i ara, 2008, el tornen a votar donant-li el màxim poder i control amb la majoria absoluta. Els nostres veïns mediterranis s'han tornat bojos o no saben el que volen. Van fent proves situant al poder ara a la dreta i més tard a les esquerres a qui enderrocaran de nou per tornar a colocar a la dreta. Quan a Itàlia governen les esquerres no compleixen amb les polítiques socials i encara menys amb les econòmiques perquè mai hi han pensat. Quan governen les dretes no fan res a nivell social perquè no han programat i a nivell econòmic beneficien únicament el seu pool més proper, ajuden els empresaris que els convé i fins i tot, en molts casos, les màfies. Vistos els resultats i la situació econòmica italiana, endèmica en molts casos, es demostra que uns no fan res i els altres encara menys. El que em sorprèn és que els italians no vulguin donar mai una segona oportunitat a cap dels partits que han escollit i sempre vagin fent proves i canvis que l'únic que fan es enfonsar encara més el país. Els falta coherència i disciplina, els convé recordar tot allò que han viscut i allò que, en algunes parts i sobretot illes, viuen a diari. Ara, gràcies als vots democràtics de la majoria, ha tornat Il Cavaliere i amb ell les dues italies dividides, la més pobre i la més rica que gràcies a Berlusconi seguirà en majoria. El temps dirà però Itàlia té un difícil futur.
Acabaré aquest post amb un vídeo molt relacionat amb la historia de la dreta a Itàlia i així de pas dono resposta al freememe que m'ha enviat l'amic blocaire Josep Maria Yago. Un freememe és aquell meme que ho continuarà sent si el receptor ho desitja tot transmetent-lo a un altre blocaire. Jo trio el nou vídeo de la cançó "Pensa" que canta el cantant italià Fabrizio Moro i que és un homenatge a totes les víctimes de la màfia italiana, siciliana especialment. En aquesta ocasió, Moro s'envolta de familiars de les víctimes per cantar aquest tema que, particularment, em sembla molt bo. Abans de disparar, abans de dir, abans de jutjar prova a pensar perquè pots decidir tu... diu la tornada de la cançó que està centrada en la figura dels jutges Falcone i Borsellino. Passo el freememe a la Mar Roca i el seu Diari de la Mar.


Comentaris

zel ha dit…
Del berlusconi no en parlem, m'estimo més parlar de com t'arribes a estimar la Mar, sou un encant, em feu una miqueta d'enveja, eh? De la bona, eh? Petons.
Jobove - Reus ha dit…
els italians són mediterranis i els hi va el merder, aquí per ejemple em votat al Chiquilicuatre, és el merder pel merder

salutacions
Josep (sl) ha dit…
I aquí mateix sols té cal pensar en la campanya electoral del PSC. Molt bo el vídeo.
Unknown ha dit…
Itàlia el resistirà. O els resistirà, vaja, als veltrusconis.

La mateixa poca emoció alhora d'acudir a les urnes que tenim per aquí amb la diferència que els italians voten obligats.

Salute, doncs.
Anònim ha dit…
Si en mitg de la campanya electoral, var ficar per el morro el possible fichatge del RONALDINHO

TOT ES POSSIBLE

Apa Noi
mare meva quin mareig els italians!!! amb tant canvi no sé pas si estan gaire per fer alguna cosa pel país, encara deuen ser pitjor que els politics d'aquí (cosa difícil)
Anònim ha dit…
si al final tindràn raó, tenim els polítics que ens mereixem!!!

per cert et funciona l'email?? m'ha vingut un tornat....

salutacions
ricardo santiago
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies a tots i totes per les vostres aportacions i comentaris. Crec que el vídeo evidencia una situació que ningú pot obviar i ara menys que mai. Itàlia no és cap paradís i menys Sicilia on les màfies continuen fent i desfent, amenaçant sota el control i supervisió dels qui ara han guanyat les eleccions. És així, cal dir-ho alt i clar.

Ricardo, que jo sàpiga si que em funciona el correu. Torna a provar si em vols enviar alguna cosa que rebré de bon grat. Gràcies per l'avis.
*MaRiA* ha dit…
Hi ha personatges que semblen que no 'moriran' mai...! I si ho fessin... seria cap a millor? Ui, amb l'exemple de França mai se sap...

Salut!
Oscar Ramírez ha dit…
Aquests "personaggios" sempre hi seran. Ho dius tu ben clar. Si no hi fóssin, n'hi hauria uns altres com ells. França és un altre cas a estudiar a fons.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS