CLATELLADES JUDICIALS

La jornada ens porta dues sentencies esperades i que crearan debat entre els partidaris i detractors dels condemnats. Uns diran que son penes excessives perquè els defensen i altres les consideraran justes perquè encara volien més justícia. En tot cas, aquestes dues clatellades judicials tenen els seus motius. La primera l'ha rebut el periodista Federico Jimenez Losantos, personatge del micròfon que es creu en poder de la veritat i dedica la seva jornada laboral a ofendre i desprestigiar. Primer el van condemnar pel cas Ruiz Gallardón i avui ha estat pel cas ABC. Losantos va insultar a José Antonio Zarzalejos, ex-director d'aquest diari, i ara li haurà de pagar 100.000 euros. D'aquesta manera es demostra que no existeix la màxima de "parlar per parlar" perquè totes les paraules tenen preu i et porten cap a la popularitat o el desprestigi.L'altra condemna, clatellada judicial, de la jornada ha estat per Jaime Giménez Arbe "El Solitario". Aquest individu expert en l'assalt als bancs i caixes ha estat condemnat a 47 anys de presó per la mort dels dos guàrdies civils de Castejón. La seva prepotència malaltissa admetent l'autoria dels robatoris i negant la de les morts no li han servit de res. El Solitario estarà ben acompanyat pels altres presos del centre on el tanquin uns quants anys però abans encara haurà de passar pels jutjats de Portugal a purgar altres penes fruit de les males feines realitzades al país dels fados. Ara, amb les dues sentencies encara fresques a la nostra memòria, cal obrir un debat en societat. Hem de plantejar-nos la necessitat de fer veure als qui poden prendre decisions que és important que gent com El Solitario passi a la presó tots els anys de condemna i que personatge com en Losantos no puguin sortir cada matí a insultar i difamar pel simple fet que són rics i poden pagar totes les condemnes del món. Amb les causes injustes cal ser molt més intolerants mantenint els marges mínims de respecte que es mereixen.

Comentaris

zel ha dit…
Ja era hora, com diuen, cada porc té el seu Sant Martí, i a aquests dos els ha caigut la grossa. Bé, el Losantos encara se'n sortirà...m'ha fet gràcia que hagi de llegir la condemna a la ràdio, tu, això si que seria bo d'escoltar, però, saps? Mai he escoltat la cope!!!!
Petonets!
bajoqueta ha dit…
La llàstima és que no hi ha ningú encarregat que les penes es compleixin íntegres. I si no passa al final sembla que la justícia no ha funcionat, sinó que li diguen als familiars dels que han matat. En el cas de FJL (no tinc ni ganes d'escriure lo seu nom), li faria copiar mil vegades la condemna.
Oscar Ramírez ha dit…
Zel, no trenquis les tradicions. Si mai l'has escoltat, no ho facis ara. A més, segur que acompanya la lectura obligada amb alguna de les seves perles.
Oscar Ramírez ha dit…
Bajoqueta, el que dius sobre complir la condemna integra és ben cert i hauria de ser una realitat, per justicia amb els familars de les victimes com comentes tu.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS