LA SOCIETAT CIVIL

Quinze personalitats de la societat civil tarragonina han llençat les seves propostes per superar la crisi. Ho han fet a petició del Diari de Tarragona que avui publica un especial sobre aquest tema. M'ha sobtat un cop més que es demani opinió en un tema com aquest a persones que viuen aquest moment de recessió d'una manera molt diferent a la majoria. Preguntar al president de la patronal, al d'una coneguda Mutua, al de les empreses químiques, al del Círcol que és l'entitat més elitista de Reus o al rector de la URV és amagar la realitat.
Deixant a banda de les seves aportacions, secundaries per a un servidor, crec que el debat s'ha de generar a peu de carrer, fent intervenir als qui més pateixen la crisi per ser els qui disposen del veritable esperit de supervivència diari. A mi, un senyor ple de peles o amb una nomina que triplica o quadruplica el sou mitjà, no cal que em vingui a ensenyar res. Amb tot, entre les opinions hi ha certes propostes per afrontar la crisi típiques dels il•luminats com ara augmentar el turisme, ampliar exportacions o incentivar el consum.

Per altres ocasions aconsello als responsables del Diari que mirin a qui demanen opinió i que tinguin en compte als lectors, als ciutadans més senzills, als qui viuen els efectes de la vida i les seves conseqüències a "diari". De pas felicito a aquest mitjà que segons el darrer Barometre de la Comunicació de Catalunya és el diari més llegit a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb un total de 123.000 lectors. La xifra està inflada, com totes les de l'EGM de les ràdios i d'altres diaris i televisions. Malgrat tot, el Patufet segueix sent el favorit entre les persones que encara miren el diari en paper i no opten per les edicions online.

Comentaris

josep pamies ha dit…
Sovint hom es pensa que la societat civil és la que lidera cada sector que la integra. I és aquí on rau l'error. La societat civil la forma el treballador de base, el jubilat i la mestressa de casa com a elements d'una piramide que es completa amb els sectors. Crec que tens raó en la base del teu escrit.
Anònim ha dit…
Sr. Pamies, no es pot menystenir als representants de les institucions. Gràcies a elles som on som i tenim la importància que tenen aquestes terres tarragonines, el segon pol metropolità de Catalunya.
Oscar Ramírez ha dit…
Josep Pamies, em sembla una aportació molt encertada. Aquest sistema piramidal que dibuixa ha de ser la base per a qualsevol debat que generi opinions i decisions. Moltes gràcies. Des d'aquests moments espero la seva opinió en altres temes.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, discrepo del plantejament. Jo no sóc qui sóc (ni sóc on sóc) gràcies a cap institució. A mi, la URV, la Cambra de Comerç, Pimec o els ajuntaments no m'han regalat res ni han fet que sigui més important. Aquesta tasca, la del creixement i promoció de les comarques tarragonines, cau en mans de la societat de base i no pas de cap institució. De totes maneres, gràcies pel seu comentari. Generar debat és molt important.
Jordi ha dit…
Aquest són els típics als que els mitjans de comunicació solen anomenar "experts" i que no han fotut en la vida un pal a l'aigua. Aquests sí que viuen bé! En temps de crisi i en temps de bonança. No fotran donacions als necessitats, no pateixis!
Oscar Ramírez ha dit…
Jordi, jajaja quina contundencia!!!
Jo a tant no arribo però si que dic que cap d'ells em serveix per a respondre la pregunta sobre les solucions a la crisi.
En tot cas la teva opinió és del tot respectable.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS