LA TOSCANA, DE NOU

Aquesta setmana us parlo de la pel•lícula “En un rincón de la Toscana” que explica la història d’un jove editor londinenc a qui el seu cap envia a Itàlia a intentar convèncer a un escriptor famós que fa vint anys, d’ençà de la mort de la seva dona, va deixar d’escriure.

L’encàrrec és una utopia però al món de la gran pantalla les utopies poden ser realitats i els finals acaben sent feliços. Harvey Keitel és l’escriptor que viu abandonat al mig de la Toscana italiana i el Joshua Jackson, l’editor que el tornarà al món de les lletres i que s’acabarà enamorant de la seva filla, la Claire Forlani.

La pel•lícula és un regal per als ulls ja que mostra els paisatges d’aquesta regió italiana on els colors de la terra, dels camins i els camps, es barregen a la perfecció amb els del cel que sembla pintat a propòsit per donar-nos pau interior i aturar el temps.

La música, fragments de clàssica i clàssics moderns de sempre, acompanya una història ben narrada que acaba de la millor de les maneres i que cavalca entre el romanticisme i la comèdia. L’únic curiós que he trobat en aquest cas és el nom de la pel•lícula perquè el títol original és Shadows in the sun (ombres al sol) mentre aquí es va dir “En un rincón de la Toscana”. Sigui com sigui, per als qui no l’heu vist i consti que és de l’any 2005, us la recomano. Us penjo un fragment en castellà on els dos protagonistes mantenen una conversa interessant i el tràiler oficial en anglès.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA