SI HI HA LLADRES, HI HA PIRATES

La culpa de la davallada en les vendes de música al nostre país (-11%) i l’augment de les descàrregues considerades il·legals (+8%), ambdues dades pertanyen a l’any 2011, és dels impresentables vividors que s’aixopluguen en aquesta mena d’entitat que diu defensar als autors i que és integrada per velles glories musicals que han venut quatre discos, cas del “Rey del pollo frito” o que fa anys que no venen res de res. S’hi sumen els directors d’orquestra del “chim pum” i les cantautores de l’època franquista amb cognom que té nom de capital espanyola. I amb tots ells el president amb nom d’osset de peluix que cobra més que el president del govern i que la justícia hauria de posar a la garjola per desfalc.

Tots junts, amb el permís de les discogràfiques internacionals, han permès que dels 20 euros que pagues per un CD l’artista en vegi, amb molta sort, un i mig o dos (llegiu aquí). Mentre es dediquen a cobrar a tot allò que es mou ja siguin himnes de clubs de futbol, música de festa major, peces tocades a funerals o cançons que escoltem a la perruqueria, l’estat els dóna cobertura i es dedica a perseguir als antisistema que baixen música o pel·lícules a través de pàgines com Megaupload que han tancat aquest darrer cap de setmana.
És una vergonya més d’aquest món que vivim on els poderosos són els bons i les masses no tenen dret a preus assequibles i són escoltades. La prohibició dels qui veten es complementa amb el risc i l’emoció que comporta portar-los la contraria.  Lloable és la figura dels cantants que decideixen compartir la seva música de manera gratuïta o que posen els seus treballs enregistrats a preus per la majoria de butxaques. No faria falta aquest esforç si ells mateixos, els propis autors que són estafats per aquestes societats, els giressin l’esquena als qui els sagnen a diari.
Un boicot dels creadors per fer caure als qui diuen defensar-los. Us ho imagineu? Quina utopia més interessant! En dies com aquests toca aplaudir a la gent d’Anonymous que avui, per plantar cara als poderosos, han penjat tota la discografia que ha editat la multinacional Sony els darrers deu anys. Si no existissin lladres no caldrien pirates.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS