SOBRE EL CINEMA I LES DONES


Per opinar sobre el tema del cinema , les subvencions que s'atorgaran a les dones directores i les declaracions de la Ministra Aído d'aquest dijous, permeteu-me que ho faci agafant el diccionari creat per aquesta ocasió:

ZP: President de govern que s'envolta de ministres bocamoll que cada cop que obren la boca fan que pugi el preu del pa.
Ignasi Guardans: Exparlamentari de CiU i actual Director general de l'Institut de Cinematografia. Inventor del nou sistema que, tot parlant d'igualtat, acabarà amb aquest concepte que tan s'ha potenciat les darreres dècades gràcies a moltes dones i, també molts homes.
Ministra de Cultura González-Sinde (coro): Amant de la SGAE. Guionista de cinema de pel·licules on els personatges es passen tota l'estona "fotent-se pastilles i cardant com a ximpanzès". Ex: Mentiras y gordas.
Ministre per l'Igualtat Bibiana Aído: Com el seu nom indica "Aído" i "la ha clavao hasta er fondo". Aquesta senyoreta, jove i amb cartera, ha dit textualment: "es curioso que se levante una polémica por el hecho de que la orden ministerial de desarrollo de la Ley de Cine vaya a primar las películas dirigidas por mujeres, y que no pase nada con las destinadas a fomentar el catalán o a determinadas minorías". Si senyora ! la cirereta del pastís!

Tenim unes ministres que no ens les mereixem (en el pitjor sentit de la paraula).
A mi, personalment i no ho dic per aparentar, si em dieu que trii cinc directors/es espanyols/catalans, us diria: Isabel Coixet, Alejandro Amenábar, Maria Ripoll, Iciar Bollaín i Ventura Pons.
Que jo sàpiga, cap d'aquests directors han tingut més problemes que els altres en el moment de ser subvencionats. Un altre debat que podríem obrir és si realment cal que paguem de les nostres butxaques unes subvencions que, ara pensant en la majoria de produccions estatals, deixen molt a desitjar.

Comentaris

Anònim ha dit…
Estes dues ministres son clavadetes, semblen besones. Mareta quin governet de pacotilla.
Nico ha dit…
Lo que deben hacer es dimitir. Soy de Alicante pero defiendo el cine en las lenguas de cada región o zona y tengo familia en Catalunya. Las declaraciones de la Ministro Aído son de juzgado de Guardia.
Oscar Ramírez ha dit…
ANònim, no sé si són ben be iguals. El que si és ben cert és que les dues tenen un odi a Catalunya d'aquells que fa fredor. No passa res, el temps passa i elles també passaran a la história.
Oscar Ramírez ha dit…
Nico, muchas gracias por la aportación y por esta muestra de tolerancia que deberia extenderse a otras regiones o zonas del estado. Sobre Aído, completamente de acuerdo.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS