TARRAGONA I CAMBRILS: DEL ZERO AL DEU

Aquest post em serveix per aprovar i suspendre dues actituds recents. El 10 li correspon als 21 regidors de l'Ajuntament de Cambrils que, deixant a banda els seus colors i les seves ideologies, van aprovar al ple d'aquest dimarts retirar el títol d'Alcalde Honorari que el mateix consistori, l'any 1964, li havia atorgat a Francisco Franco.
Aquesta decisió de retirar-li el càrrec al hiperfatxa Paquito es mereix un fort aplaudiment i especialment pels dos regidors del PP, Carme Cros i Francesc Garriga. Ja sabem que, sovint i per directrius de Madrid on encara hi ha residus franquistes, els regidors populars de molts ajuntaments s'han de menjar la seva opinió i per disciplina de partit acaben votant tot el contrari al que pensen. Per tant, un 10 per tots els representants electes al consistori cambrilenc.

El Zero li toca al President de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Rafael Gabriel, a qui aprecio molt i conec des de fa anys. El seu posicionament al voltant de la construcció de l'accés al polèmica aparcament de Jaume I em sembla del tot equivocat. El Senyor Gabriel no pot passar-se 20 anys criticant el poc tacte amb que es realitzen les excavacions a la ciutat i intentar salvar totes les restes que es descobreixen per acabar dient que veu viable que es construeixi l'accés al Jaume I per sota la muralla romana. Gabriel diu que l'actuació seria complicada i els tècnics ho dubten titllant-la de "molt complicada" i afegint que el seu cost econòmic seria faraònic.

Existeix un informe tècnic que assegura que les garanties d'èxit serien del 70 per cent i que en cas contrari la muralla es podria esfondrar. Aquest document no és nou i els qui es mouen en l'àmbit de l'urbanisme, arquitectura i arqueologia el coneixen a fons. Per això, que un dels màxims exponents en la conservació del patrimoni de la ciutat defensi aquesta opció em sembla, com a mínim, fora de lloc i tot un suïcidi verbal.

Espero que a l'Ajuntament de Tarragona hi hagi el mateix consens que al de Cambrils i que tots els partits diguin "NO" a aquesta bogeria de l'accés per sota la muralla.

Comentaris

Mon ha dit…
un fort aplaudiment (i que no serveixi de precedent) als regidors valents del PP de Cambrils.
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, que consti en acta, jajaja.
I consti que el Francesc i la Carme, els dos regidors del PP cambrilenc, són molt bona gent.
Anònim ha dit…
EN Rafel Gabriel ja està caducat. Que canviin la junta a la RSAT i posin cares noves. Aquest home desbarra.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim. no sé si desbarra o no però aquestes últimes declaracions són un autèntic disbarat.
Makukula ha dit…
Deixo un comentari per animar una mica la penya, que està tan avorrida com les filles del Zapatero. Òscar, t'oblides de felicitar a l'Iñaki Carnero, que també va votar a favor de la moció, tot i ser un regidor de Vilafortuni.
Yeuuuu, ens veiem al feisbuc soci!!
Oscar Ramírez ha dit…
Makukula, et demano disculpes. No eren 21 regidors, eren 20 regidors i l'animalet de bosc o, co se'l coneix, "el moble". Perdona, no passarà més.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS