DIARI DE SES ILLES (2): EXEMPLES A SEGUIR

Alcúdia, Capdepera i Cala Rajada. Són els tres municipis que hem visitat aquest dijous, tres espais dels quals cal prendre exemple per diversos motius. Alcúdia conserva el seu Nucli Antic en perfectes condicions. Els carrers nets i plens de plantes donen la benvinguda als visitants i un té la sensació de passejar per una mena de paradís perfecte on res falla, on tot és fet a mida. Crec que és un exemple a seguir perquè molts dels nostres municipis han fet malbé la seva part antiga o l'han reconvertit en una zona moderna on els nous elements no lliguen amb els de sempre ni amb cola.
Capdepera té un castell medieval que sembla acabat de construir ahir. S'ha restaurat a fons i la part que el temps s'endugué ha tornat a aparèixer sense que es noti cap diferencia. A més, el castell és un museu permanent i aquest fet també crec que cal seguir-lo. A les nostres comarques hi ha desenes de restes de castells abandonades i els que hi ha en peu són en mans privades o pertanyen a les administracions que no hi fan res.
Per acabar, Cala Rajada. Un petit poble de pescadors amb un port pesquer que a enveja i tot un seguit de restaurants on els cambrers parlen cinc idiomes: mallorquí, castellà, anglès, francès i alemanys. Igualet que a casa nostra. Ves a l'estiu a un restaurant de costa de Salou o Cambrils i comprovaràs com parlen el castellà i, com a molt i perquè són de la terra, el català. Falta professionalitat i sobre fama. Recomano els tres indrets, Alcúdia si us interessa la calma (menys als mesos d'estiu), Capdepera si sou amants de la historia i Cala Rajada si us agrada gaudir de la bona gastronomia i un tracte humà de primera. Demà, més.

Nota: la foto l'he fet aquest migdia en un dels carrers d'Alcúdia. Quins colors, oi?

Segona nota: Enhorabona a les 4.000 persones i més de 300 entitats que avui han defensat Tarragona en l'acte convocat a les escales de la Catedral. Des de la distancia hi he estat present.

Comentaris

Anònim ha dit…
avui al LORO.- UNA ENSAIMADA PER CAMPANADA
BON ANY NOY PRT TOTS I QUE NO FALTI LA SALT
apa noi
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, si ja em costa menjar-me dotze grans de raïm, imagina amb ensaimades, jajaja. Aquesta nit em menjaré 12 conguitos.
Salut i bon any!
Anònim ha dit…
despres d¡un bany amb sals i musica de tarrgona rodio. que per cert si la `posts agafar Per internet. avui es el dia , las casnsons son encertadisimas.
Una frlicitació per taarragona radio
A PUNT PER LA SURTIDA DE L'ANY I RECORDA QUE DESDE SALOU VA SORTIR EN JAUME I A CONQUISTAR MALLORCA,
TU SURTIN DE CAMBRILS CONQUISTA A LA COMPANYA
UNA ABRAZADA PER ALS DOS.
RECORDEU QUE TING UNA FOTO QUE VUI PENJAR
SALOT I BON ANY NOU

APA NOI
Oscar Ramírez ha dit…
Mon, moltes gràcies amic. Molt bon any i que allò que desitges es faci realitat.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, ara em connecto amb TGN Ràdio. Passa-ho molt bé amb els teus i que tinguis un molt bon any. I la foto, a que esperes per posar-la?

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS