L'ESTAT DE DRET I EL "BOTELLÓN"


Aquesta fal·lera que tenen els joves d’avui en dia d’anar contra el sistema, la majoria sense argumentacions i conduits com una ovella més en ramat, s’està convertint en un fet social molt perillós. Parlo ara dels qui ocupen places i carrers per a fer el popular “botellón” sabent que molesten als veïns de la zona i que per més que culpin als locals d’oci de tenir els preus cars no solucionen res amb l’acte. Tot el contrari, perjudiquen. 

Però s’ho passen pel folre i segueixen quedant en un lloc concret on beuen sense parar, pixen a qualsevol cantonada o portal i responen amb mala educació al pobre veí que treballa al dia següent, o que senzillament vol descansar, i es queixa pel soroll. 

A algunes ciutats les multes inicials que imposen per fer el “botellón”, fins ara 300 euros, s’han doblat fins els 600. Però això no soluciona res perquè no les paga ni Déu i els joves que multa la policia local es declaren insolvents. Aquest reguitzell de “perles de la societat” que ara “mama” al carrer és la que en teoria ens governarà demà, en un futur. Si, ja sé que aquesta frase és un tòpic però veient la quantitat de jovent que practica aquest mal hàbit no és pas cap ximpleria. 

On hi ha solució? No ho sé ni la tinc. Per començar crec que haurien de pagar la multa que se’ls imposa i que no paguen per ser “insolvents” fent treballs per la comunitat. És una proposta perquè l’altra que em passa pel cap seria posar-los a la garjola un parell de dies però ja sabem que estar entre reixes no serveix de res i a més hauríem de mantenir-los donant-los de menjar mentre s’hi estiguessin. 

L’Estat de Dret no significa saltar-se les lleis a la valenta, molestar als altres i poder viure impunement quan et sembla. Però entenc que aquest jovent no sàpiga que és aquest terme ni que significa. Pensen que el món els va en contra i desconeixen que a ells els ha vingut tot donat i fet. No han fet l’esforç que van fer els nostres pares o nosaltres mateixos, els de la generació dels quaranta, per aconseguir allò que es volia. I aquí rau gran part del problema, que s’ho han trobat tot quasi fet i que ara qualsevol els nega alguna cosa. 

En aquests casos si que cal plantejar solucions urgents perquè aquells que ara fan el “botellón” al mig del carrer inculcaran aquesta pràctica, i moltes altres, com un fet habitual als seus descendents. I a aquest pas el declivi de la societat que ja veiem a l’horitzó el tindrem aviat a la cantonada.

Comentaris

cantireta ha dit…
:( I ensalçar el botellon com a modus vivendi tampoc ens fa mereixedors del Homo sàpiens, oi?
Oscar Ramírez ha dit…
En cap moment Cantireta, en cap moment.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA