31 de gener 2008

Mentre continua la campanya política amb un Zapatero amb la butxaca plena de promeses electoralistes i fictícies, hem sabut que aquest mes de gener l'inflació ha augmentat un 1 punt més i ja se situa en el 4,4 per cent. Explicat amb més senzillesa, tindrem l'inflació més alta dels darrers dotze anys arribant a la xifra assolida el 1995. Els responsables econòmics diuen que la culpa la tenen el petroli i els aliments que no paren de pujar i afegeixen que els propers dos mesos encara augmentarà més l'inflació i per tant els preus en qüestió. Tot això passa amb la campanya electoral a la cantonada, amb un procés on escoltes més utopies en forma de promeses que no pas realitats que et puguin aportar certa tranquil·litat. Cada cop hi ha més mil-euristes, més milió-euristes, pensionistes, jubilats i aturats. Cada cop hi ha la balança social més decantada, més gent que ha de fer meravelles per arribar a final de mes en un país on els preus no paren de pujar i les pensions son una misèria. Al pas que anem no caldrà mirar la cistella de la compra perquè la compra que podrem fer ens cabrà en una sola butxaca. Però sempre ens quedaran els 400 euros de ZP que, repartits en 12 mesos, ens permetran fer algun extra al mercat com ara comprar dos tomàquets enlloc d'un o fer una truita amb dos ous. L'alegria dels 400, utòpica i en forma de mentira, es compensa amb la tristesa ben real de saber que enguany ens costarà més esforços arribar a finals de febrer perquè, quins pebrots!, té 29 dies.

7 Responses so far.

 1. Anònim says:

  certament la situació econòmica és complicada, però les tendències econòmiques parlen d'una baixada de tipus (euribor) en el segon semestre de l'any.
  ara no es pot fer per què encara tindriem una inflació més gran, per lo que amb bona praxi ens hem d'esperar una mica a tenir un ipc menys "alegre".

  he viscut a llocs amb inflacions de 2 dígits consolidats...on anaves al banc a fer un depòsit i t'arribaven a donar un 45% anual... i no, no estem així i no anem cap aquí ni de conya...

  lo de les "ofertes" i/o "rebaixes" electorals és una vergonya que s'ha generalitzat i amb la que tothom combrega, és trist, però és real...

  la política no ven allò que fa, sino allò que somia que farà, sigui o no ajustat a la realitat.

  una abraçada
  ricardo santiago.

 2. Anònim says:

  al plenari ultim per una pregunta , ens diuen que fer una rotonda te un cost de uns
  3 MIL.LIONS de euros

  coollons baig pensar, jo i alguns regidors, en aquesta pasta gansa de diener lo que es pot fer, no es posible o es mala gestió

  jo si baig veura la cara de gilipollas de molts regidor quant van dir

  3 MIL.LIOS¡¡¡¡¡¡


  si una rotonda (costa 3 mil.lions de euros) ja es poden donar una mica mes de 400 .


  rcm.

 3. Totalment d'acord amb tu Ricardo.
  RCM, aquesta rotondfa deu tenir música, jajajaja. 3 milions d'euros, renoi!
  Per cert, dedueixo que ets regidor. En quin ajuntament?

 4. Unknown says:

  A aquest ritme... i ara diré una anialada amb la que tampoc és que hi combregui, lo millor seria que a peu d'urna cadascú enseyés el seu vot i pogués cobrar en efectiu el montant de les promeses.

  De la rotonda n'ha de sortir el %, no?

 5. Això que dius ja passa, encara avui en dia, a molts petits pobles tribals de Sicília. El candidat et diu que el votis i que si ho fas, quan hagis votat tens un plat de la paella que han preparat per als seus a la plaça del poble. Compren vots, com aquí en ZP`, però amb l'agravant que tots sabem que allí, a la Sicília de les mil meravelles, existeix la màfia.

 6. Anònim says:

  no soc regidor i no es per ganas de participar, pero per llei no puc participar en una campanya electoral, primer tinc que deixar la meva feina.
  per llei
  quina merda si,
  si per llei,
  no puc.
  par-lem de tarragona 3 mil.lion de euros, fes la pregunta al REGIDOR
  DEL pp Sr Fernandez
  encara bufa.........i......


  rcm

 7. Ok RCM. ha estat una mala deducció meva. Sobre el preu de la rotonda, em sembla ultracara, una aberració.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -