COSTA AVALL I SENSE FRENS

A Zapatero li han hagut de regalar un disc per que se'n adoni que hi ha crisi mentre el Ministre d'Economia espanyol, Pedro Solbes, molt més sensat des d'un primer moment però amb les mateixes qualitats d'encantador de serps que el president, ja parla de la crisis més complexa de la història. El govern desvia l'atenció publicant unes balances fiscals maquillades i retocades a mida per evitar la còlera d'algunes comunitats però no se'n adona d'altres termes econòmics que sumen despropòsits en aquests moments tan complicats. La balança comercial d'Espanya fa riure. Ho podíem veure ahir mateix en un programa de televisió on ens explicaven en essència el perquè d'aquest descontrol en l'àmbit exportació-importació. Comprem molt més a l'estranger del què venem fabricat o produït per nosaltres a la resta de països. Aquest mal hàbit creix any rere any i actualment som el país europeu amb més dèficit en les balances comercials.

És un gra de sorra més per aquesta muntanya que ens acabarà sepultant i que es diu crisi o canvi de cicle. Deixant a banda les balances, podem mirar el problema des d'un altra òptica, la laboral. Els primers sis mesos de l'any s'han quedat sense feina més de 200.000 persones arreu de l'Estat i el futur pinta negre si fem un simple cop d'ull a qualsevol diari econòmic. La suspensió de pagaments de Martinsa-Fadesa, principal constructora espanyola, deixarà al carrer més de 300 persones de moment. A aquesta fallida que tindrà efecte domino amb el tancament d'altres constructores més petites i el d'aquelles empreses de serveis subcontractades hi hem de sumar altres notes negatives. Spanair rescindirà el contracte de 1.110 treballadors, l'expedient de regulació de la multinacional Roca ens deixarà 400 aturats més mentre Don Piso ja ha anunciat que acomiadarà 350 treballadors i tancarà les seves 120 oficines a Espanya. La llista és més llarga: Pirelli deixarà sense feina 380 treballadors, Imperial Tobacco a 830, Levantina a 195 i Cortefiel a uns altres 172. Puc seguir aportant noms i xifres però ja hi ha suficients exemples del moment actual i el futur que es dibuixa molt negre. Sempre ens quedaran els demagogs que afirmen que a Tarragona es crearan 2.000 nous llocs de feina. És el que té pensar malament per enganyar o, senzillament, no pensar quan es parla.

Comentaris

Anònim ha dit…
noi ja som dos que el pintem NEGRE el panorama.
per que el Govern no ho diu pas aixo, es fotrem un cop , que si no fem alguna cosa moltes families a norris, i no parlem de com pagarem les hipo, i els pensionista,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
i per mes inri ens diuent les balances fiscals sense comentaris de moment
Anònim ha dit…
La gent está a la platja-bandera-blava (com a la foto del post).
Au va, no sigueu pesats...
Oscar Ramírez ha dit…
Us responc als dos al mateix temps perquè hi ha un punt en comú. Crec que la gent viu al dia i no vol que li parlin de preocupacions. El govern ha tingut sort que Espanya fos campiona d'Europa perquè així "l'aborregament" del país s'ha prolongat i un país plantat davant la tele mirant el futbol no pensa en la crisi ni en la mala gestió. Però la realitat és una altra independentment de si la gent va a la platja o es queda a casa. És ben cert que van a la platja i que faran les seves vacances com sempre però saben que tot té un preu amb el qual ara no hi volen pensar. No és una qüestió de ser pesats, és una qüestió de dibuixar el problema de manera realista o surrealista. Gràcies als dos.
Anònim ha dit…
oscar
una pregunta que no trobo respoueta-
QUE PASA AMS LA CIUTAT DE REPOS DE TARRAGONA, O PASARA
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, sincerament no sé si hi ha algún projecte previst que afecti aquest espai. Ignoro el seu futur i no et puc respondre a la teva pregunta. Si hi ha alguna cosa segur que el Diari de Tarragona o el Punt aviat ho treuen.
Salutacions, Oscar.
Anònim ha dit…
gracias oscar, no puc esperear mes ,
torno a investigar lo de la ciutat el repos de taragona
crec que algo esta fora de joc
si algu sap alguna cosa que la cmuniqui
gracias
Oscar Ramírez ha dit…
Ok, missatge ben clar. Si hi ha notícies sobre el tema, que ens ho facin saber.
Oscar Ramírez ha dit…
Josep Maria, perdona però no havia llegit el teu missatge. Com estas? Feia temps que no ens comunicavem. Espero que et vagi tot força bé.

Entrades populars d'aquest blog

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS