AIXÒ ÉS MENTIDA (1): LA PLAÇA DELS CARROS


Una de les grans mentides de la història a la ciutat de Tarragona té com a objecte el pas a nivell de la Plaça dels Carros de Tarragona. El pas existeix i es manté igual des del primer dia que el van construir. Si es vol creuar d'una banda a una altra, cal passar per sobre les vies i el nombre de víctimes mortals que s'ha cobrat aquesta perillosa acció és un autèntic escàndol.

La mentida dels polítics, deixant a banda el color del partit que hagi governat Tarragona, sempre ha estat dir que aviat començarien les obres de soterrament del polèmic pas. Sense anar més lluny, una de les primers informacions que vaig transmetre a la ràdio, a principis dels anys 90, feia referencia a aquest tema i deia que l'Ajuntament de Tarragona i RENFE ja havien arribat a un acord pel soterrament. Posteriorment he donat la mateixa informació per diferents emissores i l'he escrita a diferents mitjans escrits. Potser n'he parlat una vintena de vegades, sempre que s'iniciava un mandat polític (un compromís) i quan faltava poc per a les eleccions (una promesa).

El cas és que els anys han anat passant i el pas segueix sense soterrar i els accidents es van sumant a la llista de tragèdies. Aquesta és la mentida d'avui. Si llegiu a la premsa o escolteu a la ràdio que soterren el pas, penseu i crideu: això és mentida.

Comentaris

Jobove - Reus ha dit…
la meva sogra fa 26 anys que diu que el pas a nivell de Salou el traurant en dos anys !!
Oscar Ramírez ha dit…
jajaja, molt bona. Aquesta és una gran mentida. Renfe i els ajuntaments es passen la pilota i mentre no arriben les solucions es va morint gent. Estarem d'acord que en molts casos es tracta de negligencies de les mateixes víctimes però si els passos fóssin soterrats no hi hauria cap negligencia.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS