09 de juny 2009

El protagonista del post es diu Abdelmjid Moutana i és un músic de primera línia al seu país, el Marroc, però també a la resta del món. Toca el llaüt de primera i aquest passat divendres vaig ser un dels pocs afortunats d'un concert, celebrat en un conegut restaurant de Salou, on va oferir un repertori curt però molt intens. Les dues fotos estan fetes aquell mateix dia. Al seu petit concert va interpretar quatre cançons però ho va fer davant d'un públic de qualitat, els guanyadors dels premis Ones Mediterrània, els seus acompanyants, membres del jurat i responsables del grup ecologista i de l'organització. Un servidor, amant i apassionat de la cultura oriental i la música àrab, era entre els espectadors en qualitat d'organització i s'ho va passar de primera.
Si poseu el seu nom a la xarxa us sortiran desenes de pàgines que parlen de la seva música, del seu grup Fandango, Duende y Taraf , o indrets que també ens mostren vídeos com el que avui acompanya el post. L'Abdelmjid Moutana, a part de ser músic, és el Viceconsul del Marroc a Barcelona. Dir-vos que entre les quatre peces que ens va tocar l'altre dia l'Abdelmjid n'hi havia una del Victor Jara. Us imagineu un marroquí tocant el llaüt i cantant en espanyol una cançó d'un xilè? Quina meravella!


4 Responses so far.

  1. Mistel.la says:

    La crònica m'ha agradat molt i quan he llegit que a més de músic és viceconsul ja ha estat del tot impressionants. Els àrabs porten la música a la sang i a ell se li nota. És un gran músic.

  2. Anònim says:

    Esta pieza tiene anclajes musicales en lo más oriental. Por cierto, os recomiendo el resto de vídeos que hay de su grupo en Youtube.

    Maria Isabel

  3. Mistel.la, moltes gràcies, jo també crec que és un gran músic.

  4. Maria Isabel, yo tembién recomiendo ver los otros vídeos. Es un gran grupo.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -