19 de juny 2009


Ombres de pa morè desperten raigs, talls de meló de la lluna estòlida amiga dels insomnes. Nost¡algia, que has tastat mai la cendra? - d'un passat groc, amb olor de camp de blat segat, foscors de Magritte i clarors de Miró. Tasta'n. Nostàlgia.
Els objectes - els núvols les claus els arbres l'herba les pedres les cadires cada llibre - tindran sempre més ànima que no sentit: més llum més ombra més adjectius més vida. Qui és més ràpids de fer, Aquil.les o bé la tortuga? I si és la llei que hi hagi entre tots dos sempre una diferència a favor de la tortuga, exigua però inabolible, què, aleshores?
Arbres i esclat del sol. Desconfieu dels que prediquen que el futur és fixat i el passat ni pel dolor recuperable.

Aquesta poesia és del llibre "D'aspra dolcesa" del barceloní Carles Miralles. M'agrada molt i aquest divendres l'he començat a rellegir. Fa anys que havia devorat aquesta obra i ara em tornava a provocat des del prestatge del despatx on dorm fa mesos. Us aconsello la lectura de Miralles i si a sobre hi ha jazz de fons, molt millor. Completo aquest post previ a un cap de setmana ple de petits actes que m'impediran descansar com voldría amb una de les moltes joies que ens va deixar el gran Michel Petrucciani. Gran tot i la seva petita presència corporal fruit d'una malaltia de naixement que el va deixar petit i fragil. Malgrat tot, Petrucciani va ser un dels grans del jazz fins el dia de la seva mort, ara fa deu anys i quan només en tenia 47. Aquí us deixo al mestre en un concert al Japó.


2 Responses so far.

  1. zel says:

    Miralles, sí, Pero el Petruchiani, doncs que no en sabia res, Òscar, gràcies per donar-mel a conéixer. Em fa pensar una mica en una nena que tenim a la classe, que té la síndrome de Morquio, i, comptant que passi dels 20 anys, deurà tenir un aspecte força més extrafet que aquest home. Però és un crak de nena! Petons, rei, MOLTS!

  2. Zel, moltes gràcies per compartir, escoltar i per les ganes de conèixer i ensenyar. Un petonas!

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -