03 de novembre 2010


Segueixo tenint aquesta sensació, que Catalunya comença i acaba a Barcelona i que les comarques de Tarragona interessen únicament quan arriben les eleccions perquè són un magatzem de vots que cal aconseguir al preu que sigui.

Aquest dimarts, aprofitant que moderava una taula rodona al barri de l’Albada i que dos dels convidats eren polítics, un del PSC i un de CiU, vaig preguntar-los si aquesta sensació existeix realment o la tinc únicament jo. I la resposta va ser clara: Barcelona i la seva àrea metropolitana concentren un 80 per cent de la població de Catalunya i el govern de la Generalitat destina el percentatge de recursos corresponent.

Però el repartiment no és ben bé real. Els dos representants polítics van admetre que quan es reparteixen els recursos econòmics del país, la balança queda desequilibrada i es beneficia a Barcelona en detriment de les comarques de Tarragona, Lleida i Girona.

La presencia de Mariano Rajoy a diferents poblacions de casa nostra també aquest dimarts em va acabar de confirmar la meva teoria. Els màxims líders polítics només s’apropen a visitar-nos, fer petons als nens i donar la mà a les mares amb un somriure d’orella a orella quan arriben èpoques de recollir vots. Ahir va ser Rajoy i els propers dies desembarcaran a les comarques tarragonines ministres i consellers socialistes, primers figures dels populars, la cúpula sencera de Convergència i Unió i els representants dels republicans i dels verds.

Serà una lluita aferrissada per aconseguir convèncer als ciutadans indecisos i per fer canviar d’opinió als que encara dubten, un mercat fenici on tot valdrà per aconseguir les paperetes electorals. Després, un cop hagi passat el dia de les eleccions i la tempesta traduïda en aquesta mena de pluja de senyors que veiem per la televisió i ara els podem tocar, tornarà la calma i amb ella, l’oblit al qual serem sotmesos quatre anys més.

2 Responses so far.

  1. Mon says:

    El meu avi ja m'ho deia fa 36 anys

  2. Mon, el teu avi era savi.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -