AIXÒ NO ARREGLEN NI ELS DÉUS


La situació que viuen els grecs espanta. L’advertència que ha fet Europa al país hel·lènic que podria situar-lo fora de la moneda única i el pla de mesures del govern que intenta estabilitzar la societat i el seu futur no serveixen de massa.
Lluny queda la bombeta encesa al cap d’Arquímedes després de descobrir, tot cridant nu pels carrers de Siracusa “Eureka”, el concepte de la densitat. Perquè densa és la situació i densos són els caps dels qui governen ara Europa, francesos i alemanys, en nom de tots.
Crema Atenes, convertida en un caos i batalla campal, mentre la policia carrega contra els manifestants que, per si ho saben, són els primers afectats i tenen pànic pel seu incert futur. El problema és que aquells que han generat la situació de crisis que ha immers Grècia en la pobresa absoluta ja no viuen al país o estan ben amagats qui sap on.
Han gestionat de la pitjor de les maneres i han obligat a obrir un debat que certament és complicat. Perquè Grècia forma part d’un grup de països europeus entre els quals sempre hi ha Portugal i Espanya. No dic pas que arribem a veure imatges com les gregues ni als seus límits d’endeutament però val la pena començar a fiscalitzar als qui, al nostre país, ens han situat, com ara estem, en l’actual crisis.
Fa dos anys que les autoritats gregues van admetre que havien mentit i que el deute del país no era gros sinó ingent. Podríem demanar, hauríem de fer-ho, que els nostres polítics ens diguin ara el deute real estatal per saber a què ens hem d’enfrontar. Per si un cas i, sobretot, perquè tenim el dret d’estar informats. Espero que la situació a Grècia millora però ho veig negre. Molt negre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS