SALVAR UN MODEL EDUCATIU, SALVAR L’OLGA XIRINACS I L’ABRIL

Per més que vaig coneixent la història que afecta els pares, mares, alumnes i professors de l’escola Olga Xirinacs de Tarragona i de l’escola Abril de La Canonja em quedo més sorprès. Aquest dimarts a la tarda, a la COPE, varem entrevistar a representants de les dues AMPA per saber com està la seva situació de demanda que passa per mantenir ambdós centres educatius tenint davant la negativa de la Generalitat que vol tancar els dos centres passi el que passi.

Aquest dijous els representants de les dues associacions de mares i pares de les dues escoles viatjaran a Barcelona, al Parlament de Catalunya, per intentar arribar a parlar amb la Consellera d’Ensenyament que fins ara ha passat d’ells olímpicament. Tenen el suport d’alguns dels parlamentaris de la ciutat però també tenen clar que serà complicat contactar amb la consellera perquè ja ho han intentat en reiterades ocasions sense èxit.

No s’entén el perquè de tot plegat. Les dues escoles tenen el seu model educatiu, alumnat suficient i pertanyen a dos nuclis de població que tenen perspectives de creixement demogràfic suficient com per mantenir obertes els dos espais docents. L’Olga Xirinacs és actualment en uns barracots però els pares estan disposats a mantenir-s’hi si també mantenen el centre. L’Abril és una escola ubicada dins de l’escola de La Canonja i ocupa dues aules d’un centre que ja està obert.

Per tant: on hi ha el problema? Si no estem parlant de despeses de construcció i les de personal ja estan assumides d’altres anys i no cal contractar més places, perquè s’entesten a tancar les dues escoles? Té alguna relació amb el tancament el fet que els alcaldes de les dues ciutats afectades siguin socialistes?

I una pregunta més. De què serveix que la societat es mobilitzi a favor de les demandes d’aquests pares i mares que han recollit signatures i fet actes populars per aconseguir la implicació de la resta de ciutadans si els responsables polítics de torn s’ho passen pel folre?

Espero i desitjo que s’imposi la cordura i la lògica, que al final les dues escoles es mantinguin obertes i que no es destrueixi un model educatiu més que vàlid que té com a essència tot allò que no compleixen els qui manen: educació i respecte.

Aprofito per a demanar a tots els qui llegiu aquest blog que us sumeu al Manifest per la continuïtat de l’Escola Olga Xirinacs en AQUEST ENLLAÇ i que, en la mesura de les vostres possibilitats, ajudeu a fer realitat el somni iniciat a les portes de l’Escola Abril de La Canonja.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA