14 d’octubre 2007

NOTA DE L'AUTOR: SI ESTEU A PUNT DE DINAR, NO LLEGIU AQUEST POST. La cosa va de riure o passar una bona estona. Llegia ahir una noticia que em feia molta gràcia. El Diari de Tarragona entrevistava a un senyor de Reus que fa 44 anys que treballa com a sexador de polls. Ja sabeu que el mètode consisteix en posar-li el dit al cul al pollet tot i que els darrers anys s'ha posat de moda un sistema menys escatològic que permet saber el sexe del plumífer aixecant-li l'ala. Sigui com sigui, aquest reusenc s'ha tirat anys i anys posant el dit al forat. El que em sobta són les dades que comenta. A la entrevista explica que cada hora mirava entre 1.200 i 1.500 pollets i jo no ho entenc perquè si feu la divisió corresponent surt a 20 o 25 pollets per minut o sigui a 1 cada tres segons. Increïble. Posar el dit al cul, esbrinar el sexe, treure el dit del cul i posar el pollet on toqui en només tres segons. Quina maquina de sexador (que no és el mateix que "quina maquina del sexe"). A nivell encara mes curiós us he de dir que Reus va ser la primera ciutat de l'Estat Espanyol que va tenir un tècnic sexador japonès. Sabeu com es deia? Suzuki. Sense aportacions.I així passo el diumenge, fent números a la calculadora per saber quantes vegades es pot posar el dit al cul als pollets en 60 segons. Bé acabaré parlant d'animalons i altres coses rares, dels premis Ig Nobel que s'entreguen cada any i que son una parodia dels Nobel autentics. En anglès Ignobel es pronuncia ignoble i d'aquí el nom dels premis innobles. Enguany el Premi Ig Noble de Lingüística li han donat a tres professors de la Universitat de Barcelona que han realitzat un estudi que demostra que les rates no distingeixen entre el japonès i l'holandès quan les persones parlen aquests idiomes al reves. El Premi Ig Nobel d'Aviació ha estat per a tres argentins que han descobert que els hàmsters es recuperen millor del conegut jet-lak si prenen viagra. I el Premi Ig Nobel de Medicina ha estat per dos metges, un anglès i un americà, que han fet unes anàlisis dels efectes secundaris d'introduir-se espases per la gola. Han arribat a la conclusió que aquesta practica provoca irritacions i han posat com a exemple el cas d'un home que es va fer mal a l'esòfag mentre es posava la espasa per la gola per culpa d'una cotorra que tenia recolzat a l'esquena i que es portava malament. Si en voleu més, ja m'ho direu.

10 Responses so far.

 1. sexador de pollets sembla complicat i laboriós però sexador de "polls", com dius al començament del post, deu ser l'hostia ;-) :-D

 2. el primer saxador de pollets de Reus va ser una persona de Reus, que actualmente ja no ejerceis, ara es dedica a les plaques solars

  salutacions

 3. g! says:

  potser ja t'ho vaig dir, però aprofito per recomanarte el documental alemany-austriac "El nostre pa de cada dia"...ja no et dono més pistes, val molt la pena.

 4. nastrud says:

  em sembla que ja de per si, els nobel d'enguany ja s'han desprestigiat prou donant el nobel de la pau(!!!) a l'al gore.

 5. Josep Maria: Sexador de polls tindria molt de mèrit perquè caldria treballar amb lupa tot i que no sé com sabrien quin sexe té cada poll. Ha estat un confusió.

  Té la Mà Maria: Moltes gràcies per la informació. Per cer, saps si aquesta persona que comentes treballava a la Granja Vila?

  G!: Que recordi no m'havies dit res però ja he apuntat el nom i em poso a buscar aquest documental. Gràcies. Et dic alguna cosa.

  Nastrud: Estic amb tu. Ja en parlava l'altra dia tot responent un post. Trist i lamentable aquest guardó que li han donat a Al Gore. Et diré més, per a mi els Premis Nobel ja són com els Oscars de Hollywood: molta espectació i cap importancia ni prestigi.

 6. Roser Pros-Roca says:

  Jo tenia entès que per la disposició dels seus ulls, els xinesos i els japonesos tenen l'habilitat de reconèixer el sexe dels pollets sense necessitat de posar-els-hi el dit al cul, que pobrets, quina ofensa.
  Quin tracte més indigne donem als nostres animals.

 7. g! says:

  coincidència o no, he penjat un post parlant si convé o no, que l'Al Gore es mereixi el premi Nobel...ja posats m'has fet pensar que em sembla que al Henry Kissinger també li van donar no?...tinc curiositat pel dia que escrigui les seves memòries o millor dit pel dia que es mori, em sembla que amaga moooooltes coses.

 8. Això dels ulls no ho sabia Roser. De totes maneres, aquest sexador entrevistat pel Diari ja avançava que avui en dia el metode del cul va quedant com a antiquat.

  G!: Jo crec que va ser Nobel al principi de la dècada dels 70. I crec que si que té molt a amagar perquè Kissinger va estar vinculat amb Nixon, va aguantar amb Gerald Ford i a més pel mig va haver-hi el Watergate. Sap moltes coses l'Enric aquest.

 9. nastrud says:

  però la cosa és que li donen per la seva lluita contra el canvi climàtic, qué cony té a veure això amb la pau? serà que no hi ha gent al mon que de veritat lluita per la pau.

  hi ha nobel sobre medi ambient? si acàs que li donguin aquest!

 10. El problema Nastrud és qui decideix qui es mereix el premi i el Nobel, com la gran majoria per no dir tots, està polititzat. Estic molt d'acord amb tu. Al Gore no es mereix res i menys un Nobel.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -