08 d’octubre 2007


No cal arribar a les mans perquè les mans arriben soles. Aquest mosaic té com a únic element en comú el fet que el formen mans de persones que, des d'una o altra vesant, m'han influït en la meva vida. Son mans de musics, escriptors, directors de cinema, actors o jutges. Son mans de persones que llegeixo, escolto, veig o recordo i admiro. És, senzillament, un exercici visual fet amb tacte. A veure quantes n'encerteu!

18 Responses so far.

 1. Benvolgut Òscar, això que ens proposes és més difícil que jugar a Identity (TVE). Per cert, m'agrada el teu bloc i per això t'he linkat al meu nou espai a la xarxa. Espero que hi facis una ullada. Salutacions!

 2. Enhorabona pel blog i gràcies per linkarme. Et llegiré!
  Efectivament, la meva proposta no és fàcil però si s'ha seguit l'activitat d'aquest blog (existeix l'arxiu, jejeje) es poden donar molts noms. Ànims i endavant!

 3. Noi, em rendeixo... no tinc ni la més remota idea...

  Sorry

 4. Andreia says:

  La segunda, de arriba abajo, es Leonard Cohen! :-D

 5. Tenemos 4 fotos arriba, 3 en el centro y dos abajo. La de la izquierda del centro SI es Leonard Cohen. Muy bien Andreia!. Veieu com no és tan dificil?

 6. Et felicito per aquest muntatge. És difícil, perì em sembla intyuir el Boss, per exemple.

 7. Jajaja, gràcies Jesús. Ho sento però no hi ha el boss. De fet la meva intenció no era fer cap mena de concurs ni posar a prova a ningú però mentre feia el muntatge vaig pensar: vols dir que la gent sabrà qui son?
  En fi. Vaig a donar pistes.

  HI HA QUATRE FOTOS A LA FRANJA DE DALT (D'ESQUERRE A DRETA): UN DIRECTOR DE CINEMA ITALIÀ MORT RECENTMENT, UN ESCRIPTOR MOLT FAMÒS AMB VINCLES AMB ESPANYA(AL MIG A DALT), UN JUTGE ITALIÀ(AL MIG A BAIX) I UN CANTANT TAMBÉ ITALIÀ A LA DRETA.
  A LA FRANJA DEL MIG HI HA TRES FOTOS (D'ESQUERRA A DRETA): A L'ESQUERRA EL LEONARD COHEN QUE L'HAN ENCERTAT, AL MIG (AMB LES DUES MANS OBERTES) UN POLÈMIC ESCRIPTOR FRANCÈS I A LA DRETA, UN ALTRE ESCRIPTOR QUE ÉS MORT I QUE VA SER PREMI NOBEL.
  I A LA FRANJA DE BAIXA HI HA TRES FOTOS. LA DE L'ESQUERRE ÉS D'UN ALTRE JUTGE ITALIÀ, LA DEL MIG D'UN ACTOR DE CINEMA ITALIÀ I LA DE LA DRETA D'UN ALTRE CANTANT FRANCÈS MOLT POLÈMIC QUE JA ÉS MORT. RESUMINT, EN QUEDEN DOS DE VIUS.

  Ja sé que sembla complicat però no ho és tant. I pensar que aquest post no havia de ser cap joc...

 8. Franja de dalt, a l'esquerra: Michelangelo Antonioni. Al mig a baix: Paolo Borsellino. El cantant de la dreta -encara que no les tinc totes- podria ser en Franco Battiato?

  Franja de baix a l'esquerra, amb bigoti: Giovanni Falcone.

 9. Tondo. MOLT BÉ! Tots encertats i fins i tot en Battiato.

 10. Tondo, ets un crack... tot ho fas igual, xato?? :-)

 11. Passo a desxifrar l'enigma. Els personatges son els següents:

  franja de dalt i d'esquerra a dreta:
  Michelangelo Antonioni (director de cinema), Ernest Hemingway (dalt) i el jutge Paolo Borsellino (baix)i Franco Battiato a la dreta.
  Franja del mig i de d'esquerra a dreta: Leonard Cohen, l'escriptor Boris Vian (amb les mans obertes) i el Nobel de Literatura Naghib Mahfuz.
  Franja de baix i d'esquerra a dreta: el jutge Giovanni Falcone, l'actor Massimo Troisi i el cantant Serge Gainsbourg.
  Apa, enigma ressolt. Gràcies a tots per participar i al Tondo i l'Andreia per encertar-les.

 12. Ernest Hemingway!

  Mira que va passar-me pel cap!

  Hi ha una anècdota d'aquest escriptor, que va ser foragitat amb gossos del Mas Miró, doncs l'home volia anar a comprar alguna cosa i visitar el geni mont-rogenc, i els masovers -en absència de Miró- i veure un guiri rarillu per allí...

  Al final però va tornar en una altra ocasió i de fet diuen que hi ha alguna similitud entre el jardí de Cojimar i el de Mont-roig.

  Hagués hagut de ser més agosarat, però ja vaig arriscar-me amb el Franco.

  Esperem més divertimentos!!!

 13. Ho has fet molt bé i consti que no coneixia aquesta anècdota de Hemingway. Una més de les moltes que podria explicar aquest home. Sobre el tema més divertimentos, ja veurem però pensa que aixì va sorgir així, per art de màgia.

 14. Roser Pros-Roca says:

  M'encanta el Boris Vian. "L'escuma dels dies" és una d'aquelles històries de moc i baba. La recomano vivament a tothom.
  Òscar, segur que la coneixes.

 15. En Vian és un dels meus escriptors preferits. L'escuma dels dies, l'heura vermella, Tardor a Pekin o escupiré sobre la vostra tomba. Totes son obres que, d'una o altra manera, em provoquen reaccions.

 16. N'he llegit un del Boris Vian... una novel.leta negra que penso es titolava "Escopiré sobre les vostrs tombes".

 17. Si, així es diu. Home, en Vian no aixeca grans passions però a mi, particularment, em fa passa bones estones. Si un dia tens temps i ganes i no el coneixes, et recomano un altre escriptor que es diu Kurt Vonnegut. Va morir fa poc i jo he llegit molts llibres d'ell. D'algun se'n han fet pelicules.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -