12 d’octubre 2007

Penjo aquest post ara que ja és, oficialment, el dia D. Aquesta és la definició que trobareu a la Wikipedia si poseu al cercador: Fiesta Nacional de España: conmemora la efeméride histórica del Descubrimiento de América por parte de España. La celebración tiene lugar cada 12 de octubre, donde se celebra un desfile militar en la Plaza de Colón de Madrid en el que asisten Su Majestad el Rey junto a la Familia Real y los representantes más importantes de todos los poderes del Estado, además de la mayoría de los presidentes de las autonomías españolas. El Descubrimiento de América fue trascendental para el país iniciando un periodo de proyección lingüística y cultural en América. Todo ello ocurrió en una época donde estaba finalizando el proceso de construcción del Estado actual, con la integración de los diferentes reinos peninsulares en un único reino.

Bé, quedem-nos amb tres o quatre conceptes:

El Descubrimiento de América: caldria que fos rebatejat com a Aniquilación de los indigenas a manos de los colonizadores o barbaros invasores españoles.
Desfile militar: Demostració de força i poder de l'exercit d'un país o nació que, en el cas d'Espanya, comporta llogar tancs i vehicles diversos a altres països o repintar els que estaven abandonats a magatzems.
Su Majestad el Rey junto a la Família Real: sense aportacions. Allí els van col·locar i aquí segueixen xuclant-nos la sang i la cartera.
Poderes del Estado: Actualment son la Església i la Família Real perquè l'exercit espanyol el formen quasi tants immigrants com patriotes. Als immigrants se'ls pot perdonar perquè quan arriben al nostre país l'únic que busquen és guanyar diners i els és igual collir enciams que portar un carabassó de ferro i fer el petó a una bandera que no és la seva.
Per acabar, una frase: La imprenta es un ejército de veintiséis soldados de plomo con el que se puede conquistar el mundo. (Johan Gütemberg)

9 Responses so far.

 1. veig que també fas referència al dia de la pilarica ;-)

 2. Si, però que quedi clar que ho faig divergint del motiu de la celebració i de tot el rerefons que hi ha. I no vaig de patriota català perquè tampoc ho soc. És una petita aportació al món blocaire.

 3. Roser Pros-Roca says:

  Per mi aquest dia no és de celebracio. De fet, no significa absolutament res per a mi, però com que em donen festa i a més, puc empalmar-la amb el cap de setmana allargant-lo, gràcies per les molèsties que aquest dia em causa.

 4. g! says:

  Comparteixo exactament el que dius, afegeixo que amèrica ja va ser descoberta molt avans d'aquesta data, segons diuen els historiadors per "vikings" i "asiàtics". Aixi doncs és més evident que més que descobriment podriem dir conquesta i l'inici d'un genocidi mercàntil del qual tots encara ens enriquim.
  De la Monarquia o possible futur president republicà sense comentaris, potser tenim el que ens mereixem :-( i l'exercit o forces armades fent desfilades em posa la pell de gallina, no per emoció sino de temor.
  Realment els humans sóm una espècie digne d'estudi.

 5. zel says:

  Ei, hola, els dos hem anat a parar a algun lloc comú en la recerca d'informació!!!! Salut i no celebris aquest dia de cap manera, a dormir i somiar en un altre futur!!!

 6. Hola a tots i totes. Passeu la jornada festiva pensant en coses saludables malgrat haguem de sumar a aquest dia una noticia que particularment no m'agada gens: Al Gore, Premi Nobel.

 7. Sense voler entrar en polèmiques de sota quina bandera Colom va descobrir les Índies, o Amèrica, només dir alt i fort una cosa:

  El 1492 Espanya NO EXISTIA encara.

 8. Tondo. Estic d'acord amb tu, tens raó però en tot cas l'any de la descoberta o descobriment ja existien la peninsula ibèrica i els regnats. No existia el Reino de España, això és cert, però Colom no va descobrir el que va descobrir en nom dels anglesos o els francesos.

 9. Anònim says:

  No crec que aquest país tingui el poder la monarquia i la esglèsia. Cal aclarir que la monarquia te paper representatiu, que el seu paper és equiparable amb la figura del president de la república. El rey no te cap decissió pel que fa a la legislació del país...

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -