26 de maig 2008

Tres veïns de tres poblacions han viscut el mateix fenomen que, ja es confirma, no es paranormal ni normal. Els tres han estat víctimes d'un agent dels Mossos d'Esquadra que els ha multat per no dur cordat el cinturó de seguretat. Aquesta infracció suposa la pèrdua de tres punts del carnet de conduir sempre i quan la facis perquè els tres veïns que comentem asseguren que portaven el cinturó cordat en el moment en que aquest Mosso, el mateix en les tres ocasions, els va multar per tot el contrari. Sempre han topat les dues versions, la paraula del conductor contra la del Mosso. Hi ha però un fet que cal tenir en consideració i que dóna la raó a les tres víctimes de l'agent: que els tres fets van tenir lloc a tres municipis diferents, a tres persones diferents i amb el mateix Mosso.

Queda clar qui té raó malgrat dos dels veïns paguessin la sanció corresponent al pensar que fent un recurs no hi guanyarien res mentre el tercer si va optar per recórrer i va haver de pagar més diners perquè no li van acceptar el recurs.El cas d'aquest Mosso d'Esquadra evidencia que el cos policial sempre té la raó i que la paraula del conductor no serveix per a res. Ens queda pensar, això hi ha molta gent que ho pensa, que quan el control del trànsit el feia la Guàrdia Civil hi havia molta més educació i menys prepotència, molt més control i molta més professionalitat. Al cos dels Mossos hi ha de tot, bona gent i inquisidors, però cal que els seus responsables vigilin i no posin al carrer aquells agents que creuen que dur la placa i la gorra és un símbol de poder.

Ara és l'hora que aquells responsables polítics dels mossos a nivell territorial i els alts càrrecs del cos aportin la llum que necessita aquest cas dels tres veïns per intentar netejar una imatge que cada cop és més bruta i que crea un sentiment de desconfiança històrica. D'aquí uns dies revisarem el cas.

14 Responses so far.

 1. ja ho diuen: donal's una gorra i seram els amos del món, salutacions

 2. Anònim says:

  hi ha molt de mosso suelto que es pensa que és el Chuk Norris i es fan els chulos amb la gent. A aquests els tindrien que deixar a la caserna i que no surtisin per res.

 3. apa noi says:

  Oscar
  No es pot fer aqueste acusació a tot un col·lectiu, això es fàcil de fer i populista si es un Cos Policia , però crec que si el publiques es per que tens constància del fets.

  Un consell

  Si tens constància dels fets, sol cal fer la denuncia , per que aquest brètol, sigui apartat del cos i no paguin mes ciutadans del nostre País

  Aquí una dades

  Divisió d'Afers Interns

  Adreça Travessera de les Corts, 319-321
  Població 08029 Barcelona
  Telèfon 93 300 22 96

  Funcions
  Corresponen a la Divisió d'Afers Interns les funcions següents:

  a) El suport a la Subdirecció Operativa de la Policia i a les comissaries generals i, si s'escau, la supervisió de la investigació d'aquelles activitats presumptament il·lícites exercides per personal funcionari de policia i en pràctiques de la policia de la Generalitat - mossos d'esquadra, llevat de les faltes disciplinàries docents, que puguin ser constitutives d'infracció penal o contràries a l'ètica professional que puguin comportar sanció disciplinària.

  b) Supervisar la instrucció dels expedients disciplinaris.

  c) Realitzar les informacions reservades i les investigacions necessàries per esbrinar els fets succeïts i determinar les persones presumptes responsables.

  d) Retirar l'arma i la credencial, tant per mesura cautelar com per sanció disciplinària, del personal funcionari expedientat o determinar el comandament competent per fer-ho, en execució de la resolució dictada per l'òrgan competent.

  e) Les altres funcions que se li encomanin.

  Tots els òrgans de la Direcció General de la Policia i, per tant, inclosos els propis de la policia de la Generalitat - mossos d'esquadra, tenen l'obligació de facilitar a la Divisió d'Afers Interns els antecedents, els informes i els mitjans personals i materials que siguin necessaris per desenvolupar eficaçment les seves actuacions.

  El personal funcionari que integra la Divisió d'Afers Interns pot accedir a tots els serveis de la Direcció General de la Policia i, per tant, inclosos els de la policia de la Generalitat - mossos d'esquadra, als seus arxius i magatzems, d'acord amb la normativa vigent, llevat d'aquells que per les seves especials característiques requereixin ordre expressa de la persona titular de la Direcció General de la Policia.

  Salut
  Apa Noi

 4. Apa Noi, no faig cap acusació a cap cos sencer perquè matiso que als Mossos, com a tot arreu, hi ha de tot. A més, el cas del Mosso que explico no és cap primicia meva, és una noticia que apareix avui a la premsa. Si cliques sobre el link en blau aniràs directa cap a la noticia esmentada. Suposo que no havies vist el link, no passa res. Com a mínim la notícia dóna molt a parlar i la publica la premsa.

  Té la Mà, en molts casos és així de trist.
  Anònim, també estic d'acord amb part del teu comentari.
  Ens els dos casos, recordo i reitero allò que he dit, que de Mossos n'hi ha de tot tipus com a qualsevol col·lectiu.

 5. apa noi says:

  Ostia noi no la he vist , l` edad no perdona

  Pues mirra jo mateix la faré arribar

  Salut

  Apa Noi

 6. POST PATROCINADO POR MULTALIA says:

  • Nos ocupamos de todo

  Presentamos todos los escritos necesarios para defender eficazmente sus derechos e intereses frente a cualquier multa de tráfico: multas de velocidad, multas de aparcamiento, multas por alcoholemia, etc.

  • Llevamos la legalidad a sus últimas consecuencias

  Le defendemos usando todas las armas que la Ley nos ofrece a todos sin sobrepasar, obviamente, los límites establecidos por ella.

  • Somos muy efectivos

  La gran cantidad de multas que gestionan las Administraciones Públicas las imposibilitan técnicamente para gestionarlas ajustándose al procedimiento legalmente establecido. Nosotros lo sabemos y así lo alegamos en la forma y el momento oportunos.

 7. Anònim says:

  Apa noi, ves en compte quan vagis a fer la denúncia, a veure si et detindran, que a l’hora de conduir és perillós tant el consum de drogues com d’alcohol....

 8. La Vanguardia i Rac1, desp´rés d'una denúncia que i va haver a l'espai el contenidor, estan fent un seguiment aquets tipus de multa. Curiositats, multa per tocar els cabells, per menjar una poma etc... aquesta setmana continua el seguiment.

 9. mossèn says:

  sort que no es fixen en la "braguetta" dels pantalons !!! ... sempre m'oblido de pujar-me-la !!! ... salut

 10. APA NOI says:

  Anònim

  Quant es va afer una denuncia i no es falsa ,es va amb el cap alt

  I contestant lo del conduir
  es veritat , a l’hora de conduir és mol perillós tant el consum de drogues com d’alcohol.

  DE BROMES POQUES AMB AQUEST TEMA.

  Fes alguna visita al Hospital Juan XXIII, i podràs veure la crua realitat,

  sobre lo que comentes en to irònic
  Per que no preguntes en aqeut to de ironia als familiar que per aquest motius no tenen fills o familiars, o estan en cadires de rodes , o per sempre en un llit

  No tens perdo, REFlECIÓ

  Apa NOI

 11. Apa Noi, has estat molt encertat amb la resposta que has donat donant la cara a aquell que s'ha amagat per intentar provocar.
  Us recordo (ja sé que ho sabeu però ho recordo) que enlloc de signar com a anònim, just a sobre d'aquesta opció hi ha la que es diu Nom/URL on només cal que hi poseu el vostre nom i feu el clic a "aceptar". D'aquesta manera podreu sempre donar la cara.

 12. Mar, l'actitut dels Mossos no té nom. Si poses al google, secció imatges, la paraula "mossos esquadra", a les cinc primeres pàgines et surten una desena de carregues policials. És la "imatge", el rastre que estant deixant combinat amb el que tu comentes dels cabells o la poma. Per culpa d'uns quants als que s'ha d'agafar en pinces, tot el col·lectiu en pateix les conseqüències.

  Mossèn: Si l'enxampen amb la bragueta baixada, li poden treure punts o potser n'hi donen de regal. Mai se sap.

 13. RESPOSTA PER MULTALIA. Volia esborrar el vostre post perquè és pura publicitat però he de reconeixer que anar pel món buscant articles on es parli de multes i penjar la vostra publi és, com a mínim, original. Per això el deixo penjat però us aviso que la propera vegada SI que el despenjaré. Si us voleu anunciar en aquest blog, no hi ha problema, tenim tarifes reduides.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -