21 de maig 2008


M'ha fet riure la noticia que ens parla de la clausura d'una sabateria il·legal a Reus per part de la Policia Local. Tot va succeir ahir dimarts quan aquest cos policíac va rebre la trucada de veïns de l'Avinguda Jaume I alertant que els vehicles no podien circular perquè els dos carrils del vial eren plens de persones, com si es tractes d'una manifestació.El cas és que aquesta sabateria venia sabates a partir d'un euro i mig. Si, com ho sentiu, a 0,75 cada sabata i si en prenies dues, una de cada peu, 1,5 euros. Una ganga que no té competència que es recordi. Quan va arribar la Policia Local es va calçar per aconseguir entrar a l'interior de l'establiment on hi havia més de 150 persones. La cua de gent que era fora el carrer esperant a entrar era encara més gran i havia tapat els dos carrils de circulació arribant a l'altra vorera. A la botiga, no s'hi entrava ni amb calçador però els agents de la Policia Local ho van aconseguir, suposem que trepitjant a més d'un, per parlar amb els responsables del negoci.
La sorpresa va ser gran. No tenien llicencia d'activitat ni cap assegurança de responsabilitat civil i encara menys les mesures de seguretat mínimes per evitar desgracies. Ja se sap que la gent es mata quan regales alguna cosa i es capaç d'acabar amb el qui té al costat quan hi ha rebaixes o preus com els d'aquestes sabates. A un euro i mig les dues peces, ja em direu quants diners hi guanyaven els venedors i si pensem en el el cicle de producció i distribució no sé quin preu deuen cobrar els qui les fabriquen. Fent la mitja i els càlculs pertinents, els esclavitzats treballadors que les fan deuen cobrar un euro i mig al mes mentre aquí, per un euro i mig, fem el ridícul. És allò que sempre dic: dos mons separats pel mateix Deu, dos mons i dues classes de persones.

7 Responses so far.

 1. Anònim says:

  ostres!!

 2. Joana says:

  Costa de creure-ho, però si ho dius...llàstima que l'hagin tancat! em sortiria a compte fer el viatge! ( és broma!)
  Encantada de saludar-te a vallromanes! :)

 3. De fet a la costa n'hi ha cada una... Un indi que conec que treballava en una botiga d'indis a Salou me va dir els horaris que feia on treballava i me deixar de pedra i això que treballo a la costa. La botiga treballava de 8 del matí 6 de la nit. I els treballadors havien d'estar a la feina més 8h al dia no diré quantes i havien de dinar a la feina al magatzem perquè sols tenien 15 minuts.

 4. de la glòria al desastre en breus instants!

 5. Anònim: completament d'acord, jajajaja.

  Joana: gràcies per saludar-me, per descobrir-te tu. Va ser un plaer. Sóc un pel timid, suposo que ja ho vas notar.

  Josep: Ja sé que et diré una obvietat que acaba sent utòpica. Aquests casos cal que algú els denuncii i ja sé que ningú els denunciarà perquè aquestes persones explotades, o fan aquestes feines o no en poden fer cap altra pel tema de papers. És molt trist que hi hagi empresaris d'aquesta mena.

  L'Illa: mai millor dit. No hi ha res de color rosa ni duros a quatre peles.

 6. Anònim says:

  Tot és possible !
  Marc Sabatés .
  Barcelona*Catalunya //*//.

 7. jajaja, molt bona Marc. Efectivament, tot és possible.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -