ELS MIRACLES DEL CEMENTIRI


Us aconsello que llegiu el reportatge "Vivir junto al almacén nuclear" que publica avui el diari El País o que hi accediu en la seva edició digital, en aquest enllaç. El document no té pèrdua i tracta de convèncer de nou al lector dels avantatges que suposa dir SI a la construcció d'un cementiri nuclear al teu poble. Se'ns recorda que se'n vol construir un i que hi ha 14 municipis que opten a aconseguir aquest "premi", entre ells, Ascó.
El reportatge està fet als pobles propers al cementiri d'El Cabril (Còrdova) que és l'únic que de moment hi ha al nostre país. Hi trobareu frases com "No hay impacto sobre el entorno" o aquesta "En una comarca donde los jóvenes emigran por falta de futuro laboral, un contrato en El Cabril (117 personas en plantilla) es para muchos lo más parecido a que les toque la lotería".
A l'article també hi ha opinions contraries a la presència dels cementiris nuclears però la redactora insisteix amb les seves frases optimistes i remata el seu escrit recordant que "si el plan energético no cambia y el último de los ocho reactores en funcionamiento se apaga hacia 2030, el complejo tiene capacidad para albergar todos los desechos de media y baja actividad que se generen hasta ese momento. 176.300 metros cúbicos en total. Cuando eso ocurra y termine su vida útil, las dos plataformas de almacenaje montadas en esta finca de 1.126 hectáreas serán selladas, cubiertas por una colina artificial plantada de verde y similar a las de su entorno, controladas por un programa de vigilancia".
Quina meravella tenir un cementiri nuclear prop de casa. Se li posa una muntanya artificial a sobre i llestos, com amagar la brossa sota la catifa. Segur que el País rebrà una aportació econòmica del Ministerio de Industria per aquest favor que ha fet explicant a la societat mentides a dojo i gratuïtes.

Comentaris

Anònim ha dit…
Bona nit, Oscar.
La setmana pasada, "El Suplemento" tambe va treure un article sobre el tema: molt de formigo, clasificacio, registre i tal...
La sensacio que tinc es que vagi on vagi, sempre sera una amenaça per les persones que visquin a prop.
Oscar Ramírez ha dit…
Hola anònim (conegut?):
Compartim sensació. Jo crec, com tu dius, que la sensació de por és constant malgrat ens vulguin vendre tot el contrari. A veure si trobo el Suplemento que em comentes i el llegeixo. Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA