16 de febrer 2010

Acabo de participar a la tertúlia dels dimarts de Canal Català Tarragona, espai en directe que presenta el Joan Martínez, director d’aquest mitjà. Avui el tema era la pagesia i he compartit taula amb el Coordinador d’Unió de Pagesos, Salomó Torres, i el Joan Biosca que és el President a Tarragona i Terres de l’Ebre de JARC, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.
La temàtica presentada ens ha fet estar molt d’acord en la defensa dels pagesos en detriment de les administracions a qui hem criticat per aquest paper autista que han mantingut durant molts anys, i encara mantenen, que ha condemnat al sector. Consellers com Grau, Marimón o Siurana; ministres com Arias Cañete o Espìnosa; i el comissari europeu Franz Fischler han aconseguit que les ajudes no hagin arribat o hagin arribat minvades i tard.
També hem parlat de l’egoisme de la societat consumista que critica als pagesos per tallar carreteres però es nega a entendre el perquè de les protestes. Espanya és a la cua d’Europa en el consum de fruita i verdura però quan els pagesos regalen la fruita la gent es mata per aconseguir una poma o una taronja.
I hem tocat un tema que clama al cel, el preu al que han de vendre els seus productes els pagesos i al preu que paguem aquests productes nosaltres, els consumidors. Queda clar que entre mig del pagès i el venedor final hi ha una colla de lladres, anomenats mitjancers o intermediaris, que ens roben a tots.
Com sempre han quedat temes pendents per parlar com ara les expropiacions que es fan a les explotacions agràries i trossos de terra dels pagesos quan toca construir una nova carretera. Un altre dia en seguirem parlant però en tot cas feia falta una tertúlia com aquesta per a recordar que els pagesos sembla que molestin i gràcies a ells podem fer una vida més sana.

4 Responses so far.

  1. DAVID K. says:

    T'he vist a la tele de Tarragona, amb el debat. Ho has fet de primera, un deu Oscar.

  2. Anònim says:

    Convences hasta les pedres i dones la cara cosa que no fa ningu. Felicitats.

  3. David K, moltes gràcies. Em posaré vermell, jajaja.

  4. Anònim, moltes gràcies. Cal donar la cara i no amagar veritats.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -