TERTÚLIA SOBRE PAGESOS A CANAL CATALÀ

Acabo de participar a la tertúlia dels dimarts de Canal Català Tarragona, espai en directe que presenta el Joan Martínez, director d’aquest mitjà. Avui el tema era la pagesia i he compartit taula amb el Coordinador d’Unió de Pagesos, Salomó Torres, i el Joan Biosca que és el President a Tarragona i Terres de l’Ebre de JARC, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.
La temàtica presentada ens ha fet estar molt d’acord en la defensa dels pagesos en detriment de les administracions a qui hem criticat per aquest paper autista que han mantingut durant molts anys, i encara mantenen, que ha condemnat al sector. Consellers com Grau, Marimón o Siurana; ministres com Arias Cañete o Espìnosa; i el comissari europeu Franz Fischler han aconseguit que les ajudes no hagin arribat o hagin arribat minvades i tard.
També hem parlat de l’egoisme de la societat consumista que critica als pagesos per tallar carreteres però es nega a entendre el perquè de les protestes. Espanya és a la cua d’Europa en el consum de fruita i verdura però quan els pagesos regalen la fruita la gent es mata per aconseguir una poma o una taronja.
I hem tocat un tema que clama al cel, el preu al que han de vendre els seus productes els pagesos i al preu que paguem aquests productes nosaltres, els consumidors. Queda clar que entre mig del pagès i el venedor final hi ha una colla de lladres, anomenats mitjancers o intermediaris, que ens roben a tots.
Com sempre han quedat temes pendents per parlar com ara les expropiacions que es fan a les explotacions agràries i trossos de terra dels pagesos quan toca construir una nova carretera. Un altre dia en seguirem parlant però en tot cas feia falta una tertúlia com aquesta per a recordar que els pagesos sembla que molestin i gràcies a ells podem fer una vida més sana.

Comentaris

DAVID K. ha dit…
T'he vist a la tele de Tarragona, amb el debat. Ho has fet de primera, un deu Oscar.
Anònim ha dit…
Convences hasta les pedres i dones la cara cosa que no fa ningu. Felicitats.
Oscar Ramírez ha dit…
David K, moltes gràcies. Em posaré vermell, jajaja.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, moltes gràcies. Cal donar la cara i no amagar veritats.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS