SI EN SÓN DE PETITS ELS XINESOS


Els qui es van queixar al seu dia de les dificultats de viure en un pis de 30 metres quadrats haurien de veure la nova moda xinesa pel que fa als habitatges. Es tracta d’uns minúsculs apartaments de només 2 metres quadrats on hi cap el llit, estret com una mala cosa, i la tauleta de nit.

El seu inventor és un home de 78 anys, Huang Rixin, que va veure els hotels capsula del Japó i va pensar que podria crear un habitacle similar. De moment ja existeixen 8 mini apartaments de 2 metres amb la seva pròpia porta d’entrada i parets de cartró ploma. Valen 25 euros al mes i de moment ja hi ha una persona que ha decidit llogar-ne un. La idea de l’inventor és oferir aquests mini pisos als estudiants que hagin acabat de graduar-se a la universitat i busquin feina.

La primera inquilina és precisament una estudiant de 25 anys que ha decidit llogar el seu pis de 20 metres quadrats i viure, com a mínim un any, al mini habitacle de 2 metres. Diu que els primers dies va passar molt fred i li faltava espai però que ara ja s’hi ha acostumat i hi viu de meravella. Aquesta jove treballa en una companyia de publicitat i cobra 550 euros mensuals o sigui que estalvia molts diners amb la formula que ha triat.

Al diari China Daily hi podreu veure la foto del Sr. Rixin i dels seus mini pisos (feu clic aquí) . Ells titulen la notícia: Petites habitacions, grans somnis.

Comentaris

Anònim ha dit…
joer jo no podria viure mai en un espai tant reduit. igual no és legal.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, legal si que ho és. Aquest senyor té una propietat i l'ha dividit com li ha semblat. Una altra cosa és el tema habitabilitat o possibilitats de sobreviure en un cau d'aquestes dimensions. Jo no hi viuria mai no fos cas que, al girar-me mentre dormis, em quedes encallat entre pared i pared.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS