EL PILAR CAMINANT



El patrimoni del país és part indiscutible de la seva identitat. A Catalunya els castells són aquest element patrimonial, identitari, el nexe d’unió social i llegat festiu. Tarragona, com Valls i Vilafranca, és capital castellera històrica i per aquest motiu calia recordar què s’hi ha fet i què ha significat. 

El llibre “El Pilar caminant. Fet diferencial tarragoní”, que es presentarà aquest proper dijous 4 de setembre a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona, és l’obra que recull una part important de la història castellera de la nostra ciutat. Ho fa a través de les quatre colles que hi conviuen, que competeixen quan arriben les diades concretes, i que aglutinen a milers de persones. 

El Joan Boronat (foto), membre dels Xiquets del Serrallo, ha estat l’encarregat de reunir les imatges i els documents que donen forma a una obra essencial tant a Tarragona com a Catalunya. L’editorial Silva ha estat l’encarregada de fer possible que l’obra tingui forma i format, que passi en part de la memòria al paper. 

L’acte de presentació comptarà amb la presència del mateix autor, a més de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, Ana Santos, directora de Silva Editorial i els quatre caps de colla tarragonins: Roger Peiró (Xiquets de Tarragona), Carles Ribas (Colla Jove Xiquets de Tarragona), Isaac Herrera (Xiquets del Serrallo) i Jordi Gaya (Colla Castellera de St. Pere i St. Pau).

Com tot allò que publica Silva Editorial, aquest llibre feia falta i ara ja és una realitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS