DEFENSORS DE QUÈ?



Ja sabeu que la figura del Defensor del Ciutadà, com la del Sindic de Greuges, no em convenç en absolut. Crec que hi ha altres maneres de connectar els ciutadans amb els gestors polítics de cada ajuntament i que la principal hauria de ser, senzillament, el diàleg cara a cara. Al seu moment vaig dir la meva sobre aquell personatge que van col·locar com a defensor a la ciutat de Tarragona i avui faré la meva petita aportació sobre la persona que demà, en sessió plenària, serà escollida com a Defensor de la Ciutadania de Cambrils. Pitjor no podien triar. Serà escollit l'exregidor de l'Ajuntament i gelater Enric Sirvent.

Els interessos dels ciutadans i els seus problemes cauran en mans d'una persona que encara no sap ben bé que és això de la democràcia o la disciplina de partit. Tampoc sap que l'acta de regidor no és personal, pertany al partit. Dic tot això pel currículum polític de Sirvent. L'any 2003 es presenta a les llistes amb el PP i abans d'acabar el mandat abandona el partit i passa a ser un regidor no adscrit. Marxa del seu partit però no entrega l'acta al PP per a seguir cobrant com a regidor. Al 2007 es va acabar el mandat i al maig hi havia eleccions municipals. Sirvent va oferir els seus serveis a tots els partits que es presentaven però cap d'ells va voler a les seves llistes un trànsfuga que en qualsevol moment "et fot el camp i et deixa en boles".

El futur Defensor de la Ciutadania de Cambrils va rematar el seu currículum donant-se d'alta a Unió Democràtica de Catalunya, formació que com moltes altres formacions petites, accepten a tothom.

I així arribem a aquest dilluns previ al ple que el convertirà en Defensor de la Ciutadania de Cambrils, trànsfuga i militant polític, els elements ideals per a exercir aquest càrrec. La meva enhorabona als qui demà no el votin i el meu rebuig total als qui el posin en un lloc que no es mereix.


De les gestes del defensor en dona fe la premsa local en aquestes tres entregues:


Capítol primer. Sirvent, el trànsfuga


Capítol segon. Sirvent, el militant


Capítol tercer. Sirvent, el defensor

Comentaris

Anònim ha dit…
Se llama Sirvent pero no sirve de nada. Perdona la ironia fina. Esta gentuza da asco, de verdad. ¿A quien cree que va a defender?
preguntes ha dit…
I qui l'ha proposat per al lloc? I quins partits democràtics li faran suport? I què fem amb els qui el votin a favor? Hi ha tantes preguntes.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, yo no creo que defienda a nadie. Lo de la ironia ha estado bien.
Oscar Ramírez ha dit…
Preguntes, a mi no m'importa qui el proposa. M'indigna que arribi el dia del ple i segueixi sent el candidat.
No sé quins partits el votaran però aquells que ho facin estaran trepitjant la linia de la democràcia que tant ha costat aconseguir. Això és com posar de director d'un col.legi al Michael Jackson o nomenar gerent d'una cocteleria al Robin Williams.
Que cadascu faci el que cregui que ha de fer. Jo ja sé que passarà a alguns partits i estic content per la part que em toca i molt decebut per l'altra.
Als qui el votin a favor, no els votem més.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS