LA PATUM I L'HOME INVISIBLE


La meva dona diu que pateixo incontinència verbal i aquest fet, sumat a la facilitat que tinc per aplicar el sarcasme i la fina ironia al meu discurs, fa que em resisteixi a parlar de Cambrils. Per cargolar al govern municipal cambrilenc ja tenim a l'oposició amb la seva tasca fiscalitzadora i de control de màxima eficàcia.
Avui i com ja m'ho han tornat a posar en safata, deixo anar dues petites perles. La primera és el meu petit anàlisi sobre l'afer de la Policia Local de Cambrils i la dimissió del seu cap, el Josep Berguedà. Crec que llegint la premsa del dia ens podem fer una idea del cacau que hi ha muntat en aquest cos. Per a dir-ho finament i en to sarcàstic, els agents han patit pressions fruit de les passions innates que tenen alguns polítics quan governen. A alguns d'aquests polítics, quan els dónes la cartera es pensen que, mirant l'horitzó, tot allò que veuen els seus ulls els pertany.

És fàcil pensar que amb un cap de la policia que es deia Berguedà i un equip de govern més perillós que una caixa de trons, allò semblava la Patum de Berga i ha acabat fent un pet.

Acabaré aquest post parlant del camp i els animalets de bosc. A la col·lecció de partits representats a l'Ajuntament de Cambrils, tots ells triats pels mateixos ciutadans que en faran desaparèixer a algun d'aquí un parell d'anys, hi hem de sumar el grup dels no adscrits. I tot gràcies al número 3 del Partit Popular que ha decidit fer el canvi i abandonar el seu partit. Sort que molt abans que el ple tractés la seva decisió, la marxa s'ha convertit en expulsió perquè el PP ja l'ha expulsat.

Aquest personatge, conegut per la seva transparència (tant transparent que no se'l veia mai a l'Ajuntament) i per la seva constància (constantment era fora de l'edifici municipal), podrà fer allò que sempre ha volgut: cobrar a final de mes un sou de regidor per no fer res ni anar mai enlloc. El PP li ha demanat que torni la seva acta de regidor per donar pas a la persona que ocupava el número 4 a les llistes de les municipals d'aquesta formació i que, curiosament, destaca per ser tot el contrari que el número 3. El David treballa, ajuda i comparteix, té classe i es pot confiar amb ell.

Com tots sabíem, el personatge no tornarà l'acta perquè si la torna no cobraria més aquesta mena de paga Nescafé que li va tocar al 2007. Trist però és així. Parlant del camp i animalets de bosc, n'hi ha que fins i tot tenen en contra el significat del seu cognom: a la hembra se le llama oveja y al macho carnero.

Comentaris

Republica ha dit…
Insuperable. Deixa't anar més sovint.
Anònim ha dit…
He leido la información sobre este muchacho en el diario de Tarragona. Me parece una pena que con lo que costó ganar el tercer concejal pase esto. Este niño de papa debe marcharse a su casa y si es por el dinero que trabaje como todos pero no nos robe cobrando sin dar golpe.
Apa Noi ha dit…
qui sera el nou cap de la PL amb comisió de servei?
tems al tems
Apa Noi ha dit…
qui sera el nou cap de la PL amb comisió de servei?
tems al tems
Anònim ha dit…
molt dolent "l'acudit" (per dir-ho d'alguna forma) sobre el policia i la patum.
l'altre ha estat mes encertat. lo del carnero, he rigut.
que tindrà el pp que li marxa la gent? osti, si el xavier marti era del partit popular....i va marxar.

ei, m'ha sortit un acudit a mi també.
Oscar Ramírez ha dit…
Republica, moltes gràcies. Ho intentaré i serà tot un plaer.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, coincidimos plenamente en todo. Que deje paso al numero 4 que trabajará seguro y que el busque curro donde sea.
Oscar Ramírez ha dit…
Apa Noi, aquest seient té una sola càdira i molts culs que la volen ocupar. Segur que s'emporta la plaça el més qualificat (ironia pura).
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim. molt bona aportació. No sé que tindrà el PP. En tot cas, una cosa es marxar havent fet bona feina i l'altra és marxar havent-se tocat els... des del principi.
Salut i més bon humor que el de la patum també és bo!

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS