LES FESTES DE BARRI


Mentre els polítics s'entretenen endollant als seus amics i militants com a càrrecs de confiança, tècnics, coordinadors, síndics i altres categories laborals fetes a mida, la societat es mou i batega lluny d'ells. El poble viu a les esquenes dels seus governants i gràcies a aquesta acció funcionen moltes coses com ara les festes de barri.

Les trobades veïnals neixen per aplegar persones d'una mateixa zona i fer-los participar de diverses maneres. Hi ha els qui organitzen les festes, els qui les fan possibles com a actors o músics i, per últim, tot el reguitzell humà que les gaudeix. Els polítics de l'equip de govern de torn hi apareixen però només per fer el paripé, deixar-se veure i recordar que a les properes eleccions es tornaran a presentar. Treuen el cap com els estruços, remenen les plomes i se'n van deixant en pau als veïns a qui no han venut ni motos ni fum.Les festes de barri són, en certa forma, divertides i molt socials. Fins i tot els més tímids van a la plaça o al carrer on toca l'orquestra o es fan els concursos per als més petits. Allí s'hi barregen totes les classes socials i totes les edats. Això val la pena. Jo, com a persona tímida, m'hi sento bé. Ja té nassos la cosa!

Aquest cap de setmana, dissabte per a ser més exactes, es farà la segona trobada de veïns del barri dels Ametllers, a Vilafortuny, Cambrils. El president de l'associació és l'amic i veí Antoni Tost. La Mar, la meva dona, és la vocal de festes. Són membres d'una junta, amb la resta de persones que la formen, que s'ha deixat la pell per aconseguir fer aquesta segona edició. Organitzar una jornada d'actes festius i socials no és fàcil però ells se'n han tornat a sortir. Dissabte al matí, a les 10, hi haurà una bicicletada popular. A la tarda, a partir de les set, espectacle infantil per la canalla i a la nit, coca i cava per a tothom i la revetlla amb una orquestra molt divertida. L'Anton, la Mar i els altres companys de junta tindran un dia intens, amb nervis, ple de feina anant d'una punta de barri a l'altra. Són els que menys gaudiran de la festa però, gràcies a ells, centenars de persones es retrobaran i les famílies, pares i fills, estaran molt units. Són coses, detalls d'una festa que pren el temps a qui la fa i el regala als altres. Anton, Mar, enhorabona!

Acompanyo el post amb el cartell del programa de festes que he tingut el plaer de dissenyar. Podeu fer clic sobre la foto per ampliar-la.

Comentaris

Mon ha dit…
el cartell es molt xuli, feliciteu al dissenyador.
Bones festes
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies Mon. Segur que ens ho passarem molt bé!
Oscar Ramírez ha dit…
I moltes gràcis també a tots/totes els qui heu que us agrada via facebook. Cada sou més els qui opineu via face i no pas via blog oerò no passa res.
La casa de Pinel ha dit…
yo diria aquello de que puñetero politico se entera de lo que realmente le sucede al ciudadano, no les importamos mas que un pimiento, un saludo
Agnès Setrill. ha dit…
Això és vocació i voluntat. Clar que si! Felícitats a la Mar, l'Anton, tothom (que segur que també suen la cansalada i el cervellet) que fa que aquestes coses no solament no es perdin, sinó que millorin anys darrera any.

El cartell és una passada d'original i xulo.

Tot això, ho dic de tot cor.
Les coses com son!
Oscar Ramírez ha dit…
Pinel, a menudo los politicos viven a espaldas de la realidad de su gente. Demasiado a menudo por desgracia.
Oscar Ramírez ha dit…
Agnès, segur que l'Anton, la Mar i tots els altres estaran contents amb les vostres paraules. Gràcies en noms d'ells i també gràcies per la bona critica que fas del cartell.

Que consti que no sabia què fer enguany de portada de la revista i de cartell. I de cop em va venir la idea tot buscant ametlles. És curiós.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS