SR.ABELLÓ: REUS IS TARRAGONA?


La coherència i el senderi no s'han de perdre mai. Quan un parla, les seves paraules van a missa i no s'hi val a jugar a allò de "donde dije digo, digo diego". Aquesta advertència va adreçada directament al President de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló. Em sorprèn que, conjuntament amb l'alcalde Ballesteros, envií una carta a la Direcció General d'Aviació Civil i a l'empresa AENA reclamant que a l'aeroport de Reus se li afegeixi la paraula Tarragona al davant i que per tant, passi a anomenar-se Aeroport de Tarragona-Reus.
Sr. Abelló, si em permet li faig quatre preguntes:

1: Se'n recorda que vostè és un dels impulsors de la plataforma, ara social i en un futur política, Mou-te per Tarragona?

2: Recorda que una de les accions d'aquest moviment va ser la venda de samarretes i que una d'aquestes samarretes és la que acompanya aquest post i veiem a la foto?

3: Pot llegir clarament el lema d'aquesta samarreta?

4: Reus ja és Tarragona? Ja li falta menys?

Sr. Abelló, com diu el sub-lema de la mateixa samarreta, encara li falta molt. Si vol dedicar-se a la política practiqui força perquè les paraules no se les endu el vent i quan aquestes paraules es neguen o s'obliden, poden tornar en forma de bumerang i deixar-nos en evidencia. Vostès diuen que amb el nom de Tarragona l'aeroport milloraria en projecció internacional i, un cop més, s'equivoquen.
A Roma, a El Caire, a París o a New York has d'explicar on cau Tarragona de la mateixa manera que has d'explicar on cau Reus i en els dos casos acabes dient que és a prop de Barcelona. El nivell de desconeixement és el mateix i qui ho negui estarà faltant a la veritat.

Tarragona, ciutat de la qual n'estic enamorat, té moltes coses però també n'hi falten. Tarragona no té ni aeroport ni Port Aventura però no passa res. No hi ha cap ciutat que ho tingui tot però tampoc és lògic fer-se seu allò que no ho és. L'AVE para a Perafort, els avions a Reus i els turistes a Salou i Vila-seca. Tarragona no m'esborrona però vostè em fa patir.

Comentaris

Anònim ha dit…
Señor Abelló, en boca cerrada no entran moscas. Deje en paz a Reus y preocupese de su amada Tarragona. No sea incoherente.
Esther del Campo ha dit…
També comentava jo diumenge al meu bloc sobre l'afer del nom de l'aeroport de Reus. Crec que aquesta polèmica, ara mateix, és innecessària, una discusió que no porta enlloc, i que més valdria passar a la pràctica. Algú em comentava que tot això és una discusió "de campanaret", i no en puc estar més d'acord.
Oscar Ramírez ha dit…
Anònim, amén. jajaja.
Oscar Ramírez ha dit…
Esther, ara entraré a llegir el teu post. El cert és que les batalles de "campanaret" ja són una vergonya per aquells que les protagonitzen perquè estan passades de moda. Si a més, les impulsa una persona responsable d'una institució com la Cambra de Comerç, fa pudor perquè se li veu massa el plomall polític o evidencia una manca de seny important. Les samarretes ja eren innecessàries però aquesta demanda que fan l'alcalde i el president de la cambra em semblen una autèntica "rabieta de pati d'escola" quan el debat s'ha de generar en altres àmbits i amb altres punts de partida.
El problema és que els mitjans els fan cas i ho publiquen a portada sencera. Si passessin d'aquestes bajanades potser estalviariem alguns discuros absurds.
Maribel ha dit…
Oscar,
Sense entrar en detalls d'aquestes bejenades. La samarreta Mou-te "Reus is not Tarragona" encara li falta. No és més que una replica de la que va sortir primitivament a Reus que tampoc calia: "Reus is not Tarragona".
En definitiva, chorrada per chorrada.
Oscar Ramírez ha dit…
Maribel tens una part de raó però cal pensar n qun context i quants anys fa que neix la samarreta que tu dius i en quin context neix aquesta i en el moment, un moment en el qual cal sumar i deixar a banda les batalles de "campanaret". En tot cas, el que em sembla pijor és aquesta doble visió del sr. Abelló. A Reus, o se la margina per tot o se la té en compte. No es pot dir blat en un lloc i plat en un altre, es una incoherencia. Però en tot cas, és cert, les dues samarretes són dues bajanades.
Jobove - Reus ha dit…
qui té poca feina el gat pentina:

si el fem cas, l'aeroport acabarà com les restes romanes a Tarragona, fetes una ruïnes, a demanar sempre son els primers, a conservar els últims

canalla !!!

salut
un reusenc ha dit…
Estic d'acord, les vegades que he estat voltant pel mon i he dit que era de Reus, no m'ha servit de res dir que era prop de Tarragona, i he acabat dient que era de Barcelona.

No sé si té molta o poca utilitat això de canviar-li el nom, o si li dóna més projecció. Però per aquesta regla de tres, potser se n'hauria de dir Barcelona-Reus, com els London-Gatwick o London-Stansted.

De totes maneres, com a reusenc, penso que si Tarragona vol re-batejar l'aeroport, que esquitxi el que calgui i no hi posarem cap inconvenient.
Oscar Ramírez ha dit…
Té la ma maria..ok a tot, cent per cent. Tot seria una ruïna però barata, com les altres. ABraçades!
Oscar Ramírez ha dit…
Un reusenc. quan la gent de Ryanair va començar a operar a Reus va decidir el nom: Barcelona-Reus. Entreu a la web d'ells i mireu o compreu vols. Alguna cosa vol dir, oi?
Doncs ja està, tots tranquilets i a callar. Haver protestat al seu temps.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS