22 de setembre 2017La cultura i el coneixement em són necessaris. Per això vaig decidir fer un pas més i passar, a més de ser devorador cultural i aprenent de tot, a ser gestor i per tant generador d’accions vinculades a ambdós elements. Presidir l’associació cultural Etcètera, que considero el meu projecte personal, em permet organitzar festivals com aquest que avui us descobreixo, el Di(vi)nes. Aquest és el text que conté tota la informació sobre l’esdeveniment. Us convido a tots i a totes a venir als concerts. Els propers dies us aniré descobrint a les seves protagonistes.

NOTICIA

Les ciutats de Tarragona i Reus acolliran els tres concerts del festival Di(vi)nes que organitza l’associació cultural Etcètera i que té com a element central i vehiculant a la dona i la seva creació artística. Durant tres setmanes, cada divendres al vespre es farà un concert gratuït que protagonitzaran tres joves cantautores i tres poetes o rapsodes. L’actuació que començarà sempre a les 20.30h, s’encetarà amb un petit tast de poesia i acte seguit hi haurà un concert acústic d’una cantautora que, com a complement, tindrà el seu vi personal, de la DO Tarragona, que podrà degustar el públic assistent.

El primer concert serà el divendres 29 de setembre al Centre d’Art Cal Massó de Reus amb l’actuació de la cantautora vigatana Laura Centellas i la prosa poètica de la periodista Laura Casas. El divendres 6 d’octubre serà el torn, en aquest cas al Cafè la Cantonada de Tarragona, de la cantautora vendrellenca Nerea Bassart i el tast poètic de Lîla Urbano. El tercer concert es tornarà a fer a Cal Massó i el protagonitzaran la cantautora tarragonina Anna d’Ivori i la poetessa Marta Aubà.

Òscar Ramírez Dolcet, president de l’associació Etcètera, explica que “el festival neix amb la intenció de donar veu i de visualitzar les propostes creatives en clau femenina que s’impulsen en l’àmbit de la música i la poesia. La transversalitat, tant social com cultural, en tots aquells camps que aporten coneixement, aprenentatge i el creixement personal, són el punt d’origen on volem focalitzar-ho tot”.

La intenció dels responsables d’Etcètera és donar continuïtat a aquest festival els propers anys però de moment volen posar la primera pedra organitzant aquesta primera edició que serà oberta a tothom. Els concerts seran de petit format, amb una durada de 45 minuts, i es busca de nou, com ha fet l’associació cultural en altres ocasions, que les ciutats de Tarragona i Reus es complementin a nivell cultural compartint propostes i cicles musicals.

Etcètera va néixer l’any 2016 amb l’organització, conjuntament amb el Movimento Cultural Spiragli d’Itàlia, del festival Al3Mura dedicat al cineasta Pier Paolo Pasolini i que va reunir a un miler de persones en les tretze activitats que es van fer. Actualment està present a La Fira Centre Comercial on coorganitza el festival poètic Firalletres.

Les 3 cantautores di(vi)nes

Laura Centellas: Amb sis anys li van comprar un piano de paret i allí va començar a estimar la música. Aquesta vigatana, apassionada pel cant i el periodisme, té una passió que no abandona: el teatre musical. Presentarà el seu primer treball discogràfic “Tornar-me a trobar” que parla sobre situacions i vivències intimes i quotidianes per a tothom.

Nerea Bassart: Onze cançons donen forma al primer treball de la vendrellenca Nerea Bassart, la més jove de les nostres cantautores. Va començar amb la música de petita, amb quatre anys, i més tard ha anat tocant en diferents grups. Ara presenta en solitari “Lucid dream”, un disc que obre un diàleg intern per saber què som i què volem que siguem.

Anna d’Ivori: Després de tota una vida dedicada a la música, composant des de sardanes fins a música d’autora, l’Anna arriba plena de força i optimisme amb el seu primer treball discogràfic “Rere els vidres” que esdevé una mena de banda sonora vital. La seva cançó “Recordar per oblidar” ha rebut el Segon Premi Carles Sabater a la millor cançó catalana de l’any

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -