ANIMALADES

Us convido a participar en una campanya iniciada fa temps per acabar amb una de les moltes festes ancestrals, tristes i lamentables que encara es celebren a alguns indrets de l'Estat Espanyol. Parlo d'un dels actes que formen part de les festes del municipi de Coria, a Cáceres, i que es celebren a finals del mes de juny. Deixen anar a un toro que corre pels carrers del municipi hores i hores mentre, pel camí, els salvatges locals li claven dards. Més tard, quan l'animal cau a terra de cansament, els mateixos salvatges li tallen els testicles. Aquesta animalada té, com tota festa ancestral, els seus punts d'inici en la historia. Ara, amb la campanya, es busca justament acabar amb aquesta historia. L'objectiu de la campanya era reunir 50.000 signatures abans del 29 de juny i es va aconseguir amb escreix. Però lluny de quedar-se amb la xifra amb la qual s'ha instat a les autoritats a posar punt i final a aquesta animalada de poble, la recollida ha continuat i ja han signat més de 68.000 persones. Quan signes el que fas és enviar a les autoritats aquesta carta que penjo en castellà:

Organizaciones europeas y españolas me han informado acerca del sufrimiento al que son sometidos los animales en los espectáculos que se celebran en Coria durante las 'Fiestas de San Juan'. Estoy escandalizado. Los toros son torturados durante horas con dardos y banderillas. Es inconcebible que esto ocurra en el siglo XXI. No apoyaré el turismo ni viajaré a cu ciudad hasta que se promulgue una LEGISLACIÓN que PROHÍBA todas estas crueldades con animales.

Us deixo aquí l'enllaç per si voleu signar. La foto pertany al blog el mar y yo on també parlen d'aquesta crueltat.

Comentaris

Anònim ha dit…
Quina crueltat i quina poca cultura. Ja he entrat i he firmat. Així va España, incultura permesa pel franquisme que encara es sosté.
Anònim ha dit…
aquestes festes s'han de tallar d'arrel i no cal recollir firmes. Ha de ser el govern qui digui prou i les prohibeixi.
Jobove - Reus ha dit…
si rebusques al meu blog, crec cap els mesos del principi ja vam tocar aquest tema del toro de Coria
val la pena donarli una ullada

salutacions
Oscar Ramírez ha dit…
Gràcies als dos anònims per participar i, sobretot, per compartir el parer d'aquest espai d'opinió. Té la mà maria, Ok. ja he vist el post . No ho sabia. És que jo aquest tema l'he vist ara i m'ha deixat indignat. Gràcies un cop més.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS