EL DIMONI VA DE SANT

No sóc racista. Me'n vaig anar de la olla. Anava begut i no recordo res. Ja saps que passa quan vas begut, que no saps el que fas. Son les quatre grans frases que ha articulat aquest individu que el passat dia 7 va decidir agredir a una noia equatoriana en un tren pel simple fet de ser immigrant. Ell diu que no és racista i el vídeo mostra com la insulta, empeny, magreja i colpeja rematant la seva actuació amb una patada. Diu que se'n va anar de la olla i resulta que va entrar al tren parlant de matar i apallissar ciutadans d'altres ètnies. I ho justifica tot dient que anava begut i que quan vas begut no saps que fas i més tard no ho recordes. Si senyor, quina gran visió. La mateixa resposta dels homes que maltracten les seves dones i que admeten davant el jutge que no recorden res mentre el seu advocat argumenta que el seu client pateix una "enajenación mental". Ara aquest jove torna a ser al carrer. S'ha de presentar al jutjar cada quinze dies però de moment camina solet a qualsevol hora, en qualsevol carrer i al costat de qualsevol noia que ha comes el crim de néixer en un país i viure, circumstancies de la vida, en un altre. I amb l'agravant de ser un racista penedit amb els perills que això té avui en dia. Deu no vulgui que l'agafin per banda una d'aquestes colles de racistes dels bons i li recordin que els racistes mai es penedeixen. O de fet, que l'agafin i que s'ho facin. Tant se val. El cas és que tenim al carrer un tarat que no recorda res i una noia que arrossegarà el trauma durant anys. I tenim també, un cop més, una justícia injusta i cega que torna als carrers als perillosos i deixa indefenses les víctimes. Que passarà si ara, per casualitat, es troben de nou pel carrer aquest individu i la seva víctima. Creieu que li demanarà disculpes? Potser haurem de lamentar una desgracia major però ja sabem que en aquest país la prevenció dels mals arriba quan els mals ja han fet efecte. Per cert, un altre dia podem parlar de l'actitut de la persona que es veu al vídeo de l'agresió perquè cal un capítol a banda.

Comentaris

Anònim ha dit…
sé que no t'agradarà, però hi ha vegades, en situacions d'aquestes, en casos de corrupció, de prepotència dels poderosos (per dir-ho amb misticisme) que m'agradaria condemnar-me a l'infern tot impartint justícia.
agafar a aquest xaval i fotre-li una pallissa amb un dels seus bats de beisbol.
agafar al polític corrupte i deixar-lo estés a una cuneta amb les cames trencades i un avís de que la propera serà la darrera

però no....això no és la selva.
i llavors què? què faig???
doncs pedagogia, però no ara que el xulopissines ja està de tornada de tot, sino des del principi, des que són/som a l'escola, només la cultura pot solucionar certs problemes.
no és barat, però hi tinc confiança.
mentres, no estaria malament que la justícia, la de debò, no la de l'oest, funcionés....

la persona que s'ho mira només és covarda, només té por....ja ho diuen...que la por no ens faci traidors, però suposo que a vegades és un pèl inevitable...no ho sé...

salutacions
Ricardo Santiago
Jesús M. Tibau ha dit…
És realment preocupant l'existència de nois així, amb un menyspreu total per la dignitat humana i un desconeixement alarmant de paraules com tolerància, respecte, educació, sentit comú...
De veritat que em preocupa molt. Find i tot la indiferència i la por de la resta de gent del vagó, tot i que a mi no m'agradaria trobar-me en la mateixa situació i no ser com reaccionaria.
Oscar Ramírez ha dit…
Ricardo t'has equivocat. M'ha agradat. Comparteixo la idea i ja sé que és complicat dir les paraules que molts podem tenir al cap. Per sort o per desgràcia la gent que hem rebut una cultura i tenim uns valors no fariem mai això que ell si ha fet. Per sort o per desgràcia, es donaran més casos i, per sort o per desgràcia, possiblement que la justicia torni a fer el ruc i deixi al carrer gent perillosa.
Jesús: per això no he parlat de la tercera persona que hi ha al vagó. Perquè es pot obrir un debat sobre el paper que havia de jugar: defensar la victima i ser també victima o fer veure que no veia res. No ho sé. Això si que és complicat.
Gerard Castells ha dit…
Hola òscar,

sobre el noi aquest vull deixar ben clar des del primer moment que és un desgraciat, però dit això, i ara què? Avui he vist per la tele a la seva àvia, explicant que vivia amb ell perquè era d'una familia desestructurada, m'ha fet molta pena la dona. He sentit a molts periodistes: gent que escriu el que passa: cau un pont, puja l'ipc, a gent que no sap què és l'ipc...que no són ni juristes ni pedagogs, ni experts en violència dient que aquest tio l'haurien de tancar. A veure, aquest noi és un desgraciat ara, però si ara entra a la presó (que segurament, pel delicte que ha fet no entrarà) quan en surti serà una bomba de rellotgeria, carregat de droga base i sodomitzat. D'aquí a 3 mesos ningú se'n recordarà del Sergi Xavier, però ell no podrà tornar a portar una vida normal, a la seva àvia li agafarà un disgust que possiblement en morirà, aquest noi està senyalat, a mi que a ell se'l tragui la terra m'és igual, però si ell se'n va en orris tot el seu entorn s'enfonsa. Nosaltres demà parlarem d'una altra cosa, tornarem a les nostres confortables cases i d'aquí 4 mesos parlarem de eleccions i brossa, però el problema haurà crescut. Quan vaig estar a Granada vaig conéixer un jutge que quan es trobava amb casos com aquests i petits delinqüents enlloc de posar-los en reformatoris pq els violessin, els feia aprendre a llegir ,a fer un ofici i havia salvat a uns quants Sergi xavier de que un dia fotessin una patada a la cara d'una noia. Que consti que a mi m'és igual el que li passi, però no vull d'aquí 5 anys anant pel carrer i trobar-me'l encocat volent-me robar.
Hola!

S'apropa la segona trobada de blocaires!

Serà el proper DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE a les 21:30

Que, t'hi apuntes?

Si vols venir, envia un correu a blocairestgn@gmail.com i ja està!

Salutacions!!
eric castel ha dit…
jesús: el problema que d'aquests que descrius cada vegada n'hi ha més, i hi ajuda bastant el model educatiu actual que és lamentable i que està aconseguint crear autèntics "deshechos" de la societat.

gerard: el problema no és aquest, sino que aquesta persona entri o no entri a presó ja està condemnada. Si ara no hi va i se'l "perdona", d'aquí dos dies farà el mateix o alguna cosa pitjor a algun altre immigrant i lalvors al·legarà que anava drogat. A saber on estarà aquesta persona d'aquí a cinc anys, si és que està en aquest mon...
Gerard Castells ha dit…
A veure,

jo no dic que se'l perdoni i se li regali un sugus pel que ha fe. Dic que a vegades la solució és pitjor que la malaltia, i vivim en un país on ràpid fotem a tothom a la presó, i la presó és un camí sense sortida. Jo crec que per determinats delictes hi ha fórmules diferents. El cas d'aquest jutge de Granada n'és un exemple. De tots els nois als qual ha aplicat càstigs com: aprendre a llegir, treur'es el certificat escolar, treballar amb vells o dones maltractades, el 70% han acabat sent el que els destí i la seva actitud els tenia destinat: delinqüents, però n'hi ha hagut uns quants que s'han reclicat, no han estat científics però sí gent honesta. Aquest tio és responsable del que fa, però crec que vivim en un país on ràpidament posem a tothom a la presó, i oblidem que de la presó surten molt pitjor de com han entrat i sense cap possibilitat de reinserció. aquest noi, és ell i el seu ambient i familia, quan se'l jutji, tota la seva familia serà jutjada
Waipu Carolina ha dit…
Hola!
Como inmigrante también en Cataluña y mis padres inmigrantes en Venezuela me siento de verdad muy triste y a la vez furiosa por estas actitudes que se dan. Que más son causadas por una gran ignorancia,incultura, inrespeto, educación de hogar pésima, patrones copiados...en fin.
Trabajé un tiempo como voluntaria en SOS Racisme y era habitual muchas de estas actitudes racistas y xenófobas.

Un escandalo de verdad!
siguen algunos seres humanos siendo muy poco humanos.
Per ací heu posat el dit en una de les llagues: l'educació. Ara bé hi ha més responsables: per exemple alguns polítics que aixequen l'espantall de la "invasió d'inmigrants" o partits com PSC, CiU, ERC, PPC que pacten amb la Plataforma per Catalunya a El Vendrell o el descredit dels grups que adverteixen del creixement de grups racistes... A aquesta xusma política que els hauríem de fer?
Gerard Castells ha dit…
Vaja, josep maria,

aquí resulta que part de responsabilitat és dels partits polítics, tots menys ICV, és clar! De racisme, encara que sembli mentida, n'hi ha hagut molt abans de l'aparició de PxC. Aquest xiquet no és del Vendrell ni de cap poble on hi hagi PxC. La societat és un concepte molt còmode per donar culpes a tothom sense solucionar problemes de veritat. Jo en tinc culpa de l'agressió? L'únic culpable i responsable del que ha fet és ell, això que quedi molt clar, també pot generar racisme i desconfiança amb l'immigrant frases com "papers per a tothom" que és una frase que no diu res, que no soluciona res i que pot provocar por en gent desafavorida. Als EUA la gent racista amb els nouvinguts eren els que havien arribat just abans d'ells: anglesos, contra alemanys, protestants contra catòlics, catòlics irlandesos contra italians contra negres, negres i italians contra portorriquenys. hi ha hagut racisme des de que l'Home és home, però és clar aquí tothom en té la culpa menys ICV!

D'aquí 3 mesos qui en parlarà de tot el tema?
Anònim ha dit…
L´altra dia, a la feina, un home que esta a punt de jubilar-se insultaba als inmigrants. Ja sabeu, el tipic. M´agradara veure´l quan estigui cuidat per una noia de fora, que li netejara la merda. L´acompanyara i ell dependra d´ella. Potser tambe li treura la merda del cervell.
Oscar Ramírez ha dit…
Un dels problemes com alguns de vosaltres heu comentat rau en el fet que cada dia hi hagi més casos d'aquests. I és clar que és un problema d'arrel. Tota persona pot actuar com actua el seu entorn però sempre cal aconseguir entorns favorables. El problema en aquest cas, i en molts altres, és de base. Un no va pel carrer insultant, agredint i colpejant a cops de peu sense més. Jo no puc saber si la solució és que a aquest noi el posin a la presó o a fer serveis socials per la comunitat. A més, Gerard, l'index de reinserció que comentes (un 30 per cent) és molt baix perquè cal tenir clar que de cada 3 que es regeneren n'hi ha set que son perills potencials. Tens raó al dir que d'aquí a tres mesos no parlarem d'aquest noi però suposo que ja saps que parlarem d'altres nois que hauran fet quelcom semblant. Parlarem d'altres agresions, accions racistes, violacions i baralles entre bandes juvenils o als camps de futbol. Totes aquestes actituts tenen com a base la incultura, la falta de bons valors, una família desestructurada i molts altres factors però al final sempre succeeix que aquest sector de la societat acaba malmeten l'altra sector de la societat que té bons valors o més cultura tot i que ja es donen casos, cada dia més, de persones que tenen han rebut aquests valors i la cultura mínima per anar pel món i no ho sembla. És tan perillòs aquest noi sense valors o cultura que qualsevol dels joves estudiants que estan reben cultura i no tenen cap familia desestructurada i que peguen als companys de classe, ho graven amb el mòbil i ho ensenyen al youtube. I ja sé que aquí entra un altre debat. En tot cas, jo personalment, no sé que s'hi pot fer però si tinc clar que deixar a aquest individu al carrer amb el perill públic que ha demostrat ser, és una greu errada judicial.
Oscar Ramírez ha dit…
Hola Capità.

No sé si vindré a aquest sopar. Primer perquè em sobra alguna de les persones que van venir al primer i consti que no és cap membre de les joventuts polítiques que em caieu tots molt bé. I segon perquè encara no sé que faré aquell dia. Per cert, on el fareu? Al Tòful com l'altra?
Hola oscar!

doncs el lloc no està decidit, si vols, envia un correu i així et puc mantenir informat.

doncs i no és cap membre de les joventuts... queda poc a on escollir...! :D

Has estat molt sincer, i ai´`o és molt importnat.

Felicitats, tens un GRAN BLOC, de veritat.
Oscar Ramírez ha dit…
Ok capità.
Jo oscar no ho diràs per mi no? o si? jo també vaig anar al sopar!!!
Oscar Ramírez ha dit…
No Quim, no ho dic per tu. Et considero bona persona i bon polític. Reviseu les fotos i aneu descartant.
Gerard, relaxa't. He apuntat un punt de vista més a d'altres que s'han tret. La llei d'estrangeria no és patrimoni de PxC i em sembla que ha estat un element generador de racisme de primeríssim ordre. Per altra banda, no veig d'on treus que em carrego a tothom menys a ICV. Justament, si entres al meu blog veuràs que tinc una postura molt crítica amb ICV, sobretot, pel que fa a la seva relació amb els mossos d'esquadra i, especialment, a partir del cas Núria Pórtules.
No voldria molestar ningú, però aprofitant que parleu del segon sopar de blocaires, agrairia que tingueu present (l'email, per exemple, no ho té) que a aquests sopars no hi van els/les blocaires de Tarragona, sino uns/es determinats/des blocaires. Podríem dir que, de moment si mes no, són, principalment, sopars de blocaires polítics (institucionals).
Oscar Ramírez ha dit…
Això se solventa fent un altre sopar alternatiu al sopar convocat. Va haver-hi una època en que això es portava molt. Ara no sé si ho dic en broma o seriosament. jejeeje.
Cèsar Llamborda ha dit…
Que el deportin a Guantánamo a aquest "neng"
Cèsar Llamborda ha dit…
Jo no hi aniré a aquest sopar, doncs al vespre ja m'he tret el nas de pallasso i la pintura blanca de la cara: però desitjo que s'ho passin molt bé.
Oscar Ramírez ha dit…
No hi pensava que és de nit. Jo de nit dormo (una moda europea que comença a arribar al nostre país).
jejeje. No sé que faré però ho veig complicat.
Salvador Guinart ha dit…
Josep Maria, Et puc dir que nosaltres, els D'ERC, a El Vendrell a la Plataforma x Catalunya ni aigua. No se d'on treus aquesta informació, amic.

Salut!
Salvi (i Gerard) u demano disculpes. M'he equivocat. Pel que fa a l'equip de govern d'El Vendrell ja he vist que governa CiU en minoria. M'havia fotut un embolic amb les intencions de CiU de pactar amb PxC. Si algú d'algun altre partit ho ha llegit li demano disculpes igualment.
Unknown ha dit…
El Vendrell no es mereix els indesitjables de l'Anglada... fuerçanueverus revestits de catalanets.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS