MENYS CREMAR I MÉS VIURE

Sempre m'he considerat antimonàrquic i anti Casa Reial per diferents motius que tampoc cal que expliqui però mai podré estar d'acord en la crema d'insígnies, banderes, senyeres o altres símbols perquè crec que hi ha altres coses a fer que anar pel món provocant i perdent el temps d'aquesta forma. Que s'ho facin mirar tots plegats i consti que reitero que jo no em sento representat ni pel Rei ni per cap membre de la família reial espanyola. De fet tampoc em sento identificat pel Montilla perquè, per sort, encara no m'he begut l'enteniment. Això ho he escrit fa poca estona al blog del Saló dels Penjats que a partir d'avui ha ampliat fronteres tot acollint, compartint espai millor dit, als periodistes reusencs. Permeteu-me que faci una proposta tan senzilla com la d'acollir també a la premsa de les Terres de l'Ebre dins aquest espai de comunicació socioblococultural. Tornant al tema que ens toca, el de la Casa Reial i la crema de banderes, fotos i altres elements monàrquics, he de dir que em sento trist al veure gent que perd el temps i malgasta les estones d'oci a menysprear els altres i convençuts que les seves accions faran canviar el món o el seu entorn més proper. Tinc dues màximes a la meva vida: Carpe Diem i viu i deixa viure. La primera deixa clar que cal aprofitar el temps de la millor manera possible. Reitero: aprofitar. La segona encara és més senzilla per aplicar-la: dedica't a tu mateix i als altres sempre que facis el bé i evita cremar-te la sang, provocar per provocar o sumar-te a les grans masses. La originalitat i les idees pròpies sempre com a primer valor. I aquests que fan el que fan i cremen el que cremen no saben que és la originalitat, ni pensar per un mateix, ni arribar a conclusions desprès de pensar una bona estona o anar a dormir amb la consciencia tranquil·la. Aquesta és una opinió que en un estat democràtic hauria de generar un debat constructiu. Espero que així sigui i que tot torni a la normalitat: els estudiants a les aules a estudiar, els intel·lectuals als llibres i els qui no tenen feina que vagin a la OTG a demanar-ne.

Comentaris

Estic d'acord en bona part del que dius però, per una banda, em sembla vergonyosa l'actitud de l'Audiència Nazional i, per altra, potser seria hora de tenir un debat sobre la monarquia.
Anònim ha dit…
Comparteixo tot el que has dit i aquesta forma de vida que defenses perquè demà igual no hi som i per tant cal ser feliç avui i anar a dormir ben tranquils. Bona visió de la vida i gran blog, dels millors que he vist.
Anònim ha dit…
me gustaria saber porque es usted anti monarquia. ¿que le ha hecho la casa real?
Unknown ha dit…
Doncs mira... jo discrepo en algunes coses. I ja era hora doncs realemnt sempre estic molt en concomitància amb els teus posts... i en la varietat hi ha la gràcia.

Penso que la crema de fotos dels borbons és un sa exercici de llibertat d'expressió, emprat especialment per membres de grups que són menyspreats i menystinguts per norma general en els mitjans de comunicació. Aquest onze de setembre -per exemple- van convocar pacíficament milers de persones als carrers de Barcelona de forma pacífica i no hi va haver ni un breu a la premsa. Nomes es parlava de la manifestació d'ERC, de si el xiulet al PP, de si l'ofrena de tal o de Pasqual o de si el cantaor o en Montilla, o en Benach o la mara que els va parir (disculpa l'expressió).

La crema de fotos ha aconseguit per primer cop en molts anys que tothom s'hagi de posicionar. El bambi de ZP a l'ONU, la De la Vega, el Rajoy, el rei curiosament es vesteix de militar i comanda unes maniobres, etc.

Crec que va ser Carod, però no ho recordo, qui un cop va fer unes declaracions on titllava de frikis les persones que estan més a l'esquerra d'esquerra i va sentenciar que a l'esquerra d'Esquerra no existeix res. Si no va ser carod va ser un dirigent dels de primera línia d'ERC.

Doncs mireu... en aquest país coformista un grapat de persones agosarades i profètiques dónen a conèixer malgrat els càstics dels Mossos i de l'Audiència Nacional què no accepten el rei que va nomenar Franco. I ho fan de forma poc ortodoxa, si. però de forma sana: també.
Anònim ha dit…
i per què no fer aportacions en positiu? per què no fer una recollida de signatures en contra de la monarquia? per què no començar una campanya de cartes als mitjans de comunicació demanant, amb respecte, que siguem una república?
doncs per què això és feina. per què reunir un centenar de joves amb ganes de salvar la pàtria és molt senzill, si fins i tot la jnc porta una pancarteta gegant dient en estranger que no som españa!! imagineus la gentada que podem arribar a trobar per cremar quatre fotos d'un rei....centenars...
a mi la monarquia no m'agrada per què no és democràtica, per què no es tria i això no em sembla just, per què no vull que algú representi l'estat on pertanyo (de moment, i va per llarg) només per ser fill de....vull que sigui algú que pugui anar canviant per què tots cometem errades i si un president de república té els "piiiiip" de venir a casa meua i dir que el català mai ha estat perseguit, a les properes eleccions o me'l canvien o no guanyen...
penso que la resistència està molt bé, però no oblidem mai la inteligència. hem de resistir pero inteligenment...montar "xous" ens acosta al circ de soleil-kaleborrokero que només ens dóna portades de telenotícies i poc més..
una abraçada
ricardo santiago

p.d.: bona la foto i bona la reflexió de que l'ebre també és incorporar als penjats, si accepteu als "putos ganxets" podeu acceptar a tothom!!! :) i ho dic així, amb humor i de bon rotllo per què no fa massa a un programa de canal reus sortia un magacin (??)on enviaven un periodista (?) a tarragona i se li escapava un "fills de puta"....que jo vaig interpretar de bon rotllo també...
Anònim ha dit…
Bona proposta, la d'incorporar periodistes de les Terres de l'Ebre al Saló. Aquesta setmana hem fet un pas endavant amb l'entrada dels reusencs. Anirem fent, però a poc a poc...
Jobove - Reus ha dit…
no té res a veure però entra a aquest link:
http://store.findmadeleine.com/index.html

mercenaris !!!
Unknown ha dit…
Sobre el tema del Saló dels Penjats... ells decidiran qui hi incorporen. Suposo que com que un dels seus puntals ara ja no treballa a Tarragona i treballa a Reus doncs per això se li dóna cabuda, tot i què ja s'hi han penjat un grapat de posts reusencs.

Jo no ho veig malament, en l'òptica camptarragonina, però incorporar-hi Terres de l'Ebre li donaria una territorialitat provincial (divisió territrial que ens ha estat imposada) i potser s'aigualiria una mica la gràcia del saló, l'especialització en un territori.

Perquè no fer un blog similar ebrenc, del Maestrat i del Sènia...

En tot cas els seus membres, són els que ho han de decidir... I jo els continuaré legint amb avidesa, que ho fan molt i molt bé.
Anònim ha dit…
Té la mà maria-reus...
http://store.findmadeleine.com
El link seria aquest, el que has posat no funciona.
El comentari en referència al link,... que dir d'això, doncs trist, molt trist,..però hi ha lo que hi ha, tot és pot comercialitzar,... d'acord, no estic pas, ...en gens del seu comportament, els pares ó els que ens sentint pares, tenim un altre tipus de sentiments i que "el dolor" i "la flema anglosaxona" no forma part del mateix. Diguem-ne diferents?,...ó diguem-ne persones, “cariño”, estimació i amor (sentiments molt humans).
Oscar Ramírez ha dit…
DONO RESPOSTA A TOTS (HO INTENTO):
Santi: gràcies per intervenir en aquest blog i per dir que t'agrada. És cert, demà igual no hi som i per tant cal viure més intensament la vida.

Anònim: La casa real no me ha hecho nada. Solo digo que no me parece que el papel que desarrolla hoy en dia la casa real sea util y critico esta aportación que pagamos todos para que vivan ellos tan felices con la escusa de pertenecer a la casa real. Si quieren caprichos y lujos, que trabajen y se lo paguen. Este áño la aportación a la casa real ha superado los 8 millones de euros.

Tondo: M'agrada molt que discrepis perquè si sempre coincidim això pot arribar a semblar el mundo de los lunis. Respecto tot el que dius però discrepo en algunes qëstions. Jo el que intento dir és que em sembla bé que la gent sigui anti casa reial i que ho digui publicament, en faci debats, tertúlies, columnes als diaris i posts als blogs. El que no respecto és la gent que per a protestar no respecta els altres i cremar fotos o banderes és una falta de respecte. El problema que comentes amb la premsa existeix, és cert. Es dóna importancia a allò que diuen els editors i els periodistes no trien mai els temes a escriure i tractar. Hi ha altres formes per aconseguir que la gent es posicioni abans de cremar res. En tot cas, passi el que passi, ningú aconseguirà que la casa reial desaparegui.

Anònim: Coincideixo amb tu en bastantes coses de les que has dit. Però torno a dir que res canviarà i ja saps que un referendum com els que comentes i proposes és una utopia.

PENJATS: Poc a poc, anar creixent i endavant però cura amb els experiments que cal fer-los sempre a casa i amb gasosa. Llegiu el meu comentari entre línies.

TÉ LA MÀ MARIA: Más de lo mismo. Un capítol més d'una història que cada cop fa més pudor i que al final ens decebrà a tots. D'aquest matrimoni i la seva cort no es podia esperar res més.

TONDO: Jo també apostaria per la creació d'un blog especific dels periodistes de les Terres de l'Ebre com haguès apostat per la creació d'un blog especific dels companys reusencs. Sóc partidari de linkar blogs i enllaçar continguts però mai d'ampliar-los d'aquesta manera perquè al final és per la esència, les arrels.

FILM PRODUCTIONS: D'acord amb tu. És el que dia abans, trist i lamentable però és un capítol més d'aquest circ mediàtic que han creat el McCan.
Anònim ha dit…
Hola,
mira,personalment he cremat foto del rei i no m'estaré de cremar-ne. Sempre dins de l'àmbit dels símbols. És a dir que jo a un Borbó no el decapiaria, perquè mai no he matat ningú ni en tinc cap mena dganes, però cremar-ne una foto és un acte de sobirania personal, de llibertat d'expressió, al qual no renunciaré, i menys en un estat en què el rei mai ens ha preguntat ningú si el volem. Que sortiria que sí? Doncs que ens ho preguntin si hi estan tan segurs. A mi aquesta institució em repugna per antidemocràtica, militarista, masclista (diuen que ara, al 2007, ho arreglaran), autoritària i espanyolista (i que consti que de reis catalsn si n'hi hagués també els negaria).
Així doncs, violpencia simbòlica la notra, però res comparable amb la que cadas etmana ens arriba des de revistes com "Hola" o "Lecturas" on als pobres ens tiren per la cara la poca cosa que som i els diners que els h costat el darrer modelet de la Letizia o del cap de Déu.
Oscar Ramírez ha dit…
Ok. Jordi. comparteixo amb tu la idea i concepte de la casa reial. Comparteixo tot el post menys el tema de cremar les fotos. Com sempre, en la diversitat cal trobar-hi la part positiva. Una abraçada.
Herois ha dit…
No perdem la confiança en aquest gran amic de catalunya què és el rei. Potser qualsevol dia ens sorprendrà recolçant la unitat de la llengua, les seleccions catalanes, el retorn dels papers, la fi de la tortura a les comissaries, etc.

És broma!
Oscar Ramírez ha dit…
Eduard. Dubto que cap dels quatre temes que comentes els pugui solventar el rei d'espanya perquè cap dels quatre problemes els ha generat ell. Alguns els hi pots carregar a l'esquena de Franco, altres als actuals poders judicials i la resta als polítics que ens han manat i ens manen ara inclosos els de Catalunya.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

TRES POEMES ERÒTICS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA